Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve
Nie, nie było wiadome od dawna. Co innego spekulowac a co innego mieć pewnosc. Nikt nigdy nie powiedział tego ani nie pokazano tego w trailerze.

I jest to w sumie spoiler spory.

Odpowiedz
Też w sumie nie wiedziałem...
To co, burn the witch?

Odpowiedz
Nie czytałem tego spoilera powyżej, ale jeśli to jest to co myślę, to żadna tajemnica, bo widać to na jednym z klipów, które wrzucałem parę tygodni temu.

Odpowiedz
Spalić!
Ale po uczciwym procesie:
[Obrazek: a95fcd3519fe3222f07d59b0c1536305--nerdy-...things.jpg]
A zresztą. SPALIĆ!!!

Bilet na 21 w czwartek zakupiony. Zobaczymy co tam wysmażyli.

(01-10-2017, 20:47)Albertino napisał(a): Nie czytałem tego spoilera powyżej, ale jeśli to jest to co myślę, to żadna tajemnica, bo widać to na jednym z klipów, które wrzucałem parę tygodni temu.
No fajnie, ale:
- nie wszyscy oglądają wszelkie możliwe klipy
- nie wszyscy czytają wszelkie możliwe recenzje
- nie wszyscy czytają wszystko co wpadnie w łapy

Ja na przykład ograniczyłem do minimum oglądanie i czytanie informacji o filmie.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Albertino ---> Wyobraź sobie, że niektórzy nie oglądają klipów, bo, uwaga, nie chcą się takich rzeczy dowiadywać przed seansem :P

Nie mówię o sobie, ja tam kliknąłem w ten "nie taki znowu spoiler" stronę wcześniej, tylko chciałem spalić wiedźmę ;)

Odpowiedz
Oby to nie był jedyny twist fabularny tego filmu :P

Odpowiedz
Jasne, rozumiem - sam unikam. Ale skoro twórcy pokazują to sami w materiałach promocyjnych (trąbiąc jednocześnie wszem i wobec, że zależy im na zachowaniu tajemnicy), to chyba nie jest takim wielkim spoilerem.

Odpowiedz
Twórcy nie zawsze mają wiele do gadania odnośnie tego, co jest w zwiastunach, a pokazywanie w zwiastunach tego, czego nie nalezy pokazywać juz niejednemu filmowi zaszkodziło (vide: dwa ostatnie terminatory).

Odpowiedz
(01-10-2017, 19:59)Monika napisał(a):
Huntersky napisał(a):Monika i cała reszta - czy możemy w tym temacie jeszcze nie pisać otwarcie o pieprzonych spoilerach, PUH-LEEEEEZE?

Przecież to o czym piszemy dotyczy Blade Runnera Scotta z 1982 r. którego już wszyscy znają a nie nowego filmu. Ogarnij się

Tak, chodzi o K. Ogarnij się.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Czemu tyle osób jedzie po "drewnianym" Goslingu? Chodzi tylko o zwiastun czy w ogóle o aktora?

Ździebko mnie to dziwi, przecież Gosling dopiero co miał świetne role w La La Land i - przede wszystkim - The Nice Guys. A w zwiastunie ma też trochę scen emocjonalnych.

Odpowiedz
Ponoć fota behind the scenes, pokazująca moment, w którym Ford przypadkowo udeżył Goslinga:

[Obrazek: DK-EaYQXUAAiSI8.jpg]
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Głupotka, ale tak sobie myślę... dlaczego film nie ma u nas spolszczonego tytułu?

Odpowiedz
Biegacz łopatki :-D
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Blade Runner - łyżwiarz.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Sa trzy opcje:

1) Nie mogli wybrac nic fajnego a Łowca Androidów 2049 brzmiał lamersko.

2) Zapomnieli

3) Szef TylkoHity jest fanboyem jedynki i nie uznaje dwójki więc wywalił przez okno goscia która zaproponował nazwanie tego dzieła Denisa Łowca 2.

Btw. Ocenki spadaja ale bez tragedii. Nawet nie drastycznie. Nadal jest super!

Odpowiedz
Łowca androidów 2049 brzmi tak samo lamersko jak Blade Runner 2049. Też nie ogarniam czemu nie ma to spolszczonego tytułu, skoro to sequel jakośtam znany. Nie kojarzę drugiego takiego przypadku.

Odpowiedz
(02-10-2017, 22:45)Albertino napisał(a): Łowca androidów 2049 brzmi tak samo lamersko jak Blade Runner 2049. Też nie ogarniam czemu nie ma to spolszczonego tytułu, skoro to sequel jakośtam znany. Nie kojarzę drugiego takiego przypadku.

Rambo II ;)

Odpowiedz
Sugerujesz, że powinni przetłumaczyć tytuł "Rambo 2" bardziej poprawnie?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Sugeruję, że może to był żart.

Skądinąd "Rambo II" to też nie jest 1:1 odpowiednik oryginału.

Michał Kłobukowski, którego pytałem o "Lonesome Dove" = "Na południe od Brazos" odpowiedział tak: "Tytuł zmieniłem głownie dlatego, że w tamtych czasach [1991 - MS] znajomość angielskiego była w Polsce znacznie mniej rozpowszechniona niż dziś, więc wydawało się oczywiste, że wielu czytelników lub potencjalnych nabywców może mieć kłopoty z wymówieniem tytułu oryginalnego - chociażby w księgarni podczas kupowania książki. Gdybym tłumaczył ją teraz, niewykluczone, że zostawiłbym oryginalny. Parę lat temu przełożyłem "Americana" Dona De Lillo i pod tymże tytułem się ukazały. Na redakcję czeka "Great Jones Street" tegoż autora i ten tytuł także pozostał bez zmian".

No więc dzisiaj można odpuścić, zwłaszcza że oryginalny tytuł BR jest powszechni znany.

Albertino: "Wirujący seks" i "Dirty Dancing 2: Havana Nights".

Odpowiedz
(03-10-2017, 08:24)Bibliomisiek napisał(a): No więc dzisiaj można odpuścić, zwłaszcza że oryginalny tytuł BR jest powszechni znany.
Niby tak, ale byłoby dziwne, gdyby np. od następnego filmu Star Warsy nie były tłumaczone na Gwiezdne wojny.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon