The Thing - ten film z chodzącą głową!
Nie no, ale serio. Co z tym zdjęciem? Istnieje takie wydanie?

Odpowiedz
Żarty trochę makabryczne, przyznam że sam bym to łyknął, gdyby właśnie nie opisane przez Mentala wydanie 3 DVD. W to już nie mogłem uwierzyć :wink:

Odpowiedz
Zasadniczo, jeśli zdjęcie tego wydania się nie pojawi, to szykuję rzeź niewiniątek. :twisted:

Odpowiedz
Jaka znow rzeznie winiatek? Wydanie nie ma zdjecia, bo zostalo wydane w repilce glowy bezdomnego, a trudno to zeskanowac <rotfl>. Zawiera bonusowy 4 dvd z wersja filmu Director's Wife's Cut. :)

Odpowiedz
Hehe : )
Oj Mental, Mental : ) Dałem się nabrać, i to ostro.

Odpowiedz
Mental, twoj fan club kradnie moje prawa autorskie do tego numeru. :)

P.S.
Mierzwiak - tak, to bylo smieszne, mialem niesamowity ubaw. :)

Odpowiedz
Rofl! Temat generalnie omijałem, ale jak sobie teraz zerknąłem na początek, to mam dwie uwagi.

Primo: dwaj panowie M. mają u mnie pionę :)

Secundo: wy (w sensie reszta) to jednak mocni frajerzy jesteście ;)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
A mnie to podpada pod trolling. I ani przez chwilę nie wydało mi się to zabawne. Biję się z myślami, ale chyba chłopaki dostaną ode mnie urlop do końca roku. To będzie taki żarcik ode mnie. Zabawny?

Odpowiedz
Forum bez Mentala i Militariego? To by było coś! : )

Odpowiedz
military napisał(a):Mierzwiak - tak, to bylo smieszne, mialem niesamowity ubaw. :)
Żarty dzielą się na śmieszne i nieśmieszne. Są też takie, po których zastanawiasz się czy autor nie jest przypadkiem ********. To jest taki przypadek.

Moje kondolencje.

Już wiem że kiedy pojawi się tu wasz nekrolog, albo cokolwiek innego, po prostu splunę i przejdę obok tego obojętnie. Tak jak obok wszystkiego co napiszecie. Wystawicie filmowi 10, 8 albo i 0? Sram na to, ponieważ nie wiem czy to nie kolejny mega zabawny żart w waszym wykonaniu.

Odpowiedz
Ja tam dla odmiany powiem, że kawał mi się podobał i nie widzę w nim nic strasznego :) Sam przez chwilę uwierzyłem:) Może to niezbyt dojrzała postawa, ale nie mam nic przeciwko sporadycznemu zrobieniu sobie jaj w ten sposób :)

Odpowiedz
Zrobiło się gorąco w tym temacie, a ofiarą padł nowy forumowicz. Szkoda że nie zareagowałeś wcześniej romeck zanim to zaszło za daleko, ale trudno stało się. Decyzja należy do ciebie czy złożymy sobie wszyscy świąteczne życzenia (bez banów) :wink:

Odpowiedz
Czemu skoro teraz mówicie że wcale w to nie wierzyliście to nikt nie napisał tydzień temu że to ściema :evil: ?? Ale rozumiem, że w niektórych innych filmach używano prawdziwych rąk/nóg/palców/głowy? Czy raczej nie ma siły żeby nakręcić coś z autentycznym martwym człowiekiem? Bo ja tam nie należę do tych którzy kupują wydania kolekcjonerskie po to, żeby dowiedzieć się jak zrobili głowę jakiegoś stwora, a w necie to albo komuś się będzie chciało napisać, albo nie.

Aha no i jeszcze jedno. Jak naprawdę zrobili tą głowę? Ulepili ją sobie z jakiejś plasteliny czy czegoś tam?

Kurde, jeszcze jedna sprawa. Rozumiem, że film "The Incredible Homeless Who Stopped Living and Became Zombie" nie istnieje? W ogóle to wytłumacz się Mental z wszystiego co powiedziałeś bo mi głupio :lol:

Odpowiedz
http://www.kmf.org.pl/fx/cosmenu.html

Wszystko wyjasnia ten tekst.

Tak w ogole to z poczatku nie mialem zamiaru wkrecac tylu osob, tekst o glowie mial byc zgryzliwa odpowiedzia na to, ze komus nie podobaly sie efekty, ale jak tak latwo forumowicz lyknal taka kolosalna bzdure, to juz nawet nie trzeba bylo sie wysilac - sami napedziliscie dyskusje. :)

Odpowiedz
Super Green napisał(a):Zrobiło się gorąco w tym temacie, a ofiarą padł nowy forumowicz. Szkoda że nie zareagowałeś wcześniej romeck zanim to zaszło za daleko, ale trudno stało się.

A skąd miałem wiedzieć, że to żart? Poza tym nie uczestniczyłem w dyskusji.

Poza tym, żart, to byłby wtedy, gdyby Szanowni Panowie w pewnym momencie powiedzieli "akuku". Jednakże zostali wywołani o tablicy - gdyby nie to, nie wiadomo jeszcze ile by ten zaaajeeeebistyyyyy żart ciągnęli.

Myślę, że mój żart też będzie zabawny. Nie będzie? Ojejkuuuuu, no zdarza się, nie wszystkich mój żart musi bawić, tak samo jak żart Panów M nie rozbawił mnie.

Odpowiedz
Romeck, wiele razy usilowano tu uswiadomosc delikatnie, ze to zart :) Wskazowki:

- glowa czlowieka w filmie
- wydanie 3dvd, ktorego dziwnym trafem nikt nie moze znalezc
- nagle okazuje sie, ze temu bezdomnemu odkroili tez rece do innej sceny
- nagle okazuje sie, ze cialo spalili w scenie spalania "cosia" (mniejsza z tym, ze nie mialo juz glowy i rak, jesli wierzyc w to co piszemy)
- o tym wszystkim opowiada film "Incredible Homeless who stopped living and became a zombie"
- ktorego tez dziwnym trafem nie mozna znalezc
- bo tak naprawde to nie byl bezdomny, tylko pracownik opieki spolecznej

No sorry, ale to nie moja ani Mentala wina, ze niektorzy potrafia uwierzyc nawet w takie glupoty. Za kazdym razem kiedy probowalismy przywalic taka bzdure, zeby sie ludzie zorientowali ze to sciema, oni w nia wierzyli. Mental musial wyjechac dopiero z pracownikiem spolecznym. :) Ale ciekawa dyskusja na tematy moralnosci i etyki sie niespodziewanie rozwinela, trzeba przyznac.

Odpowiedz
Cytat:Incredible Homeless who stopped living and became a zombie
Też mnie dziwiło, napisałem że filmu nie ma nigdzie, ale utonęło to w lawinie nowych postów. Muszę przyznać że ładnie nabraliście forumowiczów, (w tym mnie) i ja też - tak jak Great Gonzo przeciwko sporadycznym takim akcjom nie mam nic przeciwko : )

Odpowiedz
Ale ja mam już dosyć zwykłych ironii, międzywierszówek i innych nie-wprost wypowiedzi, gdzie człowiek się już nie może połapać czy ktoś mówi to, co myśli, czy ironizuje, czy sprawdza czyjąś inteligencję, itp.

Dzisiaj jak widzę idziemy o krok dalej i w dyskusjach nazwijmy to "mentalowych", w których i tak nigdy do końca nie wiadomo czy Mental nie powie "akuku", już w ogóle nie będziemy wiedzieć, czy za rogiem nie czai się kolejny podstęp. Teraz już będziecie mogli powiedzieć nawet największą bzdurę, która wywoła burzę, a Wy sobie po cichutku, niby to od niechcenia, puścicie małego pierdka, że to taki żarcik branżowy, że to nie było poważnie. Wiesz co? Pierdolę takie dyskusje.

Odpowiedz
simek napisał(a):Czy raczej nie ma siły żeby nakręcić coś z autentycznym martwym człowiekiem?

Są takie nieliczne przypadki, niestety. Należą one po części do gatunku filmowego tzw. snuff movie: http://www.imdb.com/keyword/snuff-film/.

Stu procentowo wykorzystano audentyczną autopsję małego chłopca hińskiego we wstrząsającym obrazie "Man Behind the Sun" (1988): http://www.imdb.com/title/tt0093170/

Odpowiedz
military napisał(a):Mental musial wyjechac dopiero z pracownikiem spolecznym.

Mylisz się. Pracownik społeczny został wprowadzony dopiero potym jak wyliczono wydawnictwa RC1. Podejrzewam, że w innym przypadku jeszcze dłużej grzązalibyśmy wszyscy w bagnie domniemań i wypaczonej fantazji.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon