Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
Hmm, czyli jednak nie ma wymagań regulaminowych, że w konkursie tylko filmy z francuskim dystrybutorem kinowym? Przecież na tej zasadzie, to Netflix może zlecić zrobienie filmu jakiejś firmie-wydmuszce, załapać się na konkurs główny, a potem wykupić prawa nawet i do wszystkich konkursowych filmów i w taki sposób francuska publiczność kinowa nie zobaczy ani jednego filmu z Cannes...

Tak to kurde jest w epoce fake newsów - czytałem dziesiątki doniesień o tym, że Netflix wywalony z Cannes, a NIGDZIE nie spotkałem dokładnego wytłumaczenia, wyciągu z regulaminu, czy czegokolwiek konkretnego poza "Netflix wyrzucony z Cannes" :(

Odpowiedz
Regulamin Cannes to dla mnie ogólnie zagadka, teoretycznie nie powinni chyba pokazywać filmu Gilliama przed wyrokiem sądu (15 czerwca) a puszczają. Jeśli faktycznie Netflix kupi film który weźmie udział w głównym konkursie to kierownictwo chyba białej gorączki dostanie. Obie strony zachowują się głupio i w konsekwencji tracą na całej sytuacji zarówno widzowie jak i przede wszystkim twórcy. Netflix nie potrzebnie wzbrania się kina skoro mógłby robić jak Amazon z przynajmniej częścią filmów a kierownictwo Cannes jest stanowczo zbyt konserwatywne i uparte. Najpierw zabraniają a potem biadolą, że bardzo by chcieli Cuarona na festiwalu.

Odpowiedz
Trochę nie rozumiem dyrekcji Cannes - przecież ich festiwal to jedna z największych marek świata i po cholerę mają się oglądać na kogokolwiek (w tym wypadku: na francuskich dystrybutorów kinowych) innego? Żadnych regulaminów i po prostu wyświetlać co kinematografia ma w danym momencie najlepszego do zaoferowania, choćby to był twór na prywatne VOD Kim Dzong Una.

Odpowiedz
http://deadline.com/2018/05/everybody-knows-focus-features-penelope-cruz-javier-barden-1202385985/

Jednak nie Netflix. A film, zgodnie z przewidywaniami, zbiera fatalne recenzje. Oficjalnie wypisuję Farhadiego z listy ulubionych reżyserów. 

Odpowiedz
Jakie fatalne? Średnie ;) Fatalne to zbierały Transformery.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Ok, fatalne na tle poprzednich filmów Irańczyka i oczekiwań. Te, które przejrzałem raczej nie zostawiają na filmie suchej nitki. Szkoda mimo wszystko. Mam nadzieję, że za jakiś czas gość się jednak ogarnie, bo 2-3 jego filmy nawet lubię.

Odpowiedz
Urocze :)

Odpowiedz
Pani Magdo, zapakuje mi Pani tego szołmaxa 4 sztuki!

Odpowiedz
Marketing szeptany - robisz to chujowo.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Nie wiem, o co chodzi, ale Netflix właśnie obdarował mnie darmowym miesiącem, chociaż nie zmieniałem nic w swoich danych. Nie, żebym narzekał. :)

Odpowiedz
Przy okazji, pamiętajcie, żeby anulować Showmaxa w Playu, jeśli włączaliście darmowy rok rok temu tak jak ja.

Odpowiedz
Nie wiem czemu tyle zwlekałem z zapisaniem się do HBO GO, zrobiłem to wczoraj i poczułem jakby powiew świeżego powietrza w zatęchłym Netflixowym pokoju :) Biblioteka jest pewnie z 10 razy mniejsza od Netflixa, ale i 10 razy lepsza. Od razu zacząłem oglądać Partick Melrose, Handmaiden Tale, drugi sezon Ballers i Watahy, a później mam zamiar nadrabiać wszystkie braki w starym dobrym HBO - Oz, Carnivale itd.

Wiecie, czy w Polsce dostępna jest cała oferta HBO, czy czegoś brakuje? Po krótkim przejrzeniu wydawało mi się, że wielu pozycji nie ma, ale jak się je wyszuka po nazwie to jednak są. W ogóle nie wiem co te serwisy VOD sobie wymyśliły, że nie da się przejrzeć po prostu wszystkiego od A do Z, tylko po kategoriach. Na Netflixie wiele razy sobie przeglądałem szukając czegoś i za cholerę nie mogłem znaleźć, a jak wpisałem tytuł, to się okazało, że przecież jest, w HBO GO jest tak samo...

Jest jakiś sposób na tą ciemną obramówkę dla napisów? Bo czuję się jakbym oglądał pirata gdzieś w 2002 roku :P

Odpowiedz
Można tylko zmieniać wielkość napisów, wyglądu nie. Chyba że masz Apple TV, ale na nim z jakiegoś powodu i na HBO, i na Netflixie jest gorsza jakość obrazu w porównaniu do aplikacji na telewizorze.

Odpowiedz
Ciekawostka jest taka, że na starej apce i starej wersji strony HBO Go nie bylo tej ramki w napisach. I faktycznie - obecnie jest ona dosyć irytująca ;/

Odpowiedz
Dopiero teraz doczytałem o tym obramowaniu napisów.

Na czym oglądacie? U mnie i na TV i na telefonie (screen poniżej) napisy wyglądają tak:

[Obrazek: fWHMwby.png]

Odpowiedz
Seriale to na laptopie. Musiałbym w sumie sprawdzić na apce HBO Go na PS4, bo szczerze powiedziawszy od kiedy zobaczyłem tę ramkę na ekranie na laptopie to uznałem, że tak już musi być i pewnie na tv będzie to samo.

[Obrazek: 0unGwA5.jpg]

Odpowiedz
U mnie na Windows 8 przez Chrome jest ramka :(
Jakość obrazu też nie powala. Mam obecnie słaby internet, więc nie mogę obiektywnie narzekać, ale jakoś Netflix potrafi ładnie śmigać. Na HBO nie ma żadnych magicznych przycisków do wymuszenia zmiany jakości?

Odpowiedz
HBO Go ma kiepską jakość, gorszy jest tylko Showmax.

Odpowiedz
O, Latający Cyrk od dziś na Netlfixie. Na razie pierwszy sezon. 

Odpowiedz
Beksiński czy Gałązka-Salamon?
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości