.
Liczba postów: 28,296
Liczba wątków: 62
Ja mam to szczęście, że ojciec ma full pakiet w NC+ (z Canal+ Sport, Eleven Sport, Eurosportem, kilkoma kanałami Polsat Sport, ale akurat nie tymi gdzie leci Wimbledon) więc on sobie ogląda z satelity, a ja mam dostęp do NC+GO i oglądam wszystko przez internet.
Musimy dać Europie kilka lat na unowocześnienie rynku, to przyjdzie prędzej czy później. Inna kwestia, że VPNami można zdziałać cuda pod względem transmisji sportowych, ale ja mam coraz mniej czasu na takie zabawy, chciałbym zapłacić i mieć pewność, że zadziała.
03-07-2019, 16:24
Dużo pisze
Liczba postów: 284
Liczba wątków: 0
(03-07-2019, 16:13)Corn napisał(a): Też tego nie rozumiem. W stanach jak chcę oglądać jakąś dyscyplinę to każda z nich ma ofertę czy to roczny abonament czy miesięczny. Chce NFL to ogladam NFL, chce NBA to NBA, mało tego - mogę wykupić nawet tańszy dostęp gdzie będę mógł oglądać mecze tylko mojej ulubionej drużyny. Świetna opcja. Jak jest w Europie? Chcesz pan oglądać leganie Premier League? To zapraszam do Canal+. 2019... jedyna metoda legalnego oglądania piłki nożnej to telewizja...
W Europie jest jeszcze DAZN czyli właśnie Netflix dla sportu.
03-07-2019, 18:41
Stały bywalec
Liczba postów: 6,925
Liczba wątków: 6
Dobrze kojarzę, że wchodzą lub planują wejść do Polski?
Dla mnie ideałem byłaby prosta i niezawodna możliwość wykupienia dostępu do pojedynczego meczu. Bez pakietów, bez zobowiązań na miesiące. Po prostu jako niedzielny kibic chciałbym móc zapłacić te kilka, nawet kilkanaście złotych za coś na co zdecyduję się na ostatnią chwilę.
03-07-2019, 18:49
.
W Europie to za dużo powiedziane, sensowna oferta to jest w Niemczech, Austrii i Szwajcarii i też nie jest tak, że możesz zrezygnować z wszystkich innych opcji bo masz DAZN. Ale jasna sprawa, że to krok w dobrą stronę.
03-07-2019, 18:55
Stały bywalec
Liczba postów: 18,991
Liczba wątków: 152
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
10-07-2019, 13:15
.
Chyba nie będzie na początku dostępne u nas?
Ja liczę na jedno - że technologicznie będzie na poziomie Netflixa czy Prime'a.
10-07-2019, 16:22
Dużo pisze
Liczba postów: 558
Liczba wątków: 2
Może i będzie u nas, ale trudno powiedzieć czy cała biblioteka bo obstawiam problem z prawami do dystrybucji niektórych produkcji na nasz rynek.
W każdym razie premiery Disney+ i HBO MAX mogą mocno nadgryźć pozycję Netflixa, bo bibliotekę klasycznych pozycji mają ogromną. Rozgrywka będzie tym ciekawsza, że inwestorzy Netflixa już mocno się niecierpliwą, że serwis nie jest rentowny. Wyczuwam, że niedługo pojawi się wersja z reklamami, a w perspektywie kilku lat może ich "mysza" wykupi. ;)
10-07-2019, 22:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2019, 23:34 przez Maćko.)
Nowy
Liczba postów: 158
Liczba wątków: 1
Mam nadzieję że połączą to z HBO GO i będzie tylko jedna platforma.
Co do Netflixa, to zastanawiam się dlaczego nie wyciągają reżyserów którzy umieją operować skromnym budżetem (David Lynch?) i nie pozwalają im robić filmów całkowicie po swojemu. Zamiast tego biorą Zacka Snydera i dają 80 baniek na film o zombie. Ktoś taki jak choćby Lynch, cieszy się renomą i szacunkiem widzów, a Snyder poza jego najwierniejszymi psychofanami jest w ostatnich latach mocno kontrowersyjnym nazwiskiem. Kiedy biblioteka Netflixa na wskutek startu HBO MAX i DISNEY PLUS się uszczupli, będą musieli jakoś mnie zachęcić do dalszej subskrybcji, i dawanie tanich projektów jakimś szalonym i utalentowanym twórcom byłoby właśnie tym czymś. Niestety ich seriale poza Black Mirror dawno przestały mnie interesować. Włączyłem Zagubionych w Kosmosie, wytrzymałem 2 odcinki, Umbrella Academy wytrzymałem 2 odcinki. Podobał mi się 1 sezon Stranger Things, ale gdy wyszedł drugi pomyślałem "właściwie po co mi to". 13 Powodów to samo co ST - pierwszy sezon miał kilka mocnych momentów i raczej dobry poziom przez całość, a drugi był taką tragedią że cierpiałem podczas seansu.
Co mnie też szokuje w decyzjach Netflixa to skasowanie seriali Marvela, i kupowaniu jakichś innych marek, też o komiksach, żeby potem nie robili z nimi nic. Od kiedy skasowali Punishera szukam innego serialu o PTSD, znalazłem Bodyguarda ale szybko skończyłem, szukam kolejnych.
10-07-2019, 22:25
Stały bywalec
Liczba postów: 7,047
Liczba wątków: 61
Netflix bierze każdego i twórcy mają tam dużą swobode twórczą. Na jednego Snydera przypadają Scorsese (któremu dali budżet o jakim śnić może prawie całe Hollywood), Cuaron, Fincher.
Narzekasz na finansowanie przez Netflixa artystycznych wpadek. Seriale Marvela od s01 JJ były oceniane znacznie, znacznie gorzej, spadło zainteresowanie i hype a generowały spore koszty. Więc chyba dobrze, że ich nie ma?
David Lynch jest na emeryturze. A reżyserzy z jego półki, jesli o takich ci chodzi, raczej nie robią filmów z polecenia + mają zerowy potencjał marketingowy dla mas.
10-07-2019, 23:27
Nowy
Liczba postów: 158
Liczba wątków: 1
Cytat:Seriale Marvela od s01 JJ były oceniane znacznie, znacznie gorzej, spadło zainteresowanie i hype a generowały spore koszty. Więc chyba dobrze, że ich nie ma?
Masz rację, ja z nich lubię tylko Punishera, oglądałem jednak wyrywkowo więc nie mogę się wypowiedzieć o nich jakoś konkretnie. Ale Marvel to marka która w kinach generuje miliony zielonych, tak jak Star Wars dlatego nie rozumiem dlaczego Netflix zrezygnował z szansy by wypuszczać coś z ich znaczkiem. Ja do widzę tak samo, jakby Netflix miał u siebie coś ze Star Wars, i również to skasował. Strzał w kolano.
10-07-2019, 23:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2019, 23:37 przez brandon_lee.)
Miami Vice
Liczba postów: 8,073
Liczba wątków: 43
Chciałem przetestować przez darmowy miesiąc HBO GO ale okazuje się że muszę jednak za niego zapłacić....Hmmm. Dobra zapłacę. :) Do wyboru karta albo PayPal. Karty nie chcę im przypisywać więc niechaj będzie PayPalem. Loguje się i pojawia się okienko w którym muszę wpisać dane karty przypisanej do PayPala. Nosz kurwa. :)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
11-07-2019, 21:32
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Nigdy nie zrozumiem tej fobii pt. "Nie chcę podawać im numeru swojej karty!" Podajesz kartę, pobierają te 19,90, dostajesz dostęp do HBO, 5 sekund później usuwasz kartę. Tyle :)
11-07-2019, 22:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2019, 22:20 przez Mierzwiak.)
Stały bywalec
Liczba postów: 1,092
Liczba wątków: 7
Być może już ktoś o to pytał, więc sorry za poruszanie sprawy po raz kolejny, ale wie ktoś może jak przerwać oglądanie filmu/serialu, żeby HBO GO zapisało dokładny moment zakończenia sesji? Z Netflixem jest przy tym zerowy problem, ale HBO zdaje się zapisywać w jakiś losowy, nie do pojęcia przeze mnie sposób.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
12-07-2019, 12:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-2019, 12:53 przez Wawrzyniec.)
.
(11-07-2019, 22:20)Mierzwiak napisał(a): Nigdy nie zrozumiem tej fobii pt. "Nie chcę podawać im numeru swojej karty!" Podajesz kartę, pobierają te 19,90, dostajesz dostęp do HBO, 5 sekund później usuwasz kartę. Tyle :)
Nie wiem jak to dokładnie działa, ale w czasach, gdy nie ma tygodnia, żeby jakaś spora firma nie miała wycieku wszelkiej maści danych, to dosyć prawdopodobne jest, że takie HBO numery karty sobie zapisuje i trzyma u siebie, a jak "usuwasz" kartę, to wcale jej nie usuwają, tylko zaznaczają, żeby nie pobierać kasy.
12-07-2019, 13:19
Miami Vice
Liczba postów: 8,073
Liczba wątków: 43
(11-07-2019, 22:20)Mierzwiak napisał(a): Nigdy nie zrozumiem tej fobii pt. "Nie chcę podawać im numeru swojej karty!" Podajesz kartę, pobierają te 19,90, dostajesz dostęp do HBO, 5 sekund później usuwasz kartę. Tyle :)
Fobia, fobią ale jak ktoś daje mi dwie opcje to chce mieć dwie a nie jedną w dwóch odsłonach. Do tego coś bardzo im zależy na tej mojej karcie skoro zawsze ją chcą. :) Tak więc sorry HBO ale kasa poszła na Netflixa.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
12-07-2019, 16:33
.
Alternatywa polega na tym, że dane twojej karty może mieć albo HBO albo Paypal.
W każdym razie daj znać jak idzie oglądanie hitowych seriali HBO na Netflixie :D
12-07-2019, 16:58
Stały bywalec
Liczba postów: 18,991
Liczba wątków: 152
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
26-07-2019, 16:45
Stały bywalec
Liczba postów: 7,047
Liczba wątków: 61
200 mln za Dedeków brzmi jak coś co Netflix zrobiłby z radością :)
26-07-2019, 16:54
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Ktoś jeszcze wierzy że oni dalej pracują nad SW dla Disneya? Niech zgadnę: mają gabinet obok Riana Johnsona.
26-07-2019, 17:06
Stały bywalec
Liczba postów: 6,070
Liczba wątków: 6
No cóż, nowa trylogia została już zapowiedziana. Tzn. ustalili daty premier.
Iger musi teraz tylko rzucić monetą (albo kostką) i wybrać kto ją na szybko zrealizuje. :P
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
26-07-2019, 17:13
|