Ash vs Evil Dead (2015-2018)
Będzie, piszę o tym w kolejnym zdaniu :) Będzie nowy showrunner (Mark Verheiden zamieszany w różny sposób w My Name Is Bruce, Battlestar Galactica, Smallville, Herosów i Daredevila), będą nowi scenarzyści, tylko mnie już chyba nie będzie.

Odpowiedz
Nie doczytałem, żeby uniknąć spolierów ;) Przede mną dopiero odcinki: 7 i w górę
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Okazuje się, że Craig DiGregorio, dotychczasowy showrunner został zwolniony z powodu kłótni wokół finału drugiego sezonu. Dawno nie widziałem w branży tak szczerego wywiadu, najeżdża na Roba Taperta, obarcza go winą za koszmarne zakończenie 2 sezonu, jak i poziom serialu, oraz przedstawia własne, niestety marne, pomysły które zostały odrzucone.
http://www.avclub.com/article/craig-digregorio-leaving-ash-vs-evil-dead-and-orig-247262

Odpowiedz
Obejrzałem 7 i 8 i... DOBRE TO. A wcześniejsze odcinki mnie zniechęciły. Należało przeczekać.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Niedawno skończyłem drugi sezon i muszę przyznać, że był dużo lepszy od pierwszego..., Tak dla jasności pierwszy też mi się bardzo podobał, ale był zbyt rozwleczony i miał słabe zakończenie. Tu wszytko jest bardzo fajne, do połowy ostatniego odcinka, bo zakończenie tej serii jest nie tylko złe, one jest całkowicie bez sensu.
Więcej nie chce mi się pisać, ale cały serial wciąż oceniam na 7/10. i chciałbym zobaczyć dalsze losy Asha.
"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!" - Kyle Reese

Baretto - Filmweb

Odpowiedz
Rzeczywiście... Co za gówno ten ostatni odcinek. Brak słów. Tak spieprzyć udany sezon.

Oceniłbym na 7/10 całość a tak daję 6.

Odpowiedz
Trzeci sezon 25 lutego. Cieniutki zwiastun, poprzednicy mieli przynajmniej Deep Purple i Motorhead. Niech już to kończą...

Odpowiedz
3x01

Dalej się z tym męczę, ale kto jeśli nie ja. Jak wybrnąć z najbardziej idiotycznego, obrażającego kulturowe dziedzictwo ludzkości zakończenia jakim mógł poszczycić się drugi sezon? Zbyć go jednym zdaniem i odrobiną zdziwienia z ust Pablo, wcześniej zawiązać akcję w koszmarnie idiotyczny sposób i przejść do kolejnej tony żenujących żartów o siurdakach którymi jak wiadomo cechowała się kinowa seria. Brak perspektyw na poprawę sytuacji, zmiana showrunnera niczego nie przyniosła. Nadrabiam właśnie "Biuro" i przesiadka na 25 minut z tym serialem była przyjemna jak wyrywanie paznokci.

2/10

Odpowiedz
Zacznę oglądać jak napiszesz coś pozytywnego, gdzieś po 5 odcinkach.

Odpowiedz
Po 7 odcinkach niewiele się zmieniło. Względem poprzednich sezonów jeszcze mocniej podkręcili gore, trochę poprawili efekty, a Nieumarli przypominają teraz potwory z Martwego zła 2, ale na pierwszy plan i tak wysuwają się nietrafione żarty. Sporo też tutaj pomysłów które rozpaczliwie walczą o przebicie sceny z głową Asha w tyłku trupa z poprzedniego sezonu, mieliśmy juź zatem bitwę w banku spermy z hektolitrami nasienia przy dźwiękach Take On Me i chłopczyka z głową wystającą z waginy martwej kobiety. Ach ta pogoń za memem :)

Ale i tak najgorszy jest Campbell. Stary, zmęczony, jednostajnie cedzący swoje kwestie w pogoni za dawną b-klasową chwałą. Udający chyba przed samym sobą, że zabawnie niszczyć legendę, zamieniając ją w mieszankę Homera Simpsona i Petera Griffina.

Odpowiedz
Starz skasowało serial po 3 sezonach. Nie zamierzam uronić nawet łezki.

Odpowiedz
A ile jeszcze odcinków do końca?
W domyśle pytanie brzmi: nie warto oglądać sezonu 3?

Odpowiedz
Poleciało już 8 zostały 2. Sezon 3 nie różni się zbytnio poziomem od poprzednich dwóch, może tylko odcinki mają troszkę lepsze tempo. No i już na szczęście przestali wmawiać, że Nowa Zelandia to Michigan i praktycznie cały czas siedzą w studiu.

Odpowiedz
Podobno serial zakończy się
No cóż, trzeba było o tym pomyśleć sezon wcześniej to może coś by z tego wyszło.

Odpowiedz
Szkoda, że obudzili się dopiero na sam finał. Całkiem niezłe promo. Tymczasem 9 odcinek całkiem fajny, jeden z najlepszych w serialu. Wygląda na to, że przynajmniej pożegnają się godnie.

Odpowiedz
No to doobejrzę ten ostatni sezon.

Odpowiedz
Pożegnali się w miarę godnie jak na standardy tego głupawego serialu. Nawet Bruce'owi jakby znowu się chciało w tym ostatnim odcinku i coś tam zagrał w scenie pod wojskową furgonetką. Postaram się zachować tych kilka miłych wspomnień z może 3-4 udanych odcinków. Wiem, że krąży jakaś petycja do Netflixa który ma za dużo pieniędzy, ale proszę, nie rozgrzebujcie tego więcej.

Sezon 1- 4/10
Sezon 2- 4/10 (0/10 dla jego finału, będę to powtarzał przy każdej okazji)
Sezon 3- niech ma 5/10, pod koniec nowy showrunner jakby wreszcie zaczynał ogarniać się ze sprzątaniem tej kuwety. Ścisły finał głupawy i dopisany na siłę, ale już zobojętniałem na idiotyzmy tego serialu. Przy finale poprzednika wszystko wygląda lepiej.

Odpowiedz
Nie było to tak złe jak się nastawiałem. Było kilka niezłych zartów i widać znacznie większy budżet. Momentami można by to uznac za tani film kinowy.

Czy to dobrze, że zakonczyło się "bez konca"? Raczej tak bo odlecieli już za bardzo.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon