04-05-2018, 19:53
|
Avengers: Infinity War (2018)
|
|
Ja pierdole, to różnica niesamowita. Czy TC to taka kinowka tylko że ma dźwięk liniowy? WTF?!
04-05-2018, 19:54
TS ma dźwięk liniowy z wejścia na słuchawki, ale to dalej kamerka. Podpis TC to ściema, bo Tele Ciny były dość rzadkie i wymagały maszyny przegrywającej prosto z taśmy filmowej. Zatem siłą rzeczy TC już nie istnieją.
04-05-2018, 20:05 (04-05-2018, 19:43)Mierzwiak napisał(a): Bo to jest wydarzenie, możesz sobie z tym dyskutować do woli, przy czym bycie wydarzeniem nie oznacza, że musi ci się spodobać (WTF?!) ale tego pewnie też nie rozumiesz. Katowanie się seriami, które najwyraźniej nie są dla niego to jakies jego zjebane hobby. To samo odwala z Fast & Furious. 04-05-2018, 22:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2018, 22:18 przez Gieferg.)
No popatrz. Niektórzy zaczynają oglądać jakieś seriale i oglądają do końca bo... kiedyś zaczęli.
I nie manipuluj - obejrzałem z przymusu tylko 2 części: 7 i 8. A właściwie jedną; 8 :) (04-05-2018, 19:44)yacajackowski napisał(a): A wiesz Shami, że jak nie pójdziesz do kina to nikt Ci nie przystawi broni do głowy i nie pociągnie za spust? Nie startujecie przypadkiem do Wybiórczej albo jakiegoś PISweeka? :) Bo manipulujecie podobnie. Skoro tak już uczepiliście się tego, że nie chciałem tego filmu oglądać - dobrze, ze mnie uświadomiliście czego chcę to... napiszę, że poszedłem skuszony pozytywnymi opiniami (m.in. z tego forum). Jesteście happi? :) (04-05-2018, 19:43)Mierzwiak napisał(a): Bo to jest wydarzenie, możesz sobie z tym dyskutować do woli, przy czym bycie wydarzeniem nie oznacza, że musi ci się spodobać (WTF?!) ale tego pewnie też nie rozumiesz. No... WTF. O czym teraz piszesz? Gdzie ja podawałem, że musi mi się podobać? Pisałem, że jedynie chciałem się przekonać czy to w jakimś stopniu jest tak dobre, jak niektórzy twierdzą. (04-05-2018, 19:43)Mierzwiak napisał(a): I co ma Strange do wiatraka? Tyle razy prezentowałeś swoje stanowisko wobec tej serii, kpiłeś z postaci i ich fanów, że jest to bardziej niż oczywiste. Zdefiniuj "wiatrak". Nie znam tej nowomowy. Ile to było "tyle razy"? I przecież obejrzałem wytrwale wszystko oprócz 2ch poprzednich. Choć już przy "Avengers 2" zaczęło mi się odechciewać. Jak czego na prawdę nie chcę obejrzeć to nie oglądam :) Przykłady: Harry Potter. Nie widziałem żadnego i nigdy nie obejrzę. I temat "dlaczego obejrzałem film, którego wcale (wg. niektórych) nie chciałem oglądać" uważam za zamknięty. Nie będę się tłumaczył, że poszedłem bo mi się nudziło, bo padał deszcz, bo ukradłem bilet itp/.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 04-05-2018, 22:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2018, 22:53 przez shamar.)
Skoro już nie istnieją to po co je tak podpisują? I zresztą co za różnica jak podpisują skoro wyglądają tak:
A z tymi TS to przecież też zazwyczaj obraz jest znacznie lepszy niż gówniana kinówka. Przynajmniej ja na takie trafiałem. Nigdy nie oglądałem TS wyglądającego jak to, co ludzie nazwyją kinówkami. Ale ja się na tym słabo znam więc... :)
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 04-05-2018, 23:05 (04-05-2018, 22:48)shamar napisał(a): Gdzie ja podawałem, że musi mi się podobać?To po cholerę piszesz jaki to jesteś niby zdziwiony że film nie był tak dobry jak piszą ludzie na forum? Czemu czepiasz się cudzych ocen? Tego że bije rekordy? Co ma znaczyć ten bełkot To jest ten super-hiper-duper hit, który ma bić (i bije) rekordy? Dzisas...? Cytat:Pisałem, że jedynie chciałem się przekonać czy to w jakimś stopniu jest tak dobre, jak niektórzy twierdzą. (30-04-2018, 00:28)shamar napisał(a): Więc jak myślisz - jak mi podejdzie ten film? Podejrzewam jak.OK. Cytat:Zdefiniuj "wiatrak". Nie znam tej nowomowy.Znaczenia słowa "nowomowa" też nie jak widać. Jak można nie znać zwrotu "co ma piernik do wiatraka"? Cytat:Ile to było "tyle razy"?Mam ci wyszukać wszystkie posty w których pisałeś o bzdurnych filmach komiksowych i bohaterach strzelających promieniami z dupy? Mogę ale kto mi sfinansuje chemię, ty? 04-05-2018, 23:17
Shami utknął na dobre w średniowieczu...
04-05-2018, 23:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2018, 23:21 przez Gieferg.) (04-05-2018, 23:17)Mierzwiak napisał(a): To po cholerę piszesz jaki to jesteś niby zdziwiony że film nie był tak dobry jak piszą ludzie na forum? Czemu czepiasz się cudzych ocen? Tego że bije rekordy? Co ma znaczyć ten bełkot To jest ten super-hiper-duper hit, który ma bić (i bije) rekordy? Dzisas...? Bo jestem zdziwiony. I to taka sama ocena, jak napisze, że "JW" to było gówno. Czy nie? To chyba może dziwić? (04-05-2018, 23:17)Mierzwiak napisał(a): Znaczenia słowa "nowomowa" też nie jak widać. Jak można nie znać zwrotu "co ma piernik do wiatraka"? Ciągle wytykasz mi, że pisze niejasno i nikt się nie będzie domyślał, co miałem na myśli. Sam rzuciłeś sucharem i obrażony, że nie skojarzyłem. Cytat:Mam ci wyszukać wszystkie posty w których pisałeś o bzdurnych filmach komiksowych i bohaterach strzelających promieniami z dupy? Mogę ale kto mi sfinansuje chemię, ty? Po co? Pewnie było tego z 10 razy. Czyli nie tak dużo.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 04-05-2018, 23:26
Zaraz idę drugi raz. Zobaczymy czy film wytrzymał próbę czasu ;)
Trakt.tv | Letterboxd | Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room!
05-05-2018, 09:02 (04-05-2018, 22:48)shamar napisał(a): No popatrz. Niektórzy zaczynają oglądać jakieś seriale i oglądają do końca bo... kiedyś zaczęli. LOL!!!! ROTFL!! :D Po pierwsze - debilne podejście. Jak jakiś film serii bardzo mi się nie spodoba, to najpierw trailery i opinie znajomych, dopiero wtedy myślę o sięgnięciu po kolejną część. Dlatego po tragicznym Underworldzie 4 nigdy nie sięgnąłem po piątkę - zapowiadała się równie źle. Po drugie - z jakiego przymusu? Zrobiłeś z siebie największego idiotę na forum, którego mnóstwo cytatów odnalazłem, co ładnie pokazało jak miałeś nigdy, przenigdy, w życiu nie obejrzeć ósemki, a jak tylko w sieci pojawił się rmvb rip, czy co ty tam oglądasz, to od razu obczaiłeś. Masz jakieś zaburzenia? Ktoś ci kazał obejrzeć pod groźbą zrobienia krzywdy? Po trzecie - jeśli poszedłeś na IW do kina, to jesteś - tu miało być jakieś określenie, ale nie potrafię takowego znaleźć - żeby wydać kasę na bilet, a później pisać, że ludzie się nabrali i jak takie coś może bić rekordy w box office! XD Po czwarte - fajnie się przypierdzielasz do konkretnych zdań Mierzwiaka. Szkoda, że jak ktoś ci merytorycznie odpowiedział - w tym wypadku JA - to nie odniesiesz się do niczego. Bo twoja racja jest przecież najtwojsza i lepiej się trzymać "jesteśmy fanbojami i w ogóle niekonsekwencja" niż starać się zrozumieć innych ludzi. Żenada jaką shejmi wprowadził do tego tematu niemal dostarczyła mi raka. Wracam na siłkę, narka ;P 05-05-2018, 10:04 Shamar napisał(a):Zlitujcie się... Bo to serio wygląda jak zaślepione fanbojstwo. Cos co by było gnojone w DC, tutaj - zawsze znajdzie jakies pozytywne wyjaśnienie Jestem bardziej po Twojej stronie, chociaż u mnie film ma 9+/10, to każdy ma prawo do własnej opinii i najeżdżanie na niego już na starcie tylko za to uważam za dziecinne... ALE tu akurat naprawdę ostro przegapiłeś sens sceny. 1. Dr Strange patrzy na wszystkie możliwe przebiegi wydarzeń z Thanosem 2. Gdy wszyscy przegrywają, oddaje infinity gem Thanosowi, chociaż powiedział wcześniej jasno Starkowi, że prędzej ich zabije, niż pozwoli na jego stratę. 3. Gdy ginie Strange, to mówi Starkowi "that was THE ONLY WAY". Przecież to jest tak jasne, że aż na skraju łopatologiczności. Dr Strange wiedział, że nawet jeśli odbiorą Thanosowi infinity gauntlet, to nikt wśród nich nie jest w stanie go użyć (pojedynczy gem sam w sobie wymagał wspólnego wysiłku WSZYSTKICH Guardiansów). A Thanos jest tak potężny, że nie są w stanie go tą grupą zabić i i tak odbierze im rękawicę. Jedyną ścieżką było wykazanie swoich możliwości przed Thanosem (zyskał szacunek dla Starka) a potem przehandlowanie gema za życie Starka i połowy ludzkości - dzięki czemu nie zginęły osoby, które mogą ich uratować. Ps. Kuba jak na osobę co to obraża się za byle jakie słówko, potrafi sam ostro dowalić bez powodu.
05-05-2018, 11:10 (05-05-2018, 11:10)Capt. Nascimento napisał(a): każdy ma prawo do własnej opinii i najeżdżanie na niego już na starcie tylko za to uważam za dziecinne...Następny który wagarował jak uczyli czytać ze zrozumieniem. Jak dla mnie shamar może sobie oceniać IW nawet na 0/10, tylko niech jego krytyka ma sens a nie będzie bełkotem durnia który co post zmienia zdanie, nosz kurfa. Albo masz wyjebane na kolejny bzdurny film komiksowy o trykociarzach strzelających promieniami z dupy, deklarujesz że spodziewasz się co zobaczysz, jak to ocenisz, wyzywasz ludzi od fanbojów, wmawiasz im że za kilka miesięcy przejrzą na oczy i cieszysz się że w temacie pojawiła się negatywna opinia (będąca żartem looool) ZANIM OBEJRZAŁEŚ FILM (!!!), albo jesteś wielce rozczarowany bo szedłeś do kina pełen optymizmu, zachęcony naszymi opiniami i spodziewałeś się nie filmu ale wydarzenia! Jak można poważnie traktować takie pierdolenie? Przecież to jest zwykły trolling i on nawet się z tym nie kryje. Czytałeś chociaż jeden jego post? Zarzucasz nam dziecinną reakcję, SERIO? To ciekawe jak nazwiesz coś takiego? (04-05-2018, 12:50)shamar napisał(a): Jeśli taki film bije rekordy to świadczy to o części ludzkości. 05-05-2018, 12:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2018, 12:08 przez Mierzwiak.)
Jeśli chcemy być precyzyjni to
(05-05-2018, 11:10)Capt. Nascimento napisał(a): 1. Dr Strange patrzy na wszystkie możliwe przebiegi wydarzeń z Thanosem Nie na WSZYSTKIE. Tylko na ponad 14 mln. To chyba logiczne, że istnieją też inne wersje przyszłości w które Strange nie zdążył się zagłębić? (05-05-2018, 11:10)Capt. Nascimento napisał(a): Dr Strange wiedział, że nawet jeśli odbiorą Thanosowi infinity gauntlet, to nikt wśród nich nie jest w stanie go użyć (pojedynczy gem sam w sobie wymagał wspólnego wysiłku WSZYSTKICH Guardiansów). Z tym używaniem/bądź nieużywaniem rękawicy... Gdybanie. Ona właśnie została stworzona, aby łatwiej używało się tych kamieni. Power Gem był akurat dość specyficzny, ze względu na posiadane moce, więc istnieje szansa, że nawet Thanos nie mógłby go utrzymać w gołej ręce zbyt długo. GotG to się też nie udało. Udało się to Quillowi, ale ze względu na pochodzenie. Reszta grupy stanowiła raczej coś w rodzaju elementów balansujących, które pozwoliły Star-Lordowi na moment zapanować na kamyczkiem. Jednakże jak wspomniałem, kluczowe były w tym przypadku umiejętności od Ego. Z drugiej strony Malekith bez problemu używał Aetheru. Soul Gem wyglądał na niegroźne cudo. Strange miał jeden kamyk na szyi i się nim wielokrotnie bawił. Więc to nie jest tak, że wszystkie artefakty są równie groźne co Power Gem i mogą być używane tylko przez wybrańców. (05-05-2018, 11:10)Capt. Nascimento napisał(a): Jedyną ścieżką było wykazanie swoich możliwości przed Thanosem (zyskał szacunek dla Starka) a potem przehandlowanie gema za życie Starka i połowy ludzkości - dzięki czemu nie zginęły osoby, które mogą ich uratować. Z gadki Thanosa wynikało, że ten szacunek Stark już wypracował sobie wcześniej :P
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
05-05-2018, 12:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2018, 12:20 przez zombie001.) (05-05-2018, 12:19)zombie001 napisał(a): Nie na WSZYSTKIE. Tylko na ponad 14 mln. To chyba logiczne, że istnieją też inne wersje przyszłości w które Strange nie zdążył się zagłębić?Skąd taki wniosek? Dla mnie to oczywiste że widział wszystkie wersje i tylko jedna prowadziła do zwycięstwa. Gdyby powiedział "Widziałem wszystkie wersje naszej walki" to nic by to nie mówiło ani widzom, ani bohaterom, więc podał konkretną liczbę. 05-05-2018, 12:27
Oczywiście. I oglądam na Sony Ericsonie.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 05-05-2018, 12:32 (05-05-2018, 10:04)Juby napisał(a): .... Nie będę z chamem i histerykiem dyskutował. Nie popuść z tej żółci. Niech cię, smarkaczu, kultury matka nauczy, najpierw.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 05-05-2018, 12:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2018, 12:37 przez shamar.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Avengers: Doomsday (2026) & Avengers: Secret Wars (2027) | Pelivaron | 165 | 17,492 |
23-05-2026, 17:52 Ostatni post: OGPUEE |
|
| The Avengers (2012) | Gal Anonim | 1,349 | 156,669 |
07-07-2025, 00:40 Ostatni post: marsgrey21 |
|
| Black Panther (2018) | Grievous | 614 | 97,684 |
16-01-2025, 15:28 Ostatni post: Ted |
|
| Avengers: Age of Ultron (2015) | Gal Anonim | 292 | 60,564 |
21-12-2023, 00:04 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Avengers: Endgame (2019) | Mierzwiak | 1,516 | 180,529 |
08-02-2022, 23:39 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Ant-Man and The Wasp (2018) | Pelivaron | 164 | 31,357 |
11-04-2021, 17:23 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
Spoiler![[Obrazek: Warcraft.2016.TC.x264.AAC-ETRG.mp4_snaps....49.44.jpg]](https://www.imgextra.uk/images/2016/06/08/Warcraft.2016.TC.x264.AAC-ETRG.mp4_snapshot_00.53.39_2016.06.08_19.49.44.jpg)
![[Obrazek: 8tSu7k.png]](http://img.rlsbb.com/images/8tSu7k.png)
![[Obrazek: The.Fate.of.the.Furious.2017.TC.x264.AC3-ETRG023517.png]](https://www.imgextra.uk/images/2017/05/08/The.Fate.of.the.Furious.2017.TC.x264.AC3-ETRG023517.png)
![[Obrazek: jlndxtP.png]](https://i.imgur.com/jlndxtP.png)
![[Obrazek: Alien.Covenant.2017.TC.x264.AC3-N.O.K.mp....44.43.png]](https://www.imgextra.uk/images/2017/06/25/Alien.Covenant.2017.TC.x264.AC3-N.O.K.mp4_snapshot_01.44.12_2017.06.25_14.44.43.png)
![[Obrazek: vxWG2k2.jpg]](https://i.imgur.com/vxWG2k2.jpg)