A View to a Kill 2
Eeee tam, internet. Paluszki szybsze. :)

Odpowiedz
Solo napisał(a):"BTTF3"

Damn, to właśnie o tym filmie zapomniałem :)
"It ain't over 'til it's over."

Odpowiedz
Gdybym tego sobie nie przypomniał, to miałem w pamięci drugiego poziomu ""Melvin and Howard".

[ Dodano: Pią Paź 02, 2009 17:52 ]
Czy dziś możemy zrobić sobie przerwę w AVTAKu?
Strasznie trzęsą mi się dłonie.

Odpowiedz
To tym lepiej, wieksze prawdopodobienstwo ze zrobisz literowki. ;)
22.04.2011

Odpowiedz
To nie fair - domagam się zawieszenia AVTAKa! :)

Odpowiedz
Uwaga, wprowadzam zmianę.
Od dziś także w kategorii "postać filmowa" należy podawać imię i nazwisko postaci. Oznacza to, że nie będę już za każdym razem dopisywał takiej informacji. W końcu to gracze mają odgadywać, kto znajduje się na zdjęciu i pod jakim mianem jest znany, a moja informacja o imieniu i nazwisku była ułatwieniem, bo automatycznie podpowiadała, że nie chodzi o jednowyrazowy pseudonim itp. Rzecz jasna, czasem zezwolę na podanie tylko nazwiska, tak jak to się zdarzyło kilka razy, i to będzie jedyna dodatkowa informacja.
Tak więc powtarzam: postać filmowa znana z imienia i nazwiska wymaga podania obu tych elementów. (Wprowadziłem już odpowiednie poprawki do punktu VI regulaminu).

Odpowiedz
A jak na zdjęciu będzie Czujbaka, to mam pisać Czujbaka, czy Czujbaka de Łuki?

Odpowiedz
Nie wprowadzaj zamętu, odpowiedzi mają być logiczne i tak też będę je oceniał. Podawanie lub nie informacji typu "podajecie imię i nazwisko" jest niepotrzebne.

Odpowiedz
Hmmm... A jak na zdjęciu będzie Darth Vader, to należy pisać odpowiedź "Darth Vader", czy wystarczy "Anakin Skywalker"?

Odpowiedz
Przecież każdy szanujący się fan SW wie, że Darth to imię a Vader to nazwisko :twisted: A tak na serio to akurat w tym przypadku mozna pokusićsię o takie rozdzielenie, że jeśli Anakin jest już w kostiumie, czyli końcówka 3 i 4,5 i prawie cały 6 to jest Vaderem, a nie Anakinem.

Odpowiedz
Solo, tworzysz problemy, które nie wpadłyby ci do głowy, gdybym nie napisał tego, co tam powyżej. Nie mam zamiaru omawiać każdego wydumanego przypadku. Reguły są wystarczająco jasne, a jeśli nawet nie, to i tak do mnie należy ostatnie słowo, więc ewentualne wątpliwości rozstrzygnę na bieżąco.

Akurat w tym przypadku sprawa jest jasna: Vader to Vader, a Anakinem był kiedyś.

Odpowiedz
No tak, ale Vader w końcówce ROTS to w sumie jeszcze Anakin, choć nominalnie Vader. Albo inaczej: Anakin w końcówce, to jeszcze Anakin, ale już Darth, choć bez wiaderka na łbie.

Odpowiedz
O to się nie martw, jeśli będę miał dać którąś z tych postaci, postaram się, żeby odpowiedź nie mogła budzić wątpliwości. To samo zresztą dotyczy każdej innej postaci.

Runda 41

Kategoria: tytuł filmu

[Obrazek: kadr_41.jpg]

Odpowiedz
11
"Ludzie biorą mnie za intelektualistę. Chyba dlatego, że noszę okulary" /Woody Allen/

http://www.babkafilmowa.blogspot.com/

Odpowiedz
11
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."

Odpowiedz
oto 11

Odpowiedz
The Mask?

Odpowiedz
Fight Club
"Ludzie biorą mnie za intelektualistę. Chyba dlatego, że noszę okulary" /Woody Allen/

http://www.babkafilmowa.blogspot.com/

Odpowiedz
o, wrócił Phil, wreszcie jakiś dobry zawodnik :smile:

same pudła

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon