Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Black Panther (2018)
Fanowska przeróbka plakatu:
[Obrazek: DB5FL96UwAApvqG.jpg]

Odpowiedz
(10-06-2017, 12:36)Mierzwiak napisał(a): Oczywiście żaden satelita nigdy nie zrobił zdjęcia futurystycznego miasta w środku Afryki. Legitne :)

Myślę, że magia tego miasta skutecznie potrafi je skutecznie ukryć. 
Cigarettes and coffee, man. That's a combination.

Odpowiedz
Byłoby naprawdę zabawnie, gdyby ten film zrobił klapę :D

Odpowiedz
(10-06-2017, 13:07)kawa i papierosy napisał(a):
(10-06-2017, 12:36)Mierzwiak napisał(a): Oczywiście żaden satelita nigdy nie zrobił zdjęcia futurystycznego miasta w środku Afryki. Legitne :)

Myślę, że magia tego miasta skutecznie potrafi je skutecznie ukryć. 

No właśnie, może jestem ślepy albo czegoś nie wiem, ale w Wakandzie magia była używana...w trailerze jej kompletnie nie ma. Zero. Gdzie są chociażby klimatyczne ruiny czy grobowce znane z bodajże "New Avengers", jakaś namiastka mistycyzmu?

@Gieferg, serio sądzisz, że jakiś film MCU może się nie zwrócić? Zwłaszcza, że ludzie polubili T'Challe, mają jeszcze Freemana w obsadzie a znając życie pojawi się w formie cameo Iron Man (bo czemu nie).

Btw. Podobno "Black Panther" ma być bezpośrednim wprowadzeniem do "Infinity War", co tym bardziej upewnia mnie w przekonaniu, że ujrzymy Winter Soldiera. Pewnie w scenie po napisach jeden z silniejszych przybocznych Thanosa wygląduje w Wakandzie, bedzie krótka walka i zapowiedź inwazji.

Odpowiedz
Jeden wielki ziew ze zwiastuna. Nagle skojarzyło mi się (te wnętrza) z jakimś J.Carterem. A to dobre skojarzenie nie jest. Wszystko wygląda jak afrykański cosplay dla trochę mniej uboższych/.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Zwiastun bez szału, ale dam sobie rękę uciąć, że film i tak będzie minimum 8/10, czyli bardzo dobry.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Obejrzałem teaser drugi raz...

Odpowiedz
Ktoś mi przypomni, skąd znam aktora na drugim screenie?

Swoją drogą, nie wiedziałem, że Daniel Kaluuya w tym gra, dali do obsady chyba wszystkich młodych czarnoskórych, którzy są obecnie na topie, aż dziw, że Jaden Smith się nie załapał. Ale chociaż postać Jordana, a przynajmniej jego fryzura, wyraznie wzorowana na młodym Smithcie. :)

Odpowiedz
Cytat:@Gieferg, serio sądzisz, że jakiś film MCU może się nie zwrócić?

Nie (tzn jeszcze nie), ale byłoby zabawnie gdyby nie zwrócił się akurat ten.

Odpowiedz
(10-06-2017, 14:44)Gieferg napisał(a):
Cytat:@Gieferg, serio sądzisz, że jakiś film MCU może się nie zwrócić?

Nie, ale byłoby zabawnie gdyby nie zwrócił się akurat ten.

Czy ja wiem, ja bym się śmiał jakby nie zwróciło się IW, a jeśi plotki się sprawdza i budzet wynosi 500 mln...nie, to nie realne.

Ale i tak czekam bardziej na BP niż Ant-mana (błeeee)

Odpowiedz
Typowy Marvel jest typowy. Tylko, że z murzynami i afrykańskim folklorem. A raczej pseudoafrykanskim. Ziew.

Odpowiedz
@Grievous
Prawidłowe reakcje :)

Wizualne wpływy kultury Afryki na niemal każdy aspekt tego filmu mogłyby zaowocować czymś fantastycznym, autentycznie innym, ale póki co wygląda to bekowo i tandetnie.

Odpowiedz
(10-06-2017, 14:43)nawrocki napisał(a): Ktoś mi przypomni, skąd znam aktora na drugim screenie?
The Limits of Control?

A sam zwiastun nudny, w ogóle pomysł na film o tym gościu jest dziwny, kilka lat temu bym nie podejrzewał, że postaci z drugiego, czy trzeciego planu w MCU dostaną swoje solowe szanse. Dziwne tym bardziej że taka Scarlett dalej nie ma swojego filmu i chyba się już nie zanosi, a przecież w międzyczasie gra w każdym gównie.

Odpowiedz
Tak, to Isaach de Bankole, wiedziałem, że kojarzę, dzięki. :)

Odpowiedz
(10-06-2017, 13:14)Kuba napisał(a): Btw. Podobno "Black Panther" ma być bezpośrednim wprowadzeniem do "Infinity War", co tym bardziej upewnia mnie w przekonaniu, że ujrzymy Winter Soldiera. Pewnie w scenie po napisach jeden z silniejszych przybocznych Thanosa wygląduje w Wakandzie, bedzie krótka walka i zapowiedź inwazji.

A właśnie, kiedy ten Thanos wreszcie przybędzie? Gdyż jego zapowiadanie ciągnie się równie długo co przybycie zimy w Grze o Tron.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(10-06-2017, 15:56)Lawrence napisał(a):
(10-06-2017, 13:14)Kuba napisał(a): Btw. Podobno "Black Panther" ma być bezpośrednim wprowadzeniem do "Infinity War", co tym bardziej upewnia mnie w przekonaniu, że ujrzymy Winter Soldiera. Pewnie w scenie po napisach jeden z silniejszych przybocznych Thanosa wygląduje w Wakandzie, bedzie krótka walka i zapowiedź inwazji.

A właśnie, kiedy ten Thanos wreszcie przybędzie? Gdyż jego zapowiadanie ciągnie się równie długo co przybycie zimy w Grze o Tron.

No w przyszłym roku :P W IW.

Odpowiedz
A ja jestem pewny, że film będzie rządził w rysowaniu relacji między bohaterami.

Ktoś napisał, że słaby kawałek w zwiastunie? Łot? Ripituję go od rana już dwudziesty raz. RTJ w formie czystej.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
Ciekawe czy ktoś będzie narzekał, że obsada jest za mało inclusive. Sami czarni podobno.

Odpowiedz
Trailer zaczyna się od sceny z dwoma białymi aktorami. Mogłeś go chociaż obejrzeć skoro już postanowiłeś zaszczycić temat swoimi błyskotliwymi uwagami.

Odpowiedz
(10-06-2017, 16:30)EL-Kal napisał(a): A ja jestem pewny, że film będzie rządził w rysowaniu relacji między bohaterami.

Ktoś napisał, że słaby kawałek w zwiastunie? Łot? Ripituję go od rana już dwudziesty raz. RTJ w formie czystej.

Tak, kawałek jest słaby bo do klimatu Wakandy jak i bohatera nie pasuje kompletnie.
Ale tobie się może podobać, nikt ci nie broni.

Ale który film z tymi relacjami? BP? IW? Będzie tak samo jak w każdym MCU.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon