14-04-2006, 21:56
|
Źródło (Fountain)
|
|
Niu mułwi by Darren Aronofsky. Światowa premiera była 1.01.2006, do Polski film jeszcze nie dotarł, ale w osiołku też go jeszcze nie widać. Zapowiada się dobrze, czy ktoś wie jak i czy można go już dostać ??
ainitcool.com troche zjechalo film, ale ja i tak uwazam, ze bedzie to zapewnie wydarzenie roku. co aronofsky, to aronofsky ;)
Zosia
NATASCHA-MCELHONE.NET 15-04-2006, 00:37
Wujku: nie, nie wiemy jak i gdzie go można dostać.
Mam nadzieję, że więcej nie zadasz tego typu pytania, bo to nie miejsce do tego. Nie zajmujemy się tutaj "wymianą kopii" (itp.), a przynajmniej nie afiszujemy się z tym. 15-04-2006, 01:47 *Zosia napisał(a):ainitcool.com troche zjechalo film, ale ja i tak uwazam, ze bedzie to zapewnie wydarzenie roku. co aronofsky, to aronofsky ;) Pojawiły się dwie recenzje: jedna raczej obojętne, druga BARDZO pozytywna. Podobno coś bardzo innego, niespotykanego. Czekam niecierpliwie, bo mam przeczucie, że warto :). 15-04-2006, 13:18
Ok romeck, już postaram się o takie rzeczy nie pytać, jestem tu nowy i nie wiedziałem, że nie porusza się tutaj tego dla niektórych drażniącego ale jakże życiowego tematu :) Jeśli chodzi o date premiery którą podałem to ręki se za nią nie dam uciąć, poprostu wyczytałem ją na filmwebie.
16-04-2006, 10:21 Karol napisał(a):Pierwszy recenzent jest zachwycony i oczarowany filmem a drugiemu się film poprostu bardzo podboał wiec chyba nie zjechali filmu szczegolnie. ;) Drugi jeszcze dodaje, ze film trzeba ogladac uwaznie i powinno sie go obejrzec przynajmniej dwa razy by wszystko zrozumiec.*Zosia napisał(a):ainitcool.com troche zjechalo film, ale ja i tak uwazam, ze bedzie to zapewnie wydarzenie roku. co aronofsky, to aronofsky ;) Tutaj link, a w srodku obie recenzje: >Kliku, kliku< 03-05-2006, 20:12
Jestem wrecz pewna, ze czytalam jeszcze trzecia recenzje, w ktorej troche narzekali...
Zosia
NATASCHA-MCELHONE.NET 04-05-2006, 20:02
nowy trailerek miodzio :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 23-07-2006, 01:44
"An error occurred inside a plug-in contained on this page" :/ i tyle widziałem trailera
Gdyby ktos miał tez taki problem: http://www.youtube.com/watch?v=YtBHiJazGdo&search=the%20fountain 23-07-2006, 12:58 Mefisto napisał(a):nowy trailerek miodzio :DFaktycznie, atmosfera zwiastuna [zwiastunu?] wsysa wgłąb ekranu, jak to u Darrena, ale nie mogłem oprzeć się wrażeniu deja vu, jakbym już gdzieświdział taką historię
People used to think that when someone dies,
a crow carries their soul to the land of the dead. But sometimes... only sometimes the crow brings that soul back to set the wrong things right. http://www.jackson.pl/ 24-07-2006, 21:36
Mi sie na pierwszy rzut oka skojarzylo z filmem... "Nocznyj Dozor" Bekmambetowa. Rownolegle opowiadane historie: wspolczesna i legendarna, a do tego efekty specjalne, poscigi, bieganina. Typowa postmoderna. Miejmy nadzieje, ze sie jakos gladko obroni :)
05-08-2006, 10:45
Ah, nareszcie obejrzane. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego, co przygotował nam Aronofsky. Wysmakowany wizualnie, inteligentny, zapierający dech w piersiach film. Niezwykle klimatyczny, świetnie zagrany, cudownie nakręcony i zmontowany. A do tego absolutnie genialna muzyka Mansella i Cronos Quartet. Do ponownego obejrzenia - historii tej blizej do złożoności i niejednoznacznosci "Pi" niż "Requiem dla snu".
Dziadek napisał(a):a do tego efekty specjalne, poscigi, bieganina. Typowa O tak, sporo pościgów i biegania. A w pewnym momencie to Jackman rzuca się na Weisz, a z jego nadgarstków wyłaniają się stalowe pazury :P. hehe, nie wiem skąd wziąłeś tę informację, ale zapewniam cię - to NIE jest Nocna Straż. Nie ma pościgów, biegania i krzyczenia. W Straży przeszłość i przyszłość nie przeplatają się - retrospekcję widzimy tylko na początku i na końcu filmu. Bardziej rozwinięte jest to w Straży Dziennej, ale to wciąż nie to samo, co The Fountain. Nie w takim stopniu. 06-10-2006, 23:31
WFF, zapewne.
EDIT: Swoja droga fantastyczny program. Jest m.in. Babel i - co wazniejsze- Borat! 07-10-2006, 00:42
A jak, WFF :).
Tak program jest naprawdę świetny. Jak na razie zobaczyłem same dobre filmy :D. 07-10-2006, 00:54
Warszawski Festiwal Filmowy, zaczyna się dziś, kończy 15-tego. W poniedziałek o 23:00 będzie jeszcze jeden pokaz "Źródła", a co więcej - po nim spotkanie z reżyserem - Darrenem Aronofsky'm!
07-10-2006, 01:05 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |