Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Jest jeszcze to:
http://film.org.pl/a/ranking/5-dowodow-na-to-ze-kobiety-mafii-sa-lepsze-od-ojca-chrzestnego-146137/
Przykre jak bardzo poziom strony poleciał na ryj w ciągu kilku lat. Teksty-żarty też trzeba umieć pisać, tylko że nabijanie się z (filmów) Vegi to już w tym momencie rak większy niż jego produkcje, wypadałoby mieć tego świadomość.
22-02-2018, 17:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2018, 17:36 przez Mierzwiak.)
Captain Skullet
Liczba postów: 20,313
Liczba wątków: 128
Mefisto się pod tym podpisał? :(
22-02-2018, 17:34
Oskarmeister
Liczba postów: 6,839
Liczba wątków: 18
^ Autor dał popis swojego komediowego kunsztu. Satyra, te komediowe wstawki w nawiasach! Te zabawne wulgaryzmy! Przede wszystkim, ta BEKA Z VEGI!!!!!!!!!11 Tego jeszcze nie było! Jest beka na wykopie, na facebooku, czemu na KMF jeszcze nie ma!!!
Bareja chciałby osiągnąć takie umiejętności śmieszności.
22-02-2018, 17:34
Stały bywalec
Liczba postów: 18,513
Liczba wątków: 148
(22-02-2018, 17:30)Mierzwiak napisał(a): Jest jeszcze to:
http://film.org.pl/a/ranking/5-dowodow-na-to-ze-kobiety-mafii-sa-lepsze-od-ojca-chrzestnego-146137/
"1. Bo to kobiety, a feminizm jest w modzie."
Na tym przestałem czytać :D
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
22-02-2018, 18:41
Miami Vice
Liczba postów: 8,053
Liczba wątków: 43
Wieki temu chciałem napisać jakąś reckę na stronę ale uważałem że brak mi kompetencji osób których teksty były publikowane. Dziś uważam że byłbym za dobry do tej roboty. :\
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
22-02-2018, 18:53
pernikovy tatko
Liczba postów: 3,371
Liczba wątków: 30
Jacku Lubińsku i jego diabłu Mefistu, nie idźcie tą drogą
22-02-2018, 18:54
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
Cytat:Spytam z ciekawości. Czy osoby piszące takie teksty robią to non-profit, czy idzie na to jakiś hajs?
Jako ze jest w redakcji, to wydaje mi sie ze otrzymuje wynagrodzenie za swoje teksty.
22-02-2018, 19:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2018, 19:00 przez Snuffer.)
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,261
Liczba wątków: 67
(22-02-2018, 18:53)SonnyCrockett napisał(a): Wieki temu chciałem napisać jakąś reckę na stronę ale uważałem że brak mi kompetencji osób których teksty były publikowane. Dziś uważam że byłbym za dobry do tej roboty. :\
Dajesz. Bo z tego co widzę, to do gnojenia jest z miejsca cała kolejka chętnych, ale żeby pochwalić czy coś, to niieeeeee! Tekstów na stronie pojawia się dziennie kilka-kilkanaście. Faktycznie, te 2-3 słabsze (co też jest kwestią opinii, niektórym się podoba) świadczą o tym, że poziom "poleciał na ryj" :)
22-02-2018, 19:16
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
A, to Mefisto. Wszystko jasne.
22-02-2018, 19:24
Captain Skullet
Liczba postów: 20,313
Liczba wątków: 128
(22-02-2018, 19:16)Mefisto napisał(a): Tesktów na stronie pojawia się dziennie kilka-kilkanaście. Faktycznie, te 2-3 słabsze (co też jest kwestią opinii, niektórym się podoba) świadczą o tym, że poziom "poleciał na ryj" :)
To mam wyjątkowe szczęście wciąż trafiać na te chooyowe, o, następny:
http://film.org.pl/a/50-prawd/faceci-ssa-choc-nie-chca-50-prawd-objawionych-przez-kobiety-mafii-149921/3/
Żeby nie było - czytałem dziś tekst Mefisia o Krytycznej Decyzji i był spoko.
27-02-2018, 02:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-02-2018, 02:13 przez Gieferg.)
Natural Born Avtaker
Liczba postów: 8,317
Liczba wątków: 23
Będzie oficjalnie. ;) A dlaczego tutaj, a nie np. na kontakt? O tym za chwilę.
Słuchajcie, redakcjo film.org.pl. W waszym tekście o Hanie Solo jego autor, redaktor J.L. zbulwersował się, poniekąd słusznie, na wytknięcie pewnych błędów, dokonane w komentarzach, służących – jego zdaniem – jedynie do merytorycznej dyskusji na temat publikowanych tekstów, a nie "wypominaniu podobnych rzeczy". Zalecił przy tym, by w przypadku zauważenia wpadek pisać o tym prywatnie do autora.
Problem w tym, że prywatnie do autorów tekstów napisać nie można, gdyż nie są podawane ich dane do korespondencji, choć kiedyś były. Zwróciłem na to uwagę w tym temacie w grudniu, gdy powiadamiałem o kilku zauważonych błędach, i polecono mi ogólny adres kontaktowy do redakcji. Tylko że nic to nie dało.
Bo oto w marcu napisałem do redakcji, właśnie na podany adres, krótką wiadomość z powiadomieniem o pewnych istotnych błędach w jednym z tekstów. I co? Ano nic, zero odpowiedzi. Byki do tej pory nie zostały poprawione, jak również te, na które zwróciłem uwagę tu na forum, w grudniu. Wychodzi na to, że albo system oficjalnego powiadamiania jest u was do dupy, albo takie sygnały zwyczajnie olewacie. Chyba że po prostu to ja mam akurat takiego pecha.
Żeby nie było: dotąd całkiem sporo razy powiadamiałem prywatnie autorów tekstów (w tym wspomnianego J.L.) o wpadkach i zawsze moje uwagi spotykały się ze zrozumieniem. Wszystko było cacy, dziękuję, proszę, buzi. Lecz były to zawsze osoby, które, tak się składa, mają konta na tym forum, więc kontakt z nimi nie był dla mnie problemem. Co jednak z innymi, którzy nie mają tego luksusu?
I ostatnia sprawa. Dyskusja pod tekstem potrzebna czy nie, elegancka czy nie, ale skoro już do niej doszło, po co właściwie się wysilać, jeśli autor i tak nie przyjmuje do wiadomości logicznych racji i kontruje argumentami z kosmosu, na miarę tych, którymi swoich oponentów potrafi uraczyć Krystyna Pawłowicz? (Mowa tu o osławionym przypadku słowa "wziąść"). Jak tak dalej będzie, to strach zwrócić uwagę, prywatnie czy nie.
Polecam moje powyższe uwagi pod rozwagę, dziękuję.
17-05-2018, 09:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-05-2018, 10:03 przez Cassel.)
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,261
Liczba wątków: 67
(17-05-2018, 09:38)Cassel napisał(a): Problem w tym, że prywatnie do autorów tekstów napisać nie można, gdyż nie są podawane ich dane do korespondencji, choć kiedyś były. Zwróciłem na to uwagę w tym temacie w grudniu, gdy powiadamiałem o kilku zauważonych błędach, i polecono mi ogólny adres kontaktowy do redakcji. Tylko że nic to nie dało...
Przekażę to dalej, zobaczymy co z tym fantem zrobi się.
Cytat:Dyskusja pod tekstem potrzebna czy nie, elegancka czy nie, ale skoro już do niej doszło, po co właściwie się wysilać, jeśli autor i tak nie przyjmuje do wiadomości logicznych racji i kontruje argumentami z kosmosu
Oba te niesamowicie ogromnie rażące społeczeństwo błędy zostały tak czy siak poprawione. A argumenty nie są z kosmosu, bo jest różnica pomiędzy używaniem stwierdzenia, które tak czy siak weszło do mowy potocznej i nie wytępią go regułki słownikowe, a błędnym wypowiadaniem pojedyńczych słów, będącym wynikiem braku edukacji. Rozumiem chęć "pomocy", ale takie czepialstwo się drobnych wpadek (napisane w dodatku w taki sposób, jakby nie wiem, co się stało), połączone z bezpośrednim atakiem na autora u mnie nie przejdą i tyle. Równie dobrze można by się czepiać ludzi na ulicy, że przeciągają pewne słowa.
17-05-2018, 10:35
Natural Born Avtaker
Liczba postów: 8,317
Liczba wątków: 23
Nic nie weszło do mowy potocznej, ale okej, akurat ta kwestia nie jest warta szarpania się. Co do czepialstwa, zwłaszcza agresywnego – pełna zgoda.
17-05-2018, 11:05
Stały bywalec
Liczba postów: 1,377
Liczba wątków: 0
Na forum po prawej mamy linki do artykułów ze strony. W miniaturce do artykułu i wielkich kompozytorach widzę Sashę Grey. Wiem, że dziewczę ma wiele talentów, ale klasyki to chyba nie komponowała, co? No i na pewno nie w tym stroju. ;)
10-09-2018, 10:40
Miami Vice
Te miniatury bardzo często pokazują grafiki z innych artykułów.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
10-09-2018, 10:43
Stały bywalec
Liczba postów: 1,377
Liczba wątków: 0
Nigdy tam nie patrzę. Tym razem, cóż. I blame Sasha.
;)
10-09-2018, 12:35
Miami Vice
Zdrowy szowinistyczny samiec. :D
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
10-09-2018, 12:42
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
Dręczy mnie ta kwestia od dawna i to chyba najlepszy temat, żeby spytać.
Która forma jest poprawna?
1) Jest to całkowite przeciwieństwo zjawiska epidemii, rozumianego jako...
2) Jest to całkowite przeciwieństwo zjawiska epidemii, rozumianej jako...
02-12-2021, 23:53
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,071
Liczba wątków: 4
Wydaje mi sie, ze obie. Tylko co ja tam wiem, w koncu nie uzywam nawet polskich znakow :)
Jest temat:
https://forumkmf.pl/Thread-Poprawna-polszczyzna-na-forum--2189?highlight=Poprawna+polszczyzna
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
03-12-2021, 00:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2021, 00:02 przez Bucho.)
Pan Drzewo
Liczba postów: 1,757
Liczba wątków: 14
Odnosimy się do zjawiska, więc opcja pierwsza, aczkolwiek dla pewności zerknąłbym na całe zdanie. Swoją drogą "zjawisko epidemii" nie brzmi zbyt dobrze.
03-12-2021, 00:04
|