BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF
W artykule Filipa o "Mistrzu" w pierwszym akapicie pojawia się zdanie: "Conajmniej od czasu pojawienia się kina postmodernistycznego widz wie itd.".

Powinno być "co najmniej".

Dalej jest fragment "które możnaby przyrównać do Mistrza" w podpunkcie "Normalność Mistrza?". "Można by" też piszemy oddzielnie.

"Plakat filmu – swoją drogą, plastycznie nie zaciekawy" - raczej "nie za ciekawy".
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
W opisie scen usuniętych w Alien 3:

Cytat:To właściwie nie jest wycięta scena, lecz tylko dźwięk - konkretnie tekst Murphy'ego w scenie z wiatrakiem w tunelu. Usunięto nawoływanie Spike'a przez więźnia - zamiast tego oczywiście jest cisza. Ale uwaga - nie we wszystkich wersjach! W wersji z regionu 1 wkradł się błąd i nawoływania psa nie usunięto - mimo, iż w "Alien 3 - Special Edition" psa w ogóle nie ma. Zatem jeśli ktoś w swojej wersji filmu owo nawoływanie wciąż słyszy, to albo posiada Alien Quadrilogy R1, albo divxa z tego właśnie wydania :)

W sumie to żaden błąd, ale można by dodać, że w wersji BD też słychać wołanie psa ;)

Odpowiedz
W spisie Sequeli nie działa odnośnik do strony o Silent Hill, a linki przy ostatnio dodanych wyświetlają jedynie obrazki z tychże.
Generalnie przez tego wordpressa mam wrażenie, że strona się ostatnio sypie - osobiście uważam, że powinniście zostawić w spokoju stare teksty, bo bezsensem jest przenosić na siłę wszystko co już istnieje na nowy silnik (już abstrahując od tego, że niektóre pomniejsze działy, jak ten o muzyce powinny zostać ogółem pozostawione bez zmian, także względem nowych tekstów). Oczywiście to tylko moje zdanie, które i tak macie w dupie, ale piszę jak jest.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Co się sypie, Mefi? To że gdzieś pojawia się błędne linkowanie nie oznacza, że strona się sypie, bez jaj. Jasne, wiele jest do zrobienia, ale to tylko ze względu na zaniedbania ostatnich 12 lat i uparte trzymanie się najprostszego html, który jest czymś cholernie niewygodnym i mało funkcjonalnym, szczególnie w momencie zarządzania kilkoma tysiącami wartościowych tekstów. Powiązanie starej bazy z funkcjonalnością i możliwościami wordpressa to naprawdę kupa roboty do zrobienia, a nie do olania. Być może z punktu widzenia czytelnika to bez znaczenia, ale z mojego punktu widzenia, czyli zarządzającego projektem zwanym KMF, nie do olania, tylko do poprawienia.

Odpowiedz
A propos błędów. Przypomniało mi się, że chciałem zgłosić jakiś czas temu, że w rankingu filmów XX w. przy Frost/Nixon Martin Sheen występuje jako Charlie Sheen.
Edit: I mean: zamiast Miachael Sheen jest Martin Sheen. :)

Odpowiedz
W komentarzach napisałem sto lat temu, ale widzę, że nikt ich już nie czyta - http://film.org.pl/r/recenzje/ognie-sw-elma-21949/ - Schumacher nie nakręcił "Cudownych Chłopców". Podejrzewam, że chodzi o "Lost Boys".

Odpowiedz
tak, nagrodzeni zostali poinformowani. wyników nie publikowaliśmy.

Odpowiedz
ciekawych nie było zbyt wiele :)

Odpowiedz
Wiadomo w jakim tekście:

„Only Gos Forgives” jest filmem maksymalnie wystylizowanym.

Tylko Gosling wybacza? ;)

Odpowiedz
http://film.org.pl/a/artykul/wywiad-z-matthew-holmesem-rezyserem-territorial-30397/

Cytat:Na szczęście mój producent Michael Favelle i nasz producent wykonawczy Gren McLean też to „załapali”, i to od samego początku.

Greg McLean ;) Btw - świetny wywiad, dzięki military :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Dziękuję.:) A przy okazji, to mógłbyś tak skomentować pod tekstem.;)

Znalazłem jeszcze jedną literówkę:

Cytat:Osadzenie historii w XIX wieku było dla mnie oczywistym wyborem, ale potrafię rozumieć, dlaczego komuś może wydać się zaskakujące.

zrozumieć

Odpowiedz
poprawione.

Odpowiedz
Najnowsza Szybka piątka Filmy, których nigdy...

Tekst Desa, bardzo fajny zresztą, gdyż Egzorcysta był filmem, który za wcześnie oglądnąłem: Do konkretów: aktorka Linda Blair, nie Selma Blair (to ta z Hellboya).
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
recka Andromedy:

Cytat:Jednak w filmie „The Androme Strain” to technologia w rezultacie zsyła na człowieka nieszczęście.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ja mam ze stroną bardziej techniczny problem, kiedy wchodzę na Wpadki to cały komputer nagle zamiera na kilkanaście sekund a świat zamienia się w strumienie zielonych znaczków...znaczy się tylko się zawiesza. :P Czy we wpadkach ukryte są jakieś gargantuiczne ilości danych w tle czy coś? Ma ktoś podobnie?
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
chodzi o to, gdy wchodzisz na dział wpadki [w menu], czy na pojedynczy wpis z wpadką?

Odpowiedz
Z mojej strony informuję, że grafiki we wpadkach to albo JPG albo, znacznie rzadziej PNG - może to one wywalają system? Czy problem dotyczy wszystkich wpadek?
"It's alive!"

Odpowiedz
(26-06-2013, 13:18)desjudi napisał(a): chodzi o to, gdy wchodzisz na dział wpadki [w menu], czy na pojedynczy wpis z wpadką?

Pojedyncze codzienne wpadki bezpośrednio z głównej strony.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
hmmm... żadnego dziwnego kodu nie ma. Czy przy focie, trailerze też to samo się dzieje?

Odpowiedz
Hmmm...dziwne bo teraz jak zaglądam tam już kolejny raz dzisiaj to wszystko wchodzi bez oporu. Zdam relację jutro, może po prostu jakieś wtyczki mi na chwile mulą przy pierwszym uruchomieniu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon