Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe

Odpowiedz
Zara... Typ ma dostać odprawę 886 MILIONÓW? WTF?

https://www.filmweb.pl/news/Udzia%C5%82owcy+akceptuj%C4%99+fuzj%C4%99+Warner+Bros.+Discovery+i+Paramount+Skydance.+Sprzeciw+wobec+p%C5%82acy+dla+Davida+Zaslava-166262
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Tak, było to omawiane w wątku.

Cudowne jest to, że akcjonariusze zagłosowali przeciwko tej odprawie, ale ma to tylko charakter doradczy i zarząd zrobi co chce :D Trochę jak to greckie referendum: naród powiedział że nie chce, a politycy, że sorry ale musimy.

Odpowiedz
ceny NF od dzisiaj w górę

Cytat:Dotychczas pakiety kosztowały kolejno: 33 zł, 49 zł i 67 zł. Teraz za pakiet podstawowy będzie trzeba zapłacić miesięcznie 37 zł, za standartowy 55 zł, a Premium 75 zł.

Odpowiedz
Zrezygnowałem z Netflixa 2 miesiące temu więc czuję podwójną ulgę:)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Nigdy nie miałem Żydonixa, więc tym bardziej mogę cisnąć bekę :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
5 typów wniosło pozew o zablokowanie fuzji do sądu federalnego w San Jose, sąd może oddalić pozew, zablokować lub zmodyfikować fuzję

Cytat:Sprawę wniosło pięcioro konsumentów – trzech obecnych użytkowników platformy oraz dwoje potencjalnych klientów. Ich argument jest prosty: tak duża fuzja ograniczy konkurencję, co przełoży się na wyższe ceny i mniejszy wybór treści.

W pozwie wskazano, że połączenie gigantów może uderzyć nie tylko w widzów online, ale również w rynek kinowy. Według skarżących, liczba premier może spaść, a różnorodność filmów – zarówno pod względem gatunków, jak i budżetów – znacząco się zmniejszy.

Autorzy pozwu podkreślają, że to kolejny etap szerszego trendu. Wskazują na wcześniejsze megatransakcje, takie jak przejęcie Fox przez The Walt Disney Company czy zakup MGM przez Amazon. Ich zdaniem rynek zmierza w kierunku dominacji kilku dużych graczy, co ogranicza realną konkurencję.

To właśnie na tej podstawie powołują się na ustawę Claytona, która ma zapobiegać monopolom. Domagają się nie tylko zablokowania fuzji, ale nawet zmuszenia Skydance do odsprzedaży przejętego wcześniej Paramount.

Pozew zawiera również wątki polityczne. Skarżący twierdzą, że przy wcześniejszym przejęciu Paramount firma miała dostosować linię redakcyjną CBS News do oczekiwań administracji Donald Trump. Ich zdaniem podważa to niezależność medialną spółki.

no to teraz odpowiedzą: patrzcie, NF nie dokonał fuzji a, w takiej Polsce (której nie ma) podnieśli ceny!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości