Beverly Hills Cop
Trochę krwi się pojawiło. No i były fucki.

[Obrazek: 1200px-BeverlyMP5K1.jpg]
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Leciał dziś w TV i zerkałem fragmentami. Rzeczywiście. A fuckow nawet sporo. Ależ to spierdolili. Z 1 strony krew i fucki, z drugiej historia jak z filmu familijnego.

Swoją drogą: tłumaczony beznadziejnie. To jest kurva jakieś kuriozum, że aktor mówi "fuck" a tłumaczą to np. "cholera".
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jakie kuriozum?! Przeca “fuck” jako cholera wystepuje dosyc czesto i jest w zasadzie standardem jeszcze z czasow VHS. Kurvy oczywiscie tez sie zdazaly, ale jednak tych choler bylo zdecydowanie duzo wiecej, jako tlumaczen “oh shit” i “fuck” wlasnie.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
W tym filmie padają też "motherfucker".
Nie wiem o jakich standardach piszesz bo na VHS nie przypominam sobie, żeby łagodzono aż tak.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Lagodzono, lagodzono i kurew akurat zawsze bylo bardzo malo, a fucki byly zastepowane zazwyczaj cholerami wlasnie. Pamietam to, bo wbijlo mi sie to do glowy podczas seansu Hard Target, gdzie fucki Henriksena byly tlumaczone na kurwy i jakie to wtedy wydawalo sie ostre.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Zdjęcia do czwórki już się skończyły. Murphy mówi, że nielicho się męczył na planie:

Cytat:The Oscar-nominated actor said he gave his all in the various action-packed scenes. He recalled, “There was one time when I was supposed to be running down some steps and the director Mark Malloy after the take came and said, ‘Can we get another one faster with a greater sense of urgency?’ I was like ‘Get the f**k out of here, yo.’ I was maxed out, I was maxed out.”

The upcoming film will also see Murphy’s character team up with his daughter, played by actress Taylor Paige. The father-daughter dynamic was described by Jerry Bruckheimer, who serves as one of the producers, as an emotional part of the storyline. Murphy agreed that there were plenty of emotions, but for a different reason. “Well, it’s emotional because like I said, I was 61 and I was doing action scenes and you see my heart beating through my chest because I had many times where I felt like I was going to die on the set,” he joked. “Before the movie, I said to Jerry, ‘Listen, I’m 61 and don’t ask me to do s**t that you wouldn’t ask Morgan Freeman to do.’ Despite having a body-double, Murphy said, “I found myself running and jumping, rolling around, and it was a lot.”

Może niedługo wrzucą jakąś zajawkę, skoro zdjęcia skończone.

Odpowiedz
Czyli miałem rację. Chodziło o córkę Foleya.

Odpowiedz
Na to wygląda. Ciekawe, czy ten pilot serialu, jest kanoniczny, bo tam bohaterem był syn Foleya. No, ale skoro tego w zasadzie poza widzami testowymi nikt nie widział, zapewne się tym nie przejmowali.

Odpowiedz
Ciekawsze czy zleją motyw matki, czy będzie to kobita z trójki.
A w sumie nie podoba mi się akcja, gdzie do kontynuacji wrzucają dzieci bohaterów. Nawet w "Rambo" to pośrednio zrobili. Wydaje mi się to tandetne.

Odpowiedz
Próbuję wymyślić jakiś film czy tam nawet serial, gdzie dołączyli dzieci bohaterów w kolejnych częściach, ale nic mi tak na szybko nie przychodzi do głowy. Może "Mumia"? Trójka była kiepawa, ale nie pamiętam jak tam wypadł syn Ricka i Evelyn (był też w dwójce, ale jeszcze jako dzieciak). No i Indy IV, którego ja osobiście lubię, ale on też raczej nie cieszy się uznaniem. Drugiego Avatara nie widziałem jeszcze, wiec się nie wypowiem. "Terminator" to z kolei dość nieszczęśliwy przykład. Podobnie piąta "Szklana pułapka" (chociaż MEW w czwórce dała radę).

Odpowiedz
(16-01-2023, 22:32)Dirk napisał(a): Próbuję wymyślić jakiś film czy tam nawet serial, gdzie dołączyli dzieci bohaterów w kolejnych częściach, ale nic mi tak na szybko nie przychodzi do głowy.

Dude, serio? Shaft, Top Gun, Bill i Ted, Książę w Nowym Jorku, Star Wars, Tron, Indiana, Wakacje, a ze starszych Mucha czy niektóre animacje Disneya. I to tak na szybko, bo jak bym poszukał/interesował się, to by się okazało, że co drugi współczesny film bazujący na starym tak ma.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Z tych nowszych "Dzień Niepodległości". Ale wrzucili syna bo chyba Smith nie chciał zagrać.

Odpowiedz
(17-01-2023, 00:24)Mefisto napisał(a): Dude, serio? Shaft, Top Gun, Bill i Ted, Książę w Nowym Jorku, Star Wars, Tron, Indiana, Wakacje, a ze starszych Mucha czy niektóre animacje Disneya. I to tak na szybko, bo jak bym poszukał/interesował się, to by się okazało, że co drugi współczesny film bazujący na starym tak ma.
Chodziło mi o takie, w których rodzice wspólnie z dziećmi biorą aktywny udział w fabule i zarówno jednych i drugi jest na ekranie dużo. Więc starwarsy odpadają, bo starzy bohaterowie mają tam role drugoplanowe (poza tym shitquele są słabe i nie brałem ich pod uwagę z premedytacją), tak samo Wakacje (z tą różnicą, że mnie się te nowe podobały). Shafta nie widziałem, podobnie Billa i Teda, ani nowego Księcia, więc nie wiem, czy spełniają moje kryterium. Indianę wymieniłem. Natomiast Top Gun jest dobrym przykładem.

Odpowiedz
Tragiczna piąta część Die Hard więc pasuje. Czwarty Indiana Jones. Może te nowe Halloween w sumie też

W sumie to ten Top Gun średnio, bo tam nie ma na ekranie dziecka i rodzica, jakby chcieć być precyzyjnym. Jeżeli jednak taka relacja jak tam pasuje do Twojego opisu, to ten wspomniany nowy Independence Day się nada. No i Creed

Ojca i syna w fabule jest też dużo w trzeciej części Bad Boys.
.

Odpowiedz
O Bad Boysach myślałem, choć to taki nie do końca klasyczny przypadek (bo stoją po przeciwnej stronie barykady) - w sumie tak jak w oryginalnych starwarsach :D Indy i DH 5 się pojawiły. Od biedy drugie "Szczęki" też się nadają. Natomiast ciekawą wariacją jest trzeci Indiana, bo tam obok syna pojawia się rodzic. Podobnie na przykład trzeci Austin Powers i tragiczne czwarte "Szczęki".

I teraz clou tego problemu - w ilu przypadkach to wyszło dobrze? Bo o to się tu rozchodzi.

Odpowiedz
Cytat: "Terminator" to z kolei dość nieszczęśliwy przykład.

Niby czemu?

Cytat:No i Creed

A Rocky V/VI to niby nie?

Odpowiedz
Bo w "Terminatorze" od początku chodziło o dziecko a nie doklejono dziecka później.

Odpowiedz
Dokładnie tak pomyślałem. Wprowadzenie Johna w drugiej części było naturalną konsekwencją fabularną, a nie zostało wymuszone przez wiek bohaterów.

Odpowiedz
Murphy mówi trochę o BH IV. Głównie dlaczego w końcu postanowił wrócić do tej roli:

Odpowiedz
I ani 10 sekund ze zwiastuna. Buuuuu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości