Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
Są jakieś problemy z wydzieleniem tematu z wątku o trailerach więc zakładam temat żeby przenieść dyskusję w jedno miejsce.

Wyjaśniać za wiele nie trzeba - David Fincher nakręcił adaptację pierwszej części trylogii Millennium Stiega Larssona, która to doczekała się już ekranizacji (stosowny temat tutaj) z kultową już chyba rolą Noomi Rapace jako Lisbeth Salander.

Po Fincherze oczekuję jednego - że wyciśnie z tej fabuły, wszystko, co tylko się da. Oryginał był bardzo dobrym, nieźle (i rewelacyjnie: Rapace) zagranym thrillerem, który bardziej niż na zaskakiwanie widza (łatwymi do przewidzenia skądinąd) twistami stawiał na klimat, napięcie i bohaterów. Z tymi 3 elementami Fincher radzi sobie doskonale, więc oczekiwanie filmu lepszego od szwedzkiego filmu nie jest chyba żadną przesadą.

Z trailera bez problemu można poznać większość scen z poprzedniej ekranizacji, ale niech nie będzie to zmyłką, że mamy do czynienia wyłącznie z prostym remake'iem. Mam nadzieję, że podpis Finchera będzie tu bardzo wyraźny.

Pierwszy plakat:
[Obrazek: girlwiththedragontattoo.jpg]

Odpowiedz
LOL, najlepszy ten stempel w okolicy sutów Duży uśmiech
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
No kuchwa, chciałem założyć ten temat, ech Język

A plakat mega, Fincher mówił w wywiadach, że chce na posterach nagie suty Rooney Mary. No prawie się udało Język

W ogóle tu jest fragment konferencji w Nowym Jorku jak mówi o tym filmie:

Odpowiedz
Ja pierdziele, ale ta amerykańska Noomi Rapace brzydka. Normalnie jak etiopska etnomodelka na wybiegu dla czarownic z Salem. Gdzie tam jej do szwedzkiego "oryginału". Jestem zawiedziony. Niemniej plakat ma coś w sobie - niepokojący.

Odpowiedz
Bez charakteryzacji wygląda bardzo sympatycznie Uśmiech

[Obrazek: Rooney-Mara-550x366.jpg]

Odpowiedz
Rzeczywiście - przypomina kobietę Uśmiech

Odpowiedz
Etam, dobrze wyszła - w książce ta postać jest opisana jako niezbyt urodziwa (z tego co pamiętam).

Mnie za to śmieszy mina Craiga na tym plakacie. Wygląda jak chłopczyk, który zaraz będzie płakał, bo dostał zjebkę od fotografa, że się garbi.

Odpowiedz
(01-06-2011, 19:39)Mental napisał(a): Ja pierdziele, ale ta amerykańska Noomi Rapace brzydka. Normalnie jak etiopska etnomodelka na wybiegu dla czarownic z Salem.
Lisbeth nie musi być ładna. Swoją drogą zwolennik epy i filmowego brudu powinien chyba docenić, że bohaterka nie przypomina modelki?

Obrazek bez cenzury, tylko co tu cenzurować?:
[Obrazek: dragon+tattoo.JPG]

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Lisbeth nie musi być ładna. Swoją drogą zwolennik epy i filmowego brudu powinien chyba docenić, że bohaterka nie przypomina modelki?

Zwolennik epy i filmowego syfu chce oglądać kobiety w akcji, a nie jakieś mutanty z paleolitu Uśmiech

Odpowiedz
Pierdzielisz : )

Mara wygląda zajebiście i tyle.

Odpowiedz
Rapace z tego co pamiętam to miała dizajn jeszcze bardziej ekstrawagancki - chociaż nie miała chyba metalowych sutów (myśli).

Odpowiedz
Jaki dojechany dizajn? Normalna kobieta, a nie potwór z bagien albo jakieś inne zagłodzone yeti Uśmiech

[Obrazek: Noomi-Rapace-as-Lisbeth-S-006.jpg]

Odpowiedz
cóż, wybrałeś akurat całkiem dogodną fotkę. ja np znalazłem takie coś:
[Obrazek: 347765-noomi-rapace-dans-millenium-3-637x0-2.jpg]

chociaż to chyba z 2/3 części. nieważne, chodzi mi o to, że Mara jest bardziej umiarkowana jeśli chodzi o ubiór/makijaż. Natomiast co do wyglądu to mnie również bardziej się Noomi podoba, aczkolwiek Lisbeth nie jest przeznaczona do masturbacji, więc jak na to czym jest, to jest ok. rzekłem.

Odpowiedz
Oglądał tylko pierwszy film i się mądruje : ) (ale i tak słabo go pamiętasz: http://www.hundland.org/hd/m/menwhohatewomen20.jpg )

Zobacz co ma na sobie (i na głowie) w trójce:
[Obrazek: luftslottetsomsprangdes.jpg]

Odpowiedz
@Albertino

Nie pamiętam tego kadru - bardziej przypomina intro do gierki. Na większości fotek dziewcze wygląda tak:

http://8.s.dziennik.pl/pliki/1792000/1792538-millennium-643-482.jpg

@Mierzwiak

E tam, to jest trzecia część, czyli więcej, hujowiej i debilniej. nie liczy się Uśmiech

Odpowiedz
Ten plakat mnie zawiódł. Brakuje jeszcze flaszki z drogimi perfumami na pierwszym planie. Na szczęście to tylko poster, pojawią się na pewno inne, lepsiejsze. Jeśli zaś ten miał kipieć gęstwiną mroku i oddawać klimat otoczonego nadziejami filmu Finchera, to ktoś się bardzo pomylił, ponieważ Craig wygląda na nim jak ruski żołnierz, natomiast Mare jest przesadnie wystylizowana. Naomi jest Lisbeth, Mara jest zrobiona na Lisbeth, a całość to reklama perfum, tyle że jeszcze nie nałożyli flakonika w fotoszopie.

(01-06-2011, 19:14)Mefisto napisał(a): LOL, najlepszy ten stempel w okolicy sutów Duży uśmiech
Tam ma się znajdować flakonik perfum Uśmiech

Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.

Odpowiedz
heh, w sumie jak teraz na to patrzę, to rzeczywiście reklama perfum się przypomina

[Obrazek: o.1076.jpg]

Uśmiech

Odpowiedz
(01-06-2011, 19:39)Mental napisał(a): Ja pierdziele, ale ta amerykańska Noomi Rapace brzydka. Normalnie jak etiopska etnomodelka na wybiegu dla czarownic z Salem. Gdzie tam jej do szwedzkiego "oryginału". Jestem zawiedziony. Niemniej plakat ma coś w sobie - niepokojący.
No, powinna być fajna laska i w ogóle, sexi. Ech, Mental, ty szczeniaku Uśmiech Zresztą w książce zdaje się też nie jest fajną laską, żeby się Mental zakochał, tylko dziewczynę, która przypomina prawdziwą gothkę (czy kim tam ta lasia z tatuażem smoczym jest) czyli chuda i nieładna.

Odpowiedz
Ja tam widziałbym ją w roli Żydówki z Dachau - nawet nie musiałby chudnąć Uśmiech

Odpowiedz
Smutek 
To może ja zamiast zajmować się urodą głównej bohaterki i odtwórczynią tej roli, zajmę się samym filmem, który jest dla mnie jednym z ważniejszych tytułów w tym roku.

W sumie wystarczyło nazwisko Finchera przy tym projekcie, aby wzbudzić moją ciekawość, ale po zobaczeniu zwiastuna teraz jestem pewny, że na ten film muszę się wybrać. I w jakiś 80% spodziewam się świetnego filmu!

Jeżeli zaś chodzi o książkę, to w sumie jest ona u mnie w rodzinie. Każdy ją już przeczytał oprócz mnie. Wstępnie planowałem poczytać ją sobie podczas wakacji, ale po oglądnięciu tego zwiastuna, chyba jednak wstrzymam się z czytaniem, gdyż nie chcę sobie psuć dobrej zabawy z oglądania tego filmu. Zwłaszcza, że szwedzkiego filmu też nie znam.

A tak w ogóle jak sobie trochę poczytałem o świętej pamięci autorze tej książki jak i całej serii, to naprawdę się zasmuciłem.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon