Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
34 zł ściągało mi z karty jeszcze w lutym, od marca 55 zł. Więc mnie podwyżka dotyczyła. Może faktycznie nie miałem od startu tylko od 3 tygodnia działania Viaplay w Polsce.

Obraz ważniejszy niż studio, ale to, że nie ma reklam, w studiu o wiele więcej ciekawych rzeczy, po dekoracji nie trzeba czekać 5 minut reklam na omówienie wyniku, tylko jest od razu, oraz to, że jest dostęp do wywiadów z kierowcami od Viaplay np. od Coultharda i mamy wywiady już w trakcie kwalifikacji (z odpadającymi w Q1. kierowcami) to wszystko było bardzo fajne.

No ale skoro przez tak długo źle mnie traktowali jako klienta (chodzi o jakość usługi) to mimo, że trochę żałuję, to nie będę za nimi płakał. Niech upadają.

Odpowiedz
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/1082236/los-viaplay-przesadzony-znamy-date-wycofania-z-polski
Wydaje się że to ostatnie miesiące z ViaPlay w Polsce. Dobrze, im szybciej wszystkie transmisje wrócą w stare ręce, tym lepiej.

Odpowiedz
https://www.filmweb.pl/news/Max+zast%C4%85pi+HBO+Max+w+Europie+ju%C5%BC+wiosn%C4%85+przysz%C5%82ego+roku-152467

Cytat:Europejski MAX będzie oferował m.in. transmisje sportowe za sprawą należących do WBD kanałów Eurosport, w tym relacje z turniejów tenisowych z serii Grand Slam, kolarskiego wyścigu Tour de France oraz Igrzysk Olimpijskich w Paryżu.
To coś dla mnie: zamiast dopłacać do Eurosportu poprzez Player.pl, gdzie i tak nie ma 4K, to może w cenie MAXa dadzą turnieje wielkoszlemowe i IO w porządnej jakości?

Odpowiedz
Byłoby mega, bo mam to samo, HBO + pakiet sportowy na Playerze. Jak to połączą i jeśli dadzą 4K to byłby pakiet pode mnie. Ciekawe tylko za ile.

Odpowiedz
Bez 8k, to nawet nie zastanawiam się nad tym
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/wydarzenia/apple-tv-za-darmo-na-dwa-miesiace-promocja-dostepna-dla-kazdego/f7flr31

Mark Whalberg rozdaje Appla za darmo na dwa miechy.
U mnie pokazuje nawet 3 miesiące bo mam Samsunga.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Lubię Amazon Prime za ofertę, ale wyszukiwarkę mają niesamowicie złą.

We wszystkich innych serwisach jakie używam (SkyShowtime, HBO Max, Disney+, Netflix) jak wpisujesz nazwę, to już po kilku literach podpowiada pozycje i najczęściej znajduję w tych pierwszych to co szukam. W Prime trzeba kliknąć enter, najlepiej wybierając gotowe hasło i wyskakują filmy. Słabe. Ale to nie jest najgorsze.

1 stycznia chciałem rozpocząć rok z jakimś świetnym filmem. Na upflix zobaczyłem, że na Amazonie jest cała seria Robocop i miałem ochotę obejrzeć pierwszego Robocopa. Wpisuję robocop w wyszukiwarce i pojawia mi się:
Robocop - remake z 2014
Robocop 2
Robocop 3
I jakieś inne filmy. Nie ma Robocopa od Verhoevena.

Pomyślałem, że upflix się pomylił, i obejrzałem coś innego. Ale w kolejne dni nie dawało mi to spokoju i jak kolejny raz wpisałem robocop to te same wyniki. Ale jak wpisałem robocop 1987 to wtedy wyskoczył. No to pomyślałem, że obejrzę.

Oczywiście nie było to takie proste. Oglądam z napisami, a napisy po polsku nie tłumaczyły dialogów, tylko napisy pojawiające się na ekranie. Pomyślałem, nie poddam się, obejrzę z lektorem jak za starych czasów w tv. I lektor działał, ale zorientowałem się, że dźwięk rozjechał się z obrazem. I przewijanie filmu, wyłączanie i włączanie nic nie dawało, do końca miałem o ułamek sekundy spóźniony.

Film obejrzałem, 10/10 wciąż (a w ostatnim roku powtórki filmów po latach co miały 10/10 często kończyły się lekkim rozczarowaniem i zmianą na 8 lub 9, a Robocop dalej genialny). Ale taki znany film, a wyszukiwanie, wersje napisów i problemy techniczne to taka kpina. Jak taki duży portal i jego wyszukiwarka może tak działać. Nie rozumiem.

Odpowiedz
Do sportu się to nie nadaje, ale tu chyba tak. Netflix coś ostatnio coraz ostrzej bawi się w okołosportowe transmisje na żywo. Było Nadal-Alcaraz, będzie Tyson-Paul:

[Obrazek: tyson.jpg]
.

Odpowiedz
mam pytanie odnośnie MAX (te HBO) czy tam faktycznie jest 50 filmów łącznie czy trzeba jakiś inny pakiet mieć? Aktualnie w każdym dziale mam od 10 do 20 filmów, przy czym zazwyczaj jest tak że ten sam film pojawia się w kilku działach. Coś robię nie tak czy trzeba dać więcej szelki aby odblokować większą bazę?
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
W opisie pakietów było coś o tym, że w tym najtańszym baza jest mniejsza, więc może o to chodzi.

Głównie tam te płatne bonusy dotyczą braku reklam, ilości pobrań, jakości i dostępu do linearnej telewizji, ale rozróżnienie pod kątem zawartości jest faktycznie wspomniane:

[Obrazek: 34b10c97b5122f5d09ea7715a4649bb6.jpg]
.

Odpowiedz
yyy no ale ja nie mam żadnych reklam w komputertku. Dziwne >.<
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Robię właśnie porządki w subskrypcjach i o ile baaaardzo mocno zastanawiam się nad Netflixem (mam niestety sporo rodziny w familijnym a jestem "głównym klientem" także sporo kombinacji by mnie to kosztowało) tak HBO sobie zostaje. Muszę przyznać, że spoko wybrnęli z opcją dla starych klientów. Zerknąłem jak to u mnie obecnie wygląda i mam "pakiet przed MAX", który zawiera wszystko to co obecnie "pakiet premium" łącznie z 4k (nie mam sportu, ale na to mam wywalone) i kosztuje nadal 2 dyszki.

Odpowiedz
(25-08-2024, 11:18)Debryk napisał(a): mam pytanie odnośnie MAX (te HBO) czy tam faktycznie jest 50 filmów łącznie czy trzeba jakiś inny pakiet mieć? Aktualnie w każdym dziale mam od 10 do 20 filmów, przy czym zazwyczaj jest tak że ten sam film pojawia się w kilku działach. Coś robię nie tak czy trzeba dać więcej szelki aby odblokować większą bazę?
Kiedyś już o tym pisałem, że przeglądanie na streamingach ich bazy filmów to jest dramat absolutny i bazując tylko na kategoriach jakie są na Netflixie czy Maxie to można w życiu nie dotrzeć do fajnych filmów. Jako wytrawny kinoman wiele kwadransów spędziłem na przeklikiwaniu tych list z jednym słusznym wnioskiem, że nic tam ciekawego nie ma, tylko po to aby później przez przypadek trafić na info, że coś dobrego jednak jest na Netflixie, wklepuję w wyszukiwarce i dzieje się cud, bo okazuje się że jak najbardziej film jest dostępny, chociaż nigdy nie pojawiał się sam z siebie przy przeglądaniu.
Dobrze że jest Filmweb z często aktualizowaną bazą VOD, więc teraz już praktycznie nie przeglądam bezpośrednio aplikacji streamignowej, tylko robię to na Filmwebie, dowiaduję się gdzie co jest i wtedy już na pewniaka wyszukuję.

Też mam ten pakiet przed Max, którego dziele chyba na 4 osoby, więc nawet jak raz w miesiącu coś tam znajdę to i tak warto zostawić.

Odpowiedz
Tylko przez tą funkcję wróciłem trochę do używania filmwebu. Natomiast ostatnio jak na tym memie, wyciągnąłem z szuflady pomięty trójgraniasty kapelusz i wypłynąłem z powrotem na szerokie wody. Za duża fragmentaryzacja, kilka przejęć i może da się tego znowu używać. Na razie zostawiłem najtańsze, plus CDA dla kina lat 80/90 oraz bardzo sobie cenię takie portale z klasyką jak Polski 35mm - mnóstwo filmów tam ostatnio oglądam.

Odpowiedz
A kojarzycie coś takiego jak 35mm, ale np z kinem francuskim lub japońskim? Wiem, że jest mubi np. Coś poza tym?

Odpowiedz
https://flixclassic.pl/movies

Z tego czasem korzystam jak mam akurat fazę na starocie. Jest trochę nie-amerykańskiego.

Odpowiedz
Flixclassic nie jest zły, ale to też jest dość ograna strona i mało nieoczywistych filmów.

Miałem bardziej na myśli serwisy krajowe, jak nasz 35mm, które serwują odrestaurowaną klasykę. Albo ogólnie rzeczy ambitniejsze ze świata. Bo nie chce mi się wierzyć, że nie ma jakichś odpowiedników.

Odpowiedz
To pewnie najlepiej by spytać jakiegoś Francuza :)

Odpowiedz
Niekoniecznie muszą mieć jakiś darmowy serwis jak u nas. Możliwe że wszystko siedzi w archiwach i trzeba kupić licencję jak ktoś chce rozpowszechniać.

Odpowiedz
Jeśli potrzebujecie dobrej wyszukiwarki to poza netflixem jest jeszcze upflix.pl - tam też są informacje co niedługo będzie i co jest usuwane w najbliższym czasie
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości