Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
10-03-2025, 16:39
|
Assassin's Creed
|
|
Zdradzę wam sekret - zrobiłem preorder AC: Shadows. Jestem może masochistą, ale z filmików pokazanych przez graczy, którzy uzyskali wcześniejszy dostęp (sklepy rozesłały niektórym kopie w wyniku błędu) wychodzi na to, że seria wraca do formy. Jest fajny świat, masa brutalnych akcji i usprawnienia w rozgrywce które sprawiają, że odkrywanie wszystkiego wymaga pewnego pomyślunku. I tak, wiem że murzyn-samuraj jest idiotyzmem, ale ponoć grę można przejść na luzaku główną bohaterką (a Yasuke będzie widoczny tylko w cutscenkach) i nie przejmować się niczym.
Za 10 dni premiera, jak pogram kilka godzin to zrelacjonuję, czy jestem frajerem wydając 250 zł na deskę ratunku dla Ubisoftu.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
10-03-2025, 19:49
Nie no, lepiej już grać murzynem niż babą.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
10-03-2025, 22:11 Ale to Cię zachęciło? Nosz kurva, tak beznadziejnej walki nie widziałem od czasów Wiedźmina 2.
Captain Obvious
10-03-2025, 22:29
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 11-03-2025, 00:29
Podobno Yasuke Froydo będzie gejem.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 20-03-2025, 08:13
Jak już to bi. Ponoć rucha geja, transa i mężatkę. Whatta playah.
Zresztą to było wiadomo odkąd ujawnili, że konsultantką kulturową jest specjalistka od chigo. Liczę na collectible quest "wyruchaj wszystkich ministrantów". 20-03-2025, 09:49 Ja pierdolę, co za subtelność. Do you think someone might see us? Maybe. Do you care? Not at all.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 21-03-2025, 00:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-2025, 00:40 przez marsgrey21.)
Przynajmniej memy będą cudne.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 21-03-2025, 00:55
Pierwszy wnioski po 3 godzinach gry:
- jedyny, słuszny tryb tej gry to realistyczny - japońskie (i okazjonalnie portugalskie) dialogi z napisami robią robotę. Angielskie głosy postaci są tragiczne w uj i wybijają z klimatu - najładniejszy Assasin w serii. Gram na PC, z ustawieniami wysokimi oraz włączonym RTX i jest naprawdę elegancko. Gdy słońce wschodzi nad jakąś wioską to jest wręcz zjawiskowo - wprowadzenie Yasuke i Naoe jest ok. Myślałem, że będzie gorzej, ale to ograne już karty. - sklep Ubisoftu oraz masa znajdziek w okolicy każą sądzić, że będzie łopata w postaci mikrotransakcji - nowe mechanizmy w postaci linki, czołgania się czy zabijania wrogów przez ściany są sensownie wplecione w rozgrywkę - będzie grindowanie, oj będzie :/ Przez sposób jak rozwijamy postać musimy wręcz chodzić po okolicy, aby wykonywać zadania poboczne - świat jest otwarty, ale lepiej nie zbaczać ze szlaków lub szukać przygód gdzieś na daleko poza wyraźnie zaznaczonymi lokacjami (wioski, zamki, fortece) bo trafimy na gęsty las bez niczego lub wzniesienia, na które się nie wdrapiemy - mapa wydaje się mniejsza niż Origins (nie wspominając od Odysei czy Valhalli), ale to może tylko pierwsze wrażenie bo niewiele odkryłem. Na pewno ma mniej stref, wiec trzeba szybciej levelować aby pójść dalej w fabule. - jest krwawo, czasami aż za bardzo np. Yasuke ma finishera, gdzie odcina mieczem ręce, a na koniec głowę. Nie mniej fajnie, że wreszcie jakiegoś AC mogę nazwać brutalnym.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
21-03-2025, 08:37
System skradania też widać dopracowany po chuju fest :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
21-03-2025, 13:30
I to wszystko kilka lat po premierze Ghost of Tsuhsima. Kisne.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 21-03-2025, 13:41
[Twitter]https://twitter.com/delestoile/status/1902747405465895407?t=XDyJPMvYJq_GSvTZ7l6_vA&s=19[/twitter]
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 21-03-2025, 13:42
Już nie długo Ghost of Youtheythem.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 21-03-2025, 13:45 (21-03-2025, 13:30)slepy51 napisał(a): System skradania też widać dopracowany po chuju fest :) Zawsze mnie rozwalają takie filmiki, gdzie z jednej zabugowanej scenki robi się regułę dla całej gry. No więc to jest pojedynczy/losowy bug, dodatkowo z mechaniką skradania w trawie (czołgania). I to czołganie tak działa, bo AC nigdy nie był ostoją realizmu. Po prostu masz element dający niewidzialność (zamiast trawy równie dobrze może to być cień/przeszkoda terenowa etc.) z którego się korzysta. Ja miałem już taką akcję, że AI w postaci dwóch strażników goniło mnie po fortecy, uciekłem im z pola widzenia i ukryłem się w jednej skrzyni. A oni po minucie szukania podeszli do skrzyni, otworzyli ją i zaczęli mnie bić :) Nie bronię Ubisoftu, ale ta gra dostaje czasem rykoszetem za rzeczy, które w innych grach przechodzą płazem. W takim Ghost of Tsushima był 3-4 aktywności poboczne, które cały czas polegały na tym samym i tam ludzie chwalili że to w sumie spoko bo wydłuża fabułę, a w Shadows robi się z tego wadę. W GoT świat też był częściowo korytarzowy (w senie na niektore miejsca nie szło wejść/zejść) i tłumaczono że dzięki temu mapa nie jest rozwlekła jak w serii AC. Gdy w AC zrobiono to samo, to jest to wada xD
21-03-2025, 14:07
Nie wiem, GoT mnie mocno wynudziła i nigdy jej nie skończyłem (dla mnie to właśnie był taki Asasyn w skośnookiej krainie, niewiele się to różniło), po prostu trochę wstyd, że wypuszczają grę z takimi bugami, ewidentnie na odpierdol no ale to już niestety obecnie raczej standard w branży. Dlatego kupowanie dużych gier na premierę w dzisiejszych czasach mija się kompletnie z celem.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
21-03-2025, 14:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-2025, 14:14 przez slepy51.) Snappik napisał(a):Zawsze mnie rozwalają takie filmiki, gdzie z jednej zabugowanej scenki robi się regułę dla całej gry. No więc to jest pojedynczy/losowy bugWięc mówisz że to isolated incidents? Ale jak biali dźgający w UK czy jak murzaje? Z innej beczki, jak w tym filmiku powyżej strażnik powiedział "hey now" zaraz w głowie zabrzmiało mi Don't Dream It's Over. Musiałem się podzielić. 21-03-2025, 14:26 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |