Ankieta: Czy "Machete" powinien powsta
YEEESSSSS
Who cares?
Noooooooo
[Wyniki ankiety]

Machete - czyli film którego miało nie być :)
Tak złe że aż removed by user.

Odpowiedz
MACZETE ZABIJA

Trejo może i ma metr pińćdziesiont w kapeluszu, ale mówi piękną polszczyzną :P

Odpowiedz
Gdzie ta Gaga zapraszająca po polsku na film?

Kino Świat, ogarnij się!

Odpowiedz
Obejrzałem dla Mela i naprawdę nie wiem co on w takim filmie robi - niby gra najfajniejszą postać uber złego, a jego występ podnosi ocenę filmu o jeden stopień, ale jest on tam zupełnie niepotrzebny i każdy inny aktor mógłby zagrać Luthera Voza. Reszta filmów oczywiście głupia jak but, używająca zaskoczenia i przegięcia jako swojej jedynej broni. Niby sympatycznie się to ogląda, ale ta sympatyczność powinna się skończyć na etapie fejkowego trailera do części pierwszej. 3/10, ale za to, że zdołali przekonać Mela do występu 4/10.

Odpowiedz
Cytat:Obejrzałem dla Mela

A była ta pani i ta scena?

[Obrazek: machete_kills.jpg]

Odpowiedz
Była.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Czyli mam powód, żeby zmęczyć ten film (sorry, Mel, kocham cię, ale potrzebowałem mocniejszego argumentu niż twoje wygłupy na planie filmu kolegi Tarantino).

Odpowiedz
Nie opłaca się. Zaufaj mi. Ja też rzuciłem okiem "dla Mela" i już nikt mi nie zwróci 15 minut poświęconych na przewijanie tego gówna. ;)

Odpowiedz
Nie wiem co mnie podkusiło, ale akurat leciało na Pro7, a ja byłem maksymalnie rozleniwiony to postanowiłem, że sobie obejrzę "Machete". Jak dla mnie to dno i kilo mułu. Nawet przyjmując konwencję ten film jest po prostu zły i nieciekawy. I nie w tym jakiejś fajnej tandety, tylko film wygląda najzwyczajniej jak produkcja prostu do DVD. W sumie klimatu tego z trailera też mało. Ba niektóre sceny z trailera wręcz wydają się na siłę wplecione do filmu. Do tego nie wiem czy to miała być jakaś krytyka sytuacji meksykańskich imigrantów? I w ogóle też to pokazanie, jacy to Meksykańscy są super-duper cool, mają skaczące samochody i super-hot laski itd. Jakoś mnie to irytowało. Tak samo jak i ta chęć bycia super cool, a jednak wyszło z tego trochę seksistowskie szczeniactwo.
Plus czy na film pt "Machete" to Machete nie powinien być głównym bohaterem, a jakoś tego nie odczuwałem.
A wisienką na tym kupowatym torcie pozostaje opasły Steven Seagal, który poza siedzeniem i gadaniem przez Skype'a za wiele tutaj nie robi. Nie wspominając, że finalny pojedynek wypadł marnie i bez sensu.

Ocena
2/10

P.S. Ja jestem przyjąć w stanie każdą głupotę i konwencję, ale nawet i w takim wypadku powinny być jakieś granice. Nie można z odległości kilku metrów strzelić komuś w głowie, aby ta osoba przeżyła i pojawiła się jedynie z opaską na oku.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cytat: czy to miała być jakaś krytyka sytuacji meksykańskich imigrantów?

Już nie pamiętam, kto to napisał w recenzji, ale "Maczeta 1" to marksistowski komiks.

edit

Oleszczyk to napisał. Imo super celnie.

Odpowiedz
Powtórka po dekadzie weszła lepiej niż pierwszy seans, biorę się za fanedit, który kiedyś zapowiadałem - parę scen wyciętych jest całkiem spoko, no i kilka ujęć z tego też się przyda:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon