![[Obrazek: mirror-mirror.jpg]](http://images.starpulse.com/news/bloggers/6/blog_images/mirror-mirror.jpg)
Dziwi mnie, że nie znalazłam tematu nt. tego filmu. Chyba, że po prostu nie umiem obsłużyć wyszukiwarki. Mamy ostatnio jakiś wysyp filmów/seriali, które nawiązują swoją treścią do bajek. Śnieżka znana mi była przede wszystkim z bajki Disney'a i tylko taką historię kojarzyłam. Ta, w Mirror Mirror, jest nieco inna. Reżyser starał się z tego zrobić poniekąd artystyczną komedię, co mu się nie udało. Już jego poprzednie Immortals bardzo mnie zasmuciło, bo facet ewidentnie idzie w złym kierunku. Cela, nawet ze średnią Lopez, było naprawdę interesującym kinem i przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Bardzo przyjemnie oglądało mi się też The Fall. Singh ma ogromny potencjał i trafia w moje gusta wspaniałymi zdjęciami, kolorami, scenografią (nawet często lekko przesadzoną) i fabułą (takie bajki dla starszych), ale Mirror Mirror nie miało czym tak naprawdę się pochwalić. Bohaterowie, którym nie jest zimno i biegają bez normalnego odzienia po śniegu. Wtf?! Niedorzeczność za niedorzecznością. W The Fall też mieli nieodpowiednie stroje do klimatu, ale tam przynajmniej zostało wprost powiedziane, że jest to baśń. Elementy komediowe na słabym poziomie, aktorstwo nie zachwyca. No, może oprócz Roberts, bo zawsze miałam ją za średnią aktorkę, a tu się nawet dobrze sprawiła. Zawiodłam się strasznie. Ogólnie ode mnie 4/10. Ale i tak mocno naciągane to 4.
10-06-2012, 21:38