Audiobooki
Jakiś czas temu kupiłem sobie książkę w Empiku i dostałem kod umożliwiający korzystanie z Empik Go przez miesiąc. Nigdy wcześniej nie słuchałem audiobooków, więc postanowiłem sprawdzić z czym to się je.

Pierwsze 15-20 minut takie sobie, ciężko było się przyzwyczaić, ale jak już mnie wciągnęło to fajnie. Słucham w trakcie jazdy samochodem, bo tylko wtedy mam w sumie czas i ochotę. W domu nie mógłbym usiąść albo położyć się i słuchać.

Wybór padł na "Pacjentkę" Alexa Michaelidesa. Powieść czytana przez duet - Ewa Abart (pamiętnik tytułowej Pacjentki), Marcin Popczyński (reszta tekstu).

Bardzo dobry thriller, ostatnią godzinę słuchałem z wielkim zainteresowaniem - sposób rozwiązania zagadki i tego w jaki zostało to wszystko poprowadzone genialne. Aż trudno uwierzyć, że to debiut. Niby trochę czytałem, filmów się obejrzało, ale zakończenie mnie naprawdę zaskoczyło. Zostałem totalnie zwiedziony na manowce. Całość napisana prostym, przejrzystym językiem. Można co prawda czepiać się przedstawienia sposobu funkcjonowania takiego zakładu psychiatrycznego, ponoć psychoanalizy i sam research autora nienajlepszy, ale jako laik w tych kwestiach nie mam zamiaru się czepiać bo się nie znam na psychologii. Książkę traktuję jako rozrywkę i jako rozrywka do prowadzenia auta nadaje się idealnie.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości