Cabin in the Woods
Niedługo na ekany kin wejdzie nowy horror komediowo-fantastyczny zatytułowany "Cabin in the Woods". Reżyserem jest Drew Goddard ("Cloverfield"), scenariusz napisze on wspólnie z Jossem Whedonem ("Buffy"). Główne role zagrają: Richard Jenkins i Bradley Whitford, oraz Jena Malone. Fabuła jest, moim zdaniem głupia. Brzmi ona następująco:

Dwóch biznesmenów (granych przez Richarda Jenkinsa i Bradleya Whitforda) ściąga do leśnej chatki grupę nastolatków. Miejsce naszpikowane jest różnego rodzaju pułapkami, a także urządzeniami szpiegującymi, dzięki którym mężczyźni mogą podglądać swoje przyszłe ofiary. Młodzież jest kuszona różnymi niegrzecznymi przyjemnościami, tak, aby wkrótce zostać za nie ukarana. Pomsty mogą dokonać wampiry, wilkołaki, obcy, klauni, a także zombie...

Głupie, nie?

Powiem tak: "Cloverfield" był dobrze zrobioną produkcją. Jestem ciekawy jak scenarzysta tego filmu poradzi sobie ze stołkiem reżysera, bo po Cloverfieldzie oczekuje dużo. Film ma być nowatorski. Mam nadzieje, że nie będzie to kolejny, bezmyślny horror, choć fabuła na to wskazuje. Jednak będzie to horror komediowy, więc będzie pewnie zrobiony z przymrużeniem oka. Cieszy mnie jednak jeden fakt: nie będzie to żaden remeke, ani prequel/sequel, tylko orginalny film.

Film do kin trafi 10 lutego 2010 roku.

Odpowiedz
Tak, przypomina Plan 9 z kosmosu, w którym kosmici ożywiali trupy w celu podbicia ludzkości; przypomina w takim samym stopniu, jak i Amadeusza albo Mad Maxa. :)

Odpowiedz
Chodziło mi o to, że jak i w "Planie 9 z kosmosu" jak i w tym filmie będzie dużo potworów. Oby nie były bezmyślnie wsadzone w jeden film, tylko żeby je pokazać, jak to było zrobione w "Plan 9..."

Odpowiedz
W PLanie 9 nie było potworów. Widziałeś w ogóle ten film?

Odpowiedz
Widziałem, lecz przyznaje się dość dawno. Ale pamiętam, że byli tam kosmici, zombie, wampiry, oraz, że wszystko nie miało sensu.

Odpowiedz
Ciekawi mnie, dlaczego ludzie uważają że ten film nie ma sensu. OK - jest głupi, drewniane biurka w statkach kosmicznych czy sam pomysł na ożywienie trzech tylko trupów to idiotyzmy, ale fabuła jako taka przecież nie różni się bardzo od innych s-f z tamtych lat. Po obejrzeniu tego filmu stwierdziłem że tytuł najgorszego w historii został mu nadany na wyrost, bo znam masę gorszych.

AdiPio: byli kosmici, którzy wyglądali jak ludzie, zombie które wyglądały jak ludzie i... tyle. Nie było wampirów, potworów ani nic innego. Była aktorka znana jako Vampira, grająca w swym firmowym stroju, ale nie grała wampira. Naprawdę przed wydawaniem sądów warto jednak film obejrzeć, albo przynajmniej go sobie przypomnieć.

Odpowiedz
AdiPio napisał(a):Przypomina troche "Plan 9 z kosmosu", nie?
W ogóle.

Opis filmu Cabin in the Woods brzmi niesamowicie debilnie, że też ktoś wykłada kasę na takie rzeczy. Może to wina źle sformułowanego streszczenia, ale za cholerę nie wiem o co tu chodzi. Jak to "pomsty mogą dokonać wampiry, wilkołaki, obcy..."? Będą prawdziwi czy to będą jakieś jaja robione tym nastolatkom? Idiotyczne.

Odpowiedz
Whedon i Goddard (który był scenarzystą, a nie reżyserem "Cloverfield") starają się robić wiele zamieszania, ale jak najmniej powiedzieć o samym filmie. Podkreślają jednak, że ma to być "the horror movie to end all horror movies" - jaaasne.

Trochę więcej - Tutaj

Mnie na razie wystarczy, że Richard Jenkins będzie męczył głupie, amerykańskie nastolatki.
Na razie nie mam podpisu, ale na pewno wymyślę coś błyskotliwego...

Odpowiedz
Karaluch napisał(a):Goddard (który był scenarzystą, a nie reżyserem "Cloverfield")

Napisałem, że on był scenarzystą "Cloverfielda". Przeczytaj dokładnie pierwszy post :wink:

Odpowiedz
Aaaa, w drugim akapicie. OK, sorry, chciałem raz się poczuć jak Mierzwiak (który ciągle mnie poprawia, za co zresztą jestem mu wdzięczny), ale tym razem się nie udało :oops:
Na razie nie mam podpisu, ale na pewno wymyślę coś błyskotliwego...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon