Western Enterpreneur
Liczba postów: 1,108
Liczba wątków: 1
(06-05-2018, 17:40)patyczak napisał(a): Ok, ale ja nie piszę o samej misji, oddzielam misję od Spider-Mana - jak już uznaliśmy (głupio), że lecimy, to nie widzę sensu w odsyłaniu Petera.
Zarzut nie był o to, że go nie odesłali, bo wiadomo, że przemowa Parkera dotarła do Starka. Tylko o to, że niedpowiedzialnością było w ogóle zabranie go tam (i Strange'a i kamienia też), in the first place. Nieodpowiedzialne względem Parkera oraz reszty swiata, której zycie zalezalo od powodzenia tej glupiej misji.
Z innej beczki: Szkoda, że CGI Proximy Midnight momentami słabowało, bo podobał mi się design the laski. Ciekawe czy dorabia sobie jako sukkub? :)
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon
06-05-2018, 17:47
Stały bywalec
Liczba postów: 5,651
Liczba wątków: 9
No to mój błąd, ale dyskutowałem tylko z Kubą, którego zacytowałem w pierwszym poście :)
06-05-2018, 17:49
Deputy US Marshal
Liczba postów: 7,026
Liczba wątków: 15
(06-05-2018, 17:40)patyczak napisał(a): Ok, ale ja nie piszę o samej misji, oddzielam misję od Spider-Mana - jak już uznaliśmy (głupio), że lecimy, to nie widzę sensu w odsyłaniu Petera.
Jak tak to zgoda, chociaż sama decyzja, która doprowadziła do takiego zwrotu wydarzeń, była ułomna.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
06-05-2018, 17:50
Samurai Cop
Liczba postów: 4,396
Liczba wątków: 28
Stark nie umrze, jest najpulchniejszą z kur znoszących złote jaja. To wątek Kapitana wydaje się już zupełnie wyczerpany, można go zresetować do stanu przed Winter Soldier, albo uczynić z niego zupełnie innego herosa, z kinowego punktu widzenia obydwa rozwiązania są mało sensowne. Innymi słowy jest w najlepszej sytuacji aby umrzeć. Nie jest też taką postacią której przygody można ciągnąć na heheszkach rzucanych do czasu aż widzowie zwymiotują. nigdy nie był.
06-05-2018, 17:56
Oskarmeister
Liczba postów: 6,856
Liczba wątków: 18
Dzisiaj tak sobie pomyślałem, że nie nazywałbym tak pochopnie oddania kryształu przez Strange'a masterplanem. Okej, w tej jedynej wersji wygrania musi oddać kamień, ale na to co się stanie potem nie będzie miał kompletnie wpływu. Założę się, że przynajmniej połowa tych wersji miała oddanie kamienia, a wystarczy zwykłe kichnięcie, żeby zaprzepaścić jedną jedyną szansę. Odchodząc pewnie pomyślał: "Tylko tego nie schrzańcie..."
06-05-2018, 18:09
Stały bywalec
Liczba postów: 7,047
Liczba wątków: 61
Chyba, że się jakoś zabezpieczył i jakoś z Wongiem się dogadał telepatycznie czy zostawił jakieś instrukcje. Albo postawił wszystko na jedną kartę :).
Russo w wywiadzie zwrócili uwagę na finały swoich filmów. Bo w sumie to każdy kończy się czymś zniszczonym. Winter Soldier - SHIELD padła i nie powstała (nie licząc serialu), CW - Avengersi rozbici, nie połączyli się ponownie w stary team, w konsekwencji kłótni Thanos wygrał, IW - no pół wszechświata się rozpadło. Avengers 4 też ma mieć mocny finał i aż zastanawiam się jak mocny :)
06-05-2018, 18:13
Samurai Cop
To oznacza, że tylko w tej jednej wersji dobrowolnie oddał kamień. Strange jest kreślony w Infinity War jako bardzo nieustępliwa postać, więc jestem w stanie to kupić. Nie może być tutaj żadnego zakłócenia, "kichnięcia", bo tworzyłoby ono kolejną wersję.
06-05-2018, 18:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2018, 18:15 przez Szaman.)
Użytkownik
Liczba postów: 119
Liczba wątków: 0
(06-05-2018, 17:37)Kuba napisał(a): Ten nastolatek jest na dodatek bardziej pożyteczny niż Hulk, Captain, Vision i cała reszta tego tałatajstwa. Strasznie śmieszy mnie, że w Ultronie kiedy Vision wbił to miałem takie "wow", to był ewidentnie ktoś mocny, specjalny, ważny i godny podnoszenia młotka. No i galancie rozsmarowywał po blokowiskach Sokovii te robociki. A od Civil War stał się największą kulą u nogi dla wszystkich szczególnie Wandy. Czemu nie poleciał na akcje z początku CW? Przecież wcale by nie wyłapał wszystkich zloczyńców w parę sekund. To co zrobili z nim w bitwie na lotnisku zakrawa o pomstę do nieba. Vision z A2 na spokojnie by ich wszystkich oszołomił i by się nawet nie zorientowali. A on jedyne co robi to nokautuje własnego zawodnika. A tutaj....no cieszę się bardzo, że kilka razy obił twarz Corvusa (szkoda, że ocalił Shuri przy okazji), ale tak to rzucają nim jak chcą, ciągle zapomina, że umie stawać się niematerialny i finalnie nawet umrzeć porządnie nie potrafi. Wandzia go ciągle albo broni, albo uspokaja, albo nokautuje, albo broni, albo uspokaja albo broni. Dajcie już dziewczynie odpocząć...
Chyba zapomniałeś, że vision został przebity włócznią przez corvusa i przez to nie mógł używać swoich mocy i był osłabiony. W Civil war wystarczyło pokazać jak wanda znowu go zatrzymuje albo unieruchamia jak pare scen wcześniej w siedzibie avengers. Co do początkowych scen w CW to nikt tego nie wyjaśnił, wiec można tylko gdybać. Moim zdaniem vision nie jest pewny do końca co potrafi i nie chciał czegoś spieprzyć i zawalić misji.
06-05-2018, 19:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2018, 19:11 przez Diaz.)
Netrunner Junkie
Liczba postów: 2,999
Cytat:Założę się, że przynajmniej połowa tych wersji miała oddanie kamienia, a wystarczy zwykłe kichnięcie, żeby zaprzepaścić jedną jedyną szansę.
Generalnie tych wersji nie powinno być 14 mln a...infinity właśnie ;) Wszechświat pączkuje z każdym kichnięciem. Ten dialog o wersjach zdarzeń Strange'a trochę słabuje - tam powinno być jakoś zaznaczone, że tylko 14 mln zdołał ogarnąć na szybcika.
06-05-2018, 21:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2018, 21:56 przez Badus.)
Worldwide: $1,164,106,540
Drugi seans jeszcze lepszy niż pierwszy. Bo w IMAX :)
Ocena podtrzymana.
06-05-2018, 22:08
Stały bywalec
Liczba postów: 5,965
Liczba wątków: 6
(05-05-2018, 12:27)Mierzwiak napisał(a): Skąd taki wniosek? Dla mnie to oczywiste że widział wszystkie wersje i tylko jedna prowadziła do zwycięstwa. Gdyby powiedział "Widziałem wszystkie wersje naszej walki" to nic by to nie mówiło ani widzom, ani bohaterom, więc podał konkretną liczbę.
@Capt. Nascimento
No ja już na seansie dumałem sobie i wydumałem jak Badus. Że - zgodnie z teoriami, które współcześnie są rozważane przez naukowców - takich hipotetycznych wszechświatów, z alternatywnymi wersjami wydarzeń, może być nieskończenie wiele. I twórcy filmowi raczej takich podstaw też się trzymali.
Przecież sobie uzmysławiacie, że te liczby padają tylko i wyłącznie ze względu na to, by pokazać w jakiej czarnej d*** są bohaterowie.
Cytat:Dr. Stephen Strange: I went forward in time... to view alternate futures. To see all the possible outcomes of the coming conflict.
Peter Quill: How many did you see?
Dr. Stephen Strange: Fourteen million six hundred and five.
Tony Stark: How many did we win?
Dr. Stephen Strange: ...One.
Z tego wcale nie wynika, że Strange widział wszystkie możliwe wersje wydarzeń. Z drugiej strony nie potwierdza też tego, czy był to fragment, więc mamy raczej pat.
Aaaaaa. Wyjaśnienie czemu Strange nie szukał dalej może być banalne. I to nawet pomijając tę kwestię, że nie chciał tracić czasu.
Po prostu ta jedyna wersja wydarzeń, która zakładała ich wygraną, była również tą w której Strange nie szukał już innych rozwiązań :)
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
06-05-2018, 22:49
Captain Skullet
Liczba postów: 20,413
Liczba wątków: 128
Cytat:Nie ma tu nic na wagę sceny z lotniska w CW (choc bitwa z Thanosem się zbliża),
Bitka z Thanosem jest z 10x lepsza od walki na lotnisku w CW.
07-05-2018, 08:40
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Deputy US Marshal
Liczba postów: 7,026
Liczba wątków: 15
Well, fuck...
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
07-05-2018, 11:30
Netrunner Junkie
Liczba postów: 2,999
Dużo pisze
Liczba postów: 558
Liczba wątków: 2
Ok - można się oficjalnie przestać jarać. ;) Russo potwierdzili, że Gamora jest w Soul World
https://nerdist.com/infinity-war-soul-stone-world-russo-brothers-nerdist-news/
07-05-2018, 12:13
Podczas drugiego seansu jest to w zasadzie dosyć oczywiste (scena z Thanosem i młodą).
Zauważyliście, że po pstryknieciu oprócz spalonej rękawicy, Thanos też ma poparzona rękę i szyję?
Najciekawsza teoria na którą trafiem to taka, że rzeczywiście połowa istnień zginęła i już nigdy nie wróci... Teraz wysiłki skupią sie na znalezieniu drugiego wszechświata, gdzie zginęła... ta druga połowa i dokonaniu jakiegos mergera obu rzeczywistości. Niejako zachowujemy tragiczny wymiar śmierci postaci... które niby powrócą, ale nie do końca.
07-05-2018, 12:24
Samurai Cop
Nowe zdjęcie promocyjne, które u niektórych powinno przywołać miłe wspomnienia :)
07-05-2018, 17:22
Jak to widzę to nam mokro ;)
07-05-2018, 17:38
Samurai Cop
Będę nosił to zdjęcie w portfelu na wypadek wpierdolu :)
07-05-2018, 17:41
|