Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Avengers: Infinity War (2018)
Trochę głupio to brzmi...

Odpowiedz
Nawet jeśli to tytuł roboczy, który ulegnie zmianie, to nie zmienia to w żaden sposób tego, co taki tytuł sugeruje. No chyba, że to taki z dupy tytuł roboczy, który nie ma nic wspólnego z treścią filmu.

W co wątpię.

Odpowiedz
No ale tego raczej się wszyscy spodziewali, więc nie wiem w jaki sposób to jest taki ogromny spoiler, że Marvel chce to ujawnić jak najpóźniej.

Odpowiedz
No OK, ale co to za spoiler niby? Thanos z rękawicą (ze wszystkimi kamieniami) był już jako promo Avengers 3 & 4 pokazane przez Disneya oraz jako scena po napisach w czasie Ultrona (tam bez kamieni) a o rękawicy / rękawicach (pamiętacie jak Feige mówił że mają być dwie?) na pewno będzie mowa już w Avengers 3.

The Death of Avengers czy coś w ten deseń byłoby spoilerem, ale nie taka pierdoła :)

Odpowiedz
Spoiler w tym sensie, że sugeruje przegraną w trójce (na co zresztą liczę).

Odpowiedz
Cytat: The Death of Avengers czy coś w ten deseń byłoby spoilerem, ale nie taka pierdoła :)
"Szalony Tytan Tańczący na Kurhanach Wrogów" ;)

Odpowiedz
(25-04-2017, 15:38)Grievous napisał(a): "Infinity War" jest jednak bardziej pompatyczne i sugerujące ten film do którego to wszystko zmierzało

I po raz drugi w ciągu dwóch lat "War" w tytule. Lipa. :P

Odpowiedz
Nowy opis:

Cytat:As the Avengers and their allies have continued to protect the world from threats too large for any one hero to handle, a new danger has emerged from the cosmic shadows. A despot of intergalactic infamy, his goal is to collect all six Infinity Stones, artifacts of unimaginable power, and use them to inflict his twisted will on all of reality. Everything the Avengers have fought for has led up to this moment — the fate of the Earth and existence itself has never been more uncertain.
Thor: Dark World nie oglądali? :)

Odpowiedz
Nie oglądali pewnie z 90% filmów przez siebie wyprodukowanych :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Feige podobno zapowiedział smierć kilku kluczowych postaci.

Ciekawe co im z tego wyjdzie :P Pewnie zabija paru villainów i Lokiego oraz Visiona i komus urwą nogę. Tyle będzie z potęgi Thanosa :P A mógłby na spokojnie zabić Irona, Rogersa i Thora, dla których i tak zaczyna brakowac miejsca.

Odpowiedz
(25-06-2017, 16:30)Phil napisał(a): Koniecznie. W ogóle wyrżnąć całe towarzystwo i zaorać uniwersum.

No. Sorry, ale rozmawiamy o Thanosie, najwiekszym bossie uniwersum który z Infinity Gauntlet zaatakuje Ziemię wspierany przez armię minionów w których skład jak wierzyć plotką wejdą także istotniejsi antagoniści. Więc scenariusz w którym ginie jeden bohater albo nie ginie nikt....co to za zagrożenie? Niby to największe na które uniwersum od 10 lat się szykuje? Pfff
Nie mówię o wybiciu wszystkich. Mówię o godnym i sensownym pożegnaniu 3 postaci które myślę, że każdemu się już przejadły a to one powinny się poświęcić. Vision może jedynie stracić Kamień. Naprawdę chcecie więcej Rogersa czy Starka? Jasne, można by ich odesłać na jakąś emeryturę, ale jeśli ktoś ma zginąć w walce z Thanosem to własnie oni. MCU ma wiele znacznie ciekawszych postaci które czekają aby wejść na pierwszy plan a dojdzie jeszcze chociażby taka Captain Marvel.

Odpowiedz
Thor do królowania Asgardem? To chyba pod warunkiem, że Odyn zginie w Ragnaroku co na moje jest bardzo prawdopodobne :P Ale okej. Steve jest faktycznie postacią która powinna się poświęcić choć osobiście wolałbym śmierć Starka. On jako dowódca SHEILD? Kompletnie nie widzę go w tej roli. Zresztą ja go po prostu nie chce już w tym uniwersum, ani on jako postać niczym nie zaskoczy ani aktor nie pokarze nic nowego. Rozumiem, że do nie dawna był najlepszy z całej ekipy i musiał być wszędzie, ale teraz Marvel ma Doctora Strange, Winter Soldiera czy Black Panthera którzy zarówno pod względem historii jak i aktorstwa są znacznie ciekawszym materiałem na kolejne historie. Po co zabierać czas ekranowy innym bohaterom by dać go takiemu Starkowi?

Ogólnie najchętniej widziałbym Lokiego na tronie Asgardu i to jak wpłynęłaby na niego śmierć Thora. Wiem, że tez pojawia się całkiem często, ale moim zdaniem w odróżnieniu od Starka nadal ma sporo do zaoferowania. Wprowadzić tą dziewczynę w zbroje Iron Mana, może to być ciekawe urozmaicenie Avengers a tarczę Steve dać albo komuś innemu albo Falconowi bo Winter Soldier nie przejdzie w tej wersji.

Odpowiedz
Ja tam chętnie bym uśmiercił Hawkeye'a i Thora (+ może Iron mana) :)
Nowe postacie (chociażby Vision czy Wanda) są dużo fajniejsze niż oryginalny skład ekipy :)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
(25-06-2017, 17:00)Kuba napisał(a): teraz Marvel ma Doctora Strange, Winter Soldiera czy Black Panthera którzy zarówno pod względem historii jak i aktorstwa są znacznie ciekawszym materiałem na kolejne historie.

Czo? :D Jak to zmierzyłeś? :D

Na razie wszystkie te postacie w stylu Black Panthera, Doctora Strangea, Ant-Mana itd. to są przerywniki w oczekiwaniu na IM i CA. Dosłownie coś jak nikt nie chciałby, żeby jednych zabito, i zastąpiono drugimi, zwłaszcza takie ikony. Poza tym nikt nie zarżnie kury znoszącej złote jaja zamykając sobie drogę do kolejnego solowego IM czy CA, filmów które spokojnie robią miliard.

(25-06-2017, 17:00)Kuba napisał(a): Po co zabierać czas ekranowy innym bohaterom by dać go takiemu Starkowi?

xD

Jakbym był złośliwy, to bym sobie z tego sygnaturkę zrobił :)
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Cytat:Feige podobno zapowiedział smierć kilku kluczowych postaci.

Biorąc pod uwagę na czym się to opiera... No shit.

A czy przy okazji zapowiedział też

Odpowiedz
(26-06-2017, 11:58)Phil napisał(a): Naprawdę trzeba rozerwać głowy jednym bohaterom, żeby poświęcić więcej czasu drugim?
No wiesz, bohaterowie MCU jakby z zasady zmagają się w każdym z filmów z gigantycznym zagrożeniem dla (najczęściej) całego świata, więc dla mnie dziwnym jest nie rozwalanie głowy przynajmniej jednemu od czasu do czasu. Cudowna długowieczność tych postaci wynika z czynników będących poza opowieścią (Iron Man wciąż żyje dlatego, że trzeba robić z nim kolejne filmy, a nie dlatego, że nie było zagrożenia), co w sumie jest jednym z powodów dla których nie znoszę tego uniwersum.

Odpowiedz
(26-06-2017, 18:11)simek napisał(a): No wiesz, bohaterowie MCU jakby z zasady zmagają się w każdym z filmów z gigantycznym zagrożeniem dla (najczęściej) całego świata, więc dla mnie dziwnym jest nie rozwalanie głowy przynajmniej jednemu od czasu do czasu.

Dlatego nazywają ich superbohaterami. Są ekstremalnie efektywni w ratowaniu ludzi bez umierania w trakcie :)

Odpowiedz
Btw. nikt nie wstawiał zdjęć Visiona i Olsenki z planu?
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(26-06-2017, 19:15)Phil napisał(a): We "Władcy Pierścieni" toczy się bitwa o losy całego świata, a przez całe "Dwie wieże" i "Powrót Króla" nie umiera ani jeden członek Drużyny. 2/10? Żenada? Nie czuć stawki?

Gandalf umarł.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(26-06-2017, 21:10)Dr Strangelove napisał(a): Gandalf umarł.

did he? :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon