There Can Be Only One!
Liczba postów: 8,800
Liczba wątków: 15
Kurde, nastawiałem się na Miami Vice i Magnuma w dobrej jakości, bo od zawsze chce to powtórzyć, ale oczywiście nie ma i pewnie nie będzie. Może na vpnie pojedzie i będę brał z głównego źródła. Ktoś sprawdzał czy przeglądarkowa wersja nie blokuje dostępu?
15-02-2023, 14:45
.
Liczba postów: 19,393
Liczba wątków: 43
Ja jeszcze dodam, że napisy na SkyShowtime są dosyć kiepskie: przez cały jeden odcinek The Offer były zwyczajnie spóźnione o jakieś 2 sekundy, do tego, gdy pojawia się jakiś tytuł, który chyba miał być w " " to nie ma tych znaków i brak spacji, coś w stylu "WidziałeśDziecko Rosemary?". Jakość obrazu na współczesne standardy też marna, niby nowy serial, a bliżej temu do 720p niż porządnego 1080p.
15-02-2023, 14:50
Do the crane, Danny-boy!
Liczba postów: 4,379
Liczba wątków: 9
Wam też trochę apka na TV zamula? Czy to tylko u mnie.
15-02-2023, 14:53
Stały bywalec
Liczba postów: 6,129
Liczba wątków: 5
Po vpnie w przeglądarce to w ogóle mi ich strona nie działa. Napis "streaming soon", logo i nara
.
15-02-2023, 14:53
Stały bywalec
Liczba postów: 16,295
Liczba wątków: 132
(15-02-2023, 14:50)simek napisał(a): Ja jeszcze dodam, że napisy na SkyShowtime są dosyć kiepskie: przez cały jeden odcinek The Offer były zwyczajnie spóźnione o jakieś 2 sekundy, do tego, gdy pojawia się jakiś tytuł, który chyba miał być w " " to nie ma tych znaków i brak spacji, coś w stylu "WidziałeśDziecko Rosemary?". Jakość obrazu na współczesne standardy też marna, niby nowy serial, a bliżej temu do 720p niż porządnego 1080p.
Ja wykupiłem, ale jeszcze nie używałem... no i kurde mnie zmartwiłeś. O ile jeszcze tę jakość przedobrzeję, tak źle zgrane napisy to coś strasznego.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
15-02-2023, 14:55
Stały bywalec
Liczba postów: 6,129
Liczba wątków: 5
Teraz zerkałem na kilka pozycji i akurat u mnie napisy wyświetlały się za wcześnie o jakąś sekundę. No cudo
.
15-02-2023, 15:36
Stały bywalec
Liczba postów: 818
Liczba wątków: 0
Ale te 12 ziko opłaca się dać czy jednak nie? Mój wewnętrzny janusz już protestuje przeciwko dymaniu przez kolejne serwisy stremingowe, zaraz będę płacił więcej niż mój ojciec za kablówkę w czasach świetności... (i jego, i kablówek).
Oczywiście biorę te suby, nie rezygnuję non stop i mam takiego Netflixa którego włączę od wielkiego dzwonu.
The key of joy is disobedience.
15-02-2023, 17:25
.
Za trzy dni na Criterion Channel wjeżdża polski kandydat do Oscara: IO oraz kilka innych filmów Skolimowskiego, między innymi Deep End, który niby jest na FlixClassic, ale tylko z lektorem. Chyba pora ponownie odpalić VPN i kupić abonament na miesiąc czy dwa.
IO u nas ciągle leci w kinach, można niby obejrzeć w domu, ale jako tytuł osobno płatny na kilku platformach. Rozumiem, że przy starszych tytułach jest pierdolnik z prawami, ale czemu przy nowym, polskim filmie tak jest, że w USA w ramach abonamentu, a w Polsce płać pan za jeden film. Czy Criterion płaci aż tyle? Czy chodzi o to, że obecność w tej kolekcji to pewna nobilitacja i producenci oddają prawa do wyświetlania/wydania na Blu po taniości?
17-02-2023, 10:44
Stały bywalec
Liczba postów: 1,297
Liczba wątków: 3
na apple tv chyba można łączyć wszystkie platformy w jedną tak?
17-02-2023, 13:30
.
Znowu nie ogarniam cudownie intuicyjnego środowiska Apple. Mam sobie Apple ID, którym loguję się do aplikacji Apple TV+ na telewizorze, mam wykupiony abonament Apple TV+, ale również kupiłem kilka filmów dostępnych poza abonamentem. Czy da się obejrzeć taki film po prostu przez przeglądarkę na komputerze? Na stronie https://tv.apple.com/pl/ w ogóle nie ma takiej sekcji jak moja biblioteka, widać tylko rzeczy dostępne w abonamencie.
24-03-2023, 15:21
|