Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
Kurde, nastawiałem się na Miami Vice i Magnuma w dobrej jakości, bo od zawsze chce to powtórzyć, ale oczywiście nie ma i pewnie nie będzie. Może na vpnie pojedzie i będę brał z głównego źródła. Ktoś sprawdzał czy przeglądarkowa wersja nie blokuje dostępu?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Ja jeszcze dodam, że napisy na SkyShowtime są dosyć kiepskie: przez cały jeden odcinek The Offer były zwyczajnie spóźnione o jakieś 2 sekundy, do tego, gdy pojawia się jakiś tytuł, który chyba miał być w " " to nie ma tych znaków i brak spacji, coś w stylu "WidziałeśDziecko Rosemary?". Jakość obrazu na współczesne standardy też marna, niby nowy serial, a bliżej temu do 720p niż porządnego 1080p.

Odpowiedz
Wam też trochę apka na TV zamula? Czy to tylko u mnie.

Odpowiedz
Po vpnie w przeglądarce to w ogóle mi ich strona nie działa. Napis "streaming soon", logo i nara
.

Odpowiedz
(15-02-2023, 14:50)simek napisał(a): Ja jeszcze dodam, że napisy na SkyShowtime są dosyć kiepskie: przez cały jeden odcinek The Offer były zwyczajnie spóźnione o jakieś 2 sekundy, do tego, gdy pojawia się jakiś tytuł, który chyba miał być w " " to nie ma tych znaków i brak spacji, coś w stylu "WidziałeśDziecko Rosemary?". Jakość obrazu na współczesne standardy też marna, niby nowy serial, a bliżej temu do 720p niż porządnego 1080p.

Ja wykupiłem, ale jeszcze nie używałem... no i kurde mnie zmartwiłeś. O ile jeszcze tę jakość przedobrzeję, tak źle zgrane napisy to coś strasznego.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Teraz zerkałem na kilka pozycji i akurat u mnie napisy wyświetlały się za wcześnie o jakąś sekundę. No cudo
.

Odpowiedz
Ale te 12 ziko opłaca się dać czy jednak nie? Mój wewnętrzny janusz już protestuje przeciwko dymaniu przez kolejne serwisy stremingowe, zaraz będę płacił więcej niż mój ojciec za kablówkę w czasach świetności... (i jego, i kablówek).

Oczywiście biorę te suby, nie rezygnuję non stop i mam takiego Netflixa którego włączę od wielkiego dzwonu.
The key of joy is disobedience.

Odpowiedz
Za trzy dni na Criterion Channel wjeżdża polski kandydat do Oscara: IO oraz kilka innych filmów Skolimowskiego, między innymi Deep End, który niby jest na FlixClassic, ale tylko z lektorem. Chyba pora ponownie odpalić VPN i kupić abonament na miesiąc czy dwa.
IO u nas ciągle leci w kinach, można niby obejrzeć w domu, ale jako tytuł osobno płatny na kilku platformach. Rozumiem, że przy starszych tytułach jest pierdolnik z prawami, ale czemu przy nowym, polskim filmie tak jest, że w USA w ramach abonamentu, a w Polsce płać pan za jeden film. Czy Criterion płaci aż tyle? Czy chodzi o to, że obecność w tej kolekcji to pewna nobilitacja i producenci oddają prawa do wyświetlania/wydania na Blu po taniości?

Odpowiedz
na apple tv chyba można łączyć wszystkie platformy w jedną tak?

Odpowiedz
Znowu nie ogarniam cudownie intuicyjnego środowiska Apple. Mam sobie Apple ID, którym loguję się do aplikacji Apple TV+ na telewizorze, mam wykupiony abonament Apple TV+, ale również kupiłem kilka filmów dostępnych poza abonamentem. Czy da się obejrzeć taki film po prostu przez przeglądarkę na komputerze? Na stronie https://tv.apple.com/pl/ w ogóle nie ma takiej sekcji jak moja biblioteka, widać tylko rzeczy dostępne w abonamencie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości