Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Avengers: Infinity War (2018)
(30-11-2017, 22:11)Phil napisał(a):
Cytat:Thank you to the best fans in the universe for making Marvel Studios' "Avengers: Infinity War" the most viewed trailer of all time with 230 million views in 24 hours!

Nieźle. Myślicie, że namiesza w pierwszej trójce BO?

A poprzedni rekordzista ("It") namieszał?

Avengersi mogą tylko namieszać w pierwszej trójce otwarć (USA, o reszcie świata trudno powiedzieć, bo nie ustalono jeszcze wszystkich premier), reszta jest poza zasięgiem.

Odpowiedz
(30-11-2017, 23:09)srebrnik napisał(a): Z kamieniami na razie jest jasne:
- Tesseract dla mu Loki
- Aether weźmie ze zbiorów Kolekcjonera
- Orba ukradnie Novie

I te trzy zakładam że będzie miał w momencie pojawienia się w Nowym Jorku, (...)

I co, dla picu w trailerze ukrywają czerwony kamyk? O ile w trailerze są podpuchy to nie sądzę, żeby aż tak kombinowali. Więc wygląda na to, że na start jest Power stone i nie wiem czy ukradnie, czy zniszczy Xandar, żeby było pierdolnięcie na początek. Potem ewidentnie dodaje Space Stone. Mając niebieski może się przenieść do Konwhere i zgarnąć Reality Stone.

Odpowiedz
(30-11-2017, 21:16)Phil napisał(a): Dobra. Powiem to raz i będę żałował na wieki, ale Luthor > większość przeciwników z MCU.

I Zod.

(30-11-2017, 21:38)Juby napisał(a): @shamar - bo Brolina obsadzili już po ujawnieniu i pokazaniu Thanosa w 2012 roku, którego design starano się utrzymać maksymalnie wiernie komiksom?

No i? Tu czytam, że zmienili mu kolor skóry. To rzeczywiście miałoby takie znaczenie gdyby nadać animkowy choć trochę rys, czy tam rysów, aktora?
Tak jak zrobili z Hulkiem?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(30-11-2017, 23:59)Craven napisał(a):
(30-11-2017, 23:09)srebrnik napisał(a): Z kamieniami na razie jest jasne:
- Tesseract dla mu Loki
- Aether weźmie ze zbiorów Kolekcjonera
- Orba ukradnie Novie

I te trzy zakładam że będzie miał w momencie pojawienia się w Nowym Jorku, (...)

I co, dla picu w trailerze ukrywają czerwony kamyk? O ile w trailerze są podpuchy to nie sądzę, żeby aż tak kombinowali. Więc wygląda na to, że na start jest Power stone i nie wiem czy ukradnie, czy zniszczy Xandar, żeby było pierdolnięcie na początek. Potem ewidentnie dodaje Space Stone. Mając niebieski może się przenieść do Konwhere i zgarnąć Reality Stone.

Jak dla mnie to na żadnym z ujęć nie da się stwierdzić na 100%, czy ma 2 kamienie czy 3, bo pamiętajmy, że jedno z miejsc jest przy kciuku. Ogólnie co do tych trzech, to je zdobędzie na 100%. Jak i kiedy to już spekulacje.

EDIT:

W sumie gdyby się sugerować plakatem z CC, a póki co kolejność się zgadza, to faktycznie Reality Stone jeszcze nie został wsadzony do rękawicy, a ujęcie jak zaciska pięść jest na pewno z tej samej sytuacji, jak wali w łeb Iron Mana, więc to już ziemia. No ciekawe
.

Odpowiedz
Oglądałem tylko raz i nie pamiętam, ale czy w tym klipie co wyciekł, Kolekcjoner nie mówił Thanosowi, że nie ma już RealityStone?
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Pamiętajcie że to tylko trailer. Mogli usunąć któryś kamień / kamienie, mogli zmienić kolory.

W trailerze Ragnarok Thor miał oboje oczu, w Civil War na lotnisku usunęli Spider-Mana, w Age of Ultron też usuwali min. Wandę i Pietro, także ten. Zachować ostrożność :)

Odpowiedz
Przy czym kolejność sugerowana przez zwiastun wydaje się sensowa:

zdobycie Power Stone i rozwalenie Xandaru (bo tam filetowy ma najbliżej) -> Loki oddaje Space Stone, żeby się przypodobać -> fioletowy wykorzystuje moce drugiego kamycza i udaje się najpierw do Kolekcjonera, aby wyjść z niczym, a potem na Ziemię, gdzie są [prawdopodobnie] aż 3 jego kamyczki.

Ewentualnie Loki odda najpierw Space Stone, a Thanos wykorzysta go do zwinięcia Power Stone. Ale to by było lame. Taka okazja na rozpoczęcie IW pierdolnięciem - rozwaleniem Xandaru.  Edit. No tak. To odpada, bo przecież w zwiastunie jest ujęcie, które pokazuje, że Thanos zakłada Space Stone, gdy już ma Power.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(30-11-2017, 23:46)Juby napisał(a):
(30-11-2017, 22:11)Phil napisał(a):
Cytat:Thank you to the best fans in the universe for making Marvel Studios' "Avengers: Infinity War" the most viewed trailer of all time with 230 million views in 24 hours!

Nieźle. Myślicie, że namiesza w pierwszej trójce BO?

A poprzedni rekordzista ("It") namieszał?

Avengersi mogą tylko namieszać w pierwszej trójce otwarć (USA, o reszcie świata trudno powiedzieć, bo nie ustalono jeszcze wszystkich premier), reszta jest poza zasięgiem.

Jezeli zrobia zwyczajnie dobry film to Avendzersi (I/II) przegonia JW i nie widze powodow, zeby SW:FA byl poza zasiegiem.

Mozemy sie zalozyc.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(01-12-2017, 00:52)Mierzwiak napisał(a): Pamiętajcie że to tylko trailer. Mogli usunąć któryś kamień / kamienie, mogli zmienić kolory.

W trailerze Ragnarok Thor miał oboje oczu, w Civil War na lotnisku usunęli Spider-Mana, w Age of Ultron też usuwali min. Wandę i Pietro, także ten. Zachować ostrożność :)

Cenna uwaga. Sam nawet dziś sobie przypominałem ujęcie z trailera AoU, gdzie pochowali bohaterów. Konsekwentnie ukrywali wtedy Visiona przez całą kampanię, nie licząc migawki z otwieraniem przez niego oczu.

Niemniej gdybanie to część hajpu :) i to miła
.

Odpowiedz
(30-11-2017, 11:14)Crov napisał(a):
(30-11-2017, 10:39)simek napisał(a): Jedyna nadzieja na urozmaicenie taka, że ktoś zginie.
Kaman. Serio to jest jedyna nadzieja na urozmaicenie? ;)
A Ty gdzie widzisz szansę na odróżnienie się od reszty filmów z uniwersum? Chyba wszyscy liczą na to, że Thanos spuści Avengersom solidny wpierdol, a w tego rodzaju filmów solidny wpierdol musi oznaczać czyjąś śmierć, bez niej to będzie po prostu kolejne radosne hasanie wokół głównego złego, które nie ma żadnych konsekwencji.

Odpowiedz
Dokładnie. Jeśli nawet Thanos nikogo (na stałe) nie zabije to jakiekolwiek napięcie czy poczucie zagrożenia w ramach tego uniwersum zostanie raz na zawsze skreślone.

I tak, w Civil War powinni byli uśmiercić War Machine ale to oczywiście zjebali (tak samo jak Sly w Ex3 gdzie postać Crewsa powinna była iść do piachu). Nie chodzi nawet o likwidację postaci, które są potrzebne temu uniwersum i mają wystąpić w solowych filmach. Jest przecież cała druga liga z której można wybierać kandydatów do odstrzału i czasami wypadałoby to zrobić. W sumie nie tylko bohaterów mozna uśmiercić - zagrania takie jak w TDK czy TASM2, czyli odjebka postaci, które teoretycznie powinny zostać uratowane też wzbudzają emocje.

W ostatnim Thorze niby ubito kilka takich postaci z drugiego planu, ale tam skopali sprawę tym, że były to postacie, które nie odegrały w tym filmie żadnej roli. W takim wypadku to niestety nie działa.

Odpowiedz
Problem ze śmierciami w "Ragnarok" jest nawet bardziej złożony. To że nie odegrały konkretnie w tym filmie żadnej roli, to fakt, ale jednocześnie były to postacie, które stały dotąd jednak ciut wyżej niż w trzecim rzędzie. Bardzo zawiodło mnie to, jak rozegrano ten wątek. To jest trochę tak jakby właśnie takiego War Machine'a odwalono w prologu IW, a później nikt by nawet o tym wydarzeniu nie wspomniał. No lipa
.

Odpowiedz
(01-12-2017, 12:08)simek napisał(a):
(30-11-2017, 11:14)Crov napisał(a):
(30-11-2017, 10:39)simek napisał(a): Jedyna nadzieja na urozmaicenie taka, że ktoś zginie.
Kaman. Serio to jest jedyna nadzieja na urozmaicenie? ;)
A Ty gdzie widzisz szansę na odróżnienie się od reszty filmów z uniwersum? Chyba wszyscy liczą na to, że Thanos spuści Avengersom solidny wpierdol, a w tego rodzaju filmów solidny wpierdol musi oznaczać czyjąś śmierć, bez niej to będzie po prostu kolejne radosne hasanie wokół głównego złego, które nie ma żadnych konsekwencji.
Też liczę, że Thansos spuści bohaterom wpiernicz, choć bardziej liczę, że rozwiązanie starcia z nim będzie bliższe kreatywności starcia z Dormmamu, a nie np. z Ultronem. Również licze, ze ktoś umrze.

No ale nie jest to najważniejsze, a na pewno nie uznałbym tego za jedyną nadzieję na urozmaicenie. Dla mnie urozmaiceniem jest fakt, że to prawdopodobnie będzie pierwszy film o inwazji obcych z super-bohaterami. (Liczyłem na to już przy "Avengers", ale tam skala okazała się być mniejsza, a "Man of Steel" świetnie zaczął ten motyw, a potem... no, już nie bardzo.) Mnie to bawi, bo zawsze chciałem coś takiego zobaczyć.

Ale pewnie, zgadzam się, konsekwencje muszą być, bo częścią filmów inwazyjnych jest poczucie niemocy. Więc mam nadzieję, że tutaj też to będzie. A kto będzie Randym Quaidem tego filmu? Zobaczymy. :) Jestem pewien, że jedna postać umrze na pewno, bo zbyt czesto się to Marvelowi wypomina (IMO częsciowo słusznie, częściowo na wyrost, no ale to normalne).

Nie zdziwiłaby mnie śmierć Starka, bo to od niego zaczęło się to uniwersum i na nim może się zakończyć "pierwszy sezon" - to byłaby fajna klamra. Plus - ta postac przeszła całkiem dużą przemianę od swoich pierwszych występów. Z kolei Downey przynosi hajs, ale też wynosi go od Marvela dużo. :) (Z drugiej strony to jedna z tych postaci, która mogłaby jeszcze pewnie z 10-20 lat nawet występować, bo Stark spokojnie może być starszy.)

Aha, no i tak, jak wielku fanów komiksów spekuluje, ja też myślę, że z łatwością wyrżną część postaci w filmie, żeby je później wskrzesić (np. w drugiej części) rękawicą.

Odpowiedz

Polski dubbing. Nie wspominam, że jest okropny. I ci głusi fanatycy dubbingu uważający, że ten z Marvela jest dobrej jakości. Niech Thanos ich wybije.

Odpowiedz
Przy okazji tłumaczenie jest fatalne

Najciekawsze jest to, że dubbing w dużym stopniu przeszkadza przez niezgrabne dopasowanie słów do ruchu ust. Tutaj poza dwoma kwestiami mamy offa, a i tak jest arcytragicznie. To jest absurd, jak można coś takiego produkować. Nie ogarniam
.

Odpowiedz
Mi dubbing w fabularnych filmach przeszkadza, że aktorzy brzmią jakby to była animacja, czyli sposób lekko nadekspresyjny i jakbym wyłączył obraz, to w pierwszej chwili pomyślałbym, że to jakaś kreskówka.

A ostatnio natrafiłem na HBO "First Avengera". Okazało, że zrobili dubbing (no dobra, niech będzie, że spójność). Usłyszałem polski głos Tommy'ego Lee Jonesa i już mi się odechciało.

Odpowiedz
To było nieuniknione

Trailer ma już 76 mln wyświetleń na oficjalnym kanale Marvela na YT!

Odpowiedz
(01-12-2017, 16:01)Crov napisał(a): Aha, no i tak, jak wielku fanów komiksów spekuluje, ja też myślę, że z łatwością wyrżną część postaci w filmie, żeby je później wskrzesić (np. w drugiej części) rękawicą.

Posunę się jeszcze dalej. Thanos prawdopodobnie rozwali całą Ziemię. Na pewno niszczy Księżyc którym przecież rzuca (!!) w naszą planetę. Jestem jedynym który nie wyobraża sobie tego jak mają się toczyć historie w ramach reszty MCU na planecie zniszczonej uderzeniami odłamków rozwalonego Księżyca? O takich drobiazgach jak inwazja na Wakande i inne miasta świata nie wspominając. Spodziewałbym się własnie upadku Ziemi i wymordowania praktycznie wszystkich, ostatecznie parę postaci by przetrwało i cofnęło czas, finalnie martwi pozostaliby może 2-3 bohaterowie, co oznaczałoby, że najpewniej Kamienie ulegną jakoś zniszczeniu by nie dało się cofnąć tych zgonów.
Bardzo się jednak zdziwię jak zobaczymy coś innego.

Odpowiedz
Hehe, chciałbym żeby tak było, ale jak dla mnie nie ma takiej opcji raczej.

Odpowiedz
Biorąc pod uwagę, że pomiędzy IW a A4 mamy jeszcze "Ant-Man and The Wasp", to ziemia jest raczej nietykalna. No chyba że cofanie czasu miałoby mieć miejsce jeszcze w IW.

Ale po cichu liczę, że do tak żałosnego rozwiązania fabularnego jak "wszyscy giną, ale możemy cofnąć czas, więc spoko" to się nie posuną... nigdy. To jedno z tych gówien, które sprawiło, że żadnych wydarzeń w komiksach, nie można traktować poważnie (tak, komiksowe "Infinity Gauntlet" ssie).

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon