Assassin's Creed
Im będzie mniej scen w teraźniejszości, tym lepiej, bo one wyglądają kiepsko. Gdy cofamy się w czasie jest trochę ciekawiej, ale ogólnie wygląda gorzej niż się spodziewałem. Nie mówiąc już o samym montażu trailera (dwa ujęcia są powtórzone) i absolutnie beznadziejnej muzyce, no ale jej na bank nie będzie w filmie.
Ogólnie wygląda to tak, że jakby kto zamazał Cotillard i Fassbendera i puścił mi ten zwiastun, to bym nie uwierzył, że oni w tym grają.

Odpowiedz
Na końcu też ląduje w kupce siana? ;) cholernie bezplciowo to wygląda.

Odpowiedz
Byłem trochę zainteresowany, ale chyba mi już przeszło :/

Odpowiedz
Mi w sumie tez, ale może drugi trailer będzie mnie łopatologiczny, no bo przeciez nikt nie gra w AC :P tyle hajsu wydane na cgi, a nie idzie przesunąć bliżej postaci bo machają kończynami pól metra od siebie.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Gdyby nie Fassbender w ogóle nie zwróciłbym na to uwagi. Część współczesna wygląda niesamowicie słabo, część historyczna trochę lepiej, ale wszystko jest tak chaotyczne i dziwaczne i nieciekawie, że nie wiem, czy będę chciał nawet ten film ściągnąć. A muzykę łaskawie pominę milczeniem.

Odpowiedz
Jezu, fabuła jest tak głupia, że nie mogę uwierzyć, że oni to tak na serio... nigdy nie rozumiałem, czemu nie zrobili po prostu historii osadzonej w przeszłości o zakonie asasynów. Przecież to samograj. A tak jakiś dziwny miks Matrixa z nie wiem... Tomb Riderem? ;)

No a zwaistun to kolejny dowód, że gry komputerowe nie nadają się do ekranizacji. Chociaż wiem, że to za wcześnie wyrokować po teaserze, to jednak nie sądzę by dalej było lepiej.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Powiem tak - gdyby cały film osadzono w średniowieczu, byłbym zainteresowany jakieś dziesięć razy bardziej.
Gier nie znam, więc nie wiem ile to ma z nimi wspólnego, ale pomysł wydaje się kompletnie z dupy. Wcześniej, gdy słyszałem tylko o zarysie fabuły i juz wiedziałem, że akcja będzie osadzona w różnych czasach, wciąz nie spodziewałem się takiego science-fiction jakie tu zapodają.

Cytat:No a zwaistun to kolejny dowód, że gry komputerowe nie nadają się do ekranizacji.

nadają się, tylko jakoś tak wychodzi, że prawie zawsze ktoś coś spieprzy. Wyjątki: Mortal Kombat i Prince of Persia.

Odpowiedz
Niestety ale to ma 100% wspólnego z grami, które są tak debilne, że głowa boli. Chodzi o odwieczną walkę asasynów z templariuszami, którzy próbują znaleźć części jakiegoś tam dynksa pozostawionego przez kosmitów, którzy stworzyli ludzi, i którzy przewidzieli koniec świata, który ma nastąpić już, zaraz. I szukają tych dynksów, cofając się przez urządzenie badające DNA do wspomnień przodków i "odgrywając" te wspomnienia.

Ocena: 0/100

Odpowiedz
Wygląda średnio, no ale z pewnością lepiej niż taki Warcraft. Obstawiam, że sam film będzie o dwie klasy lepszy niż ten trailer.

Odpowiedz
Cytat: I szukają tych dynksów, cofając się przez urządzenie badające DNA do wspomnień przodków

Aha. Ok.
To może lepiej poczekam, aż ktoś zekranizuje Tenchu.

Odpowiedz
Cytat:nadają się, tylko jakoś tak wychodzi, że prawie zawsze ktoś coś spieprzy. Wyjątki: Mortal Kombat i Prince of Persia.
Księcia z bajki nie widziałem, a Mortal to wyjątek potwierdzający regułę ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Cytat:Księcia z bajki nie widziałem
Jake i Gemma są smutni z tego powodu. Film nie jest ideałem (chyba, nie grałem w żadną z gier dłużej niż kilka minut), ale jako dobra rozrywka się sprawdza i... w sumie to mam ochotę raz jeszcze go obejrzeć.

Cytat:Chodzi o odwieczną walkę asasynów z templariuszami, którzy próbują znaleźć części jakiegoś tam dynksa pozostawionego przez kosmitów, którzy stworzyli ludzi, i którzy przewidzieli koniec świata, który ma nastąpić już, zaraz. I szukają tych dynksów, cofając się przez urządzenie badające DNA do wspomnień przodków i "odgrywając" te wspomnienia.
Wytłuszczony tekst brzmi bardziej niż zachęcająco. To, co jest dalej, brzmi strasznie, na poziomie muzyki z tego trailera.

Odpowiedz
Spodziewałem się, że wizualnie będzie to bardziej przyziemne, a piosenka to w ogóle straszna padaczaka... ale wygląda ok. Film dzieje się w tym samym uniwersum co gry i wygląda na to, że będzie oferował to samo co gry. Nie z wypiekami na twarzy, ale czekam.

Cytat:Chodzi o odwieczną walkę asasynów z templariuszami, którzy próbują znaleźć części jakiegoś tam dynksa pozostawionego przez kosmitów, którzy stworzyli ludzi, i którzy przewidzieli koniec świata, który ma nastąpić już, zaraz. I szukają tych dynksów, cofając się przez urządzenie badające DNA do wspomnień przodków i "odgrywając" te wspomnienia.

Nie kosmitów, a pierwszą cywilizację, ale jestem w szoku, że tak ładnie i przejrzyście udało Ci się to streścić :)

No ale film chyba jednak nie będzie o tym samym, gdyż jak wspominałem, dzieje się w tym samym uniwersum. A świat został już uratowany w "Assassin's Creed III".

Odpowiedz
A czy w AC3 nie było właśnie końca świata? Nie wiem, dałem spokój po dwójce.:)

Odpowiedz
Desmond się poświęcił i uratował świat. Co okazało się wielką manipulacją Juno, ale o tym to już w kolejnych częściach :)

Można by wydzielić temat o filmie, bo Gieferg będzie się zaraz dąsał ;)

Odpowiedz
Desmond martwy = zdecydowany plus dla serii.:)

Odpowiedz
Lubiłem grać w Assassin's Creed, ale przyjemność z gry zderzała się zawsze z głupią fabułą. Dlatego też momenty we współczesności może w tym zwiastunie wyglądają głupio, ale tak niestety było w grze. A po za tym nie byłbym aż tak surowy, jak Wy. Są normalne lokalizacje, trochę skakania, o taki sobie Assassin's Creed.

Mam tylko nadzieję, że moda z tymi piosenkami w trailerze wreszcie minie, a szczególnie jak mają do nich pakować Kanye Westa :/
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cytat: o taki sobie Assassin's Creed
No właśnie chodzi o to, że z taką obsadą (Fassbender jest też producentem) i chyba trochę ambitniejszym reżyserem to ja się spodziewałem czegoś ciekawszego, niż zwykła ekranizacja gry gdzie skaczą i walczą.

Cytat:Mam tylko nadzieję, że moda z tymi piosenkami w trailerze wreszcie minie, a szczególnie jak mają do nich pakować Kanye Westa :/
Kanye idealnie pasował do jednego trailera - Wilka z Wall Street, z całej reszty powinni go wyrzucić.

Odpowiedz
Liczyłem jak w przypadku Warcrafta na udaną ekranizację gier i pewnie znowu się zawiodę. Poczekam jeszcze na drugi trailer, bo montaż i muzyka pierwszego sprawiają, że sam trailer jest nieoglądalny. Ja tylko mam nadzieję, że fabuła zamknie się w jednym filmie, a nie jak w przypadku gier gdzie rozwleczona do granic możliwości fabuła już dawno przestała być sensowna czy interesująca.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Jeden z najlepszych współczesnych aktorów w produkcji tylko trochę lepszej niż filmy Uwe Bolla. Dokąd ten świat zmierza?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości