Boisko bezdomnych
Elo. Jestem nowy na Forum, miło mi. Pozdro dla wszystkich forumenek i forumenów. :D
Oglądałem na FPFF w Gdyni "Boisko bezdomnych" i polecam. Jakoś od niedawna, zdaje się, leci w kinach. Film daje radę, bo jest w nim to co najlepsze w polskim kinie, tzn. szara, smutna, i w ogóle przesrana rzeczywistość, że aż można się wzruszyć, nakręcona bez upiększeń i bez ubrzydzeń. A jednocześnie nie jest zarażony tereskowym dołem, że tylko się powiesić. Dobrze się ogląda, znaczy nie jest nudny. Więcej nie piszę, bo bym fabułę musiał zacząć zdradzać. :)
Aktorzy rządzą: Dorociński, Kiersznowski, Lubos - wielki szacun.
Moja ocena: 6,5/10

Odpowiedz
Tyle plusów według Ciebie ma ten film, a dajesz tylko 6,5/10? E coś tu jest nie tak. Ale film bym obejrzał bo to coś na temat piłeczki nożnej.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
danus, nie daj się ogólnopanującej modzie na zawyżanie ocen, 6.5 to przecież dobry film

Odpowiedz
Dla mnie to wygląda na kolejną żenującą "promocję" polskiego filmu. To 6,5/10 to tylko zmyłka.

Jakby ktoś miał wątpliwości ten film dzisiaj wchodzi do kin.

Odpowiedz
Burczybas napisał(a):Film daje radę, bo jest w nim to co najlepsze w polskim kinie, tzn. szara, smutna, i w ogóle przesrana rzeczywistość, że aż można się wzruszyć, nakręcona bez upiększeń i bez ubrzydzeń.
Zabawne, ale akurat TO mnie najbardziej wkurwia w polskim kinie ostatnio :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
65% to dużo. To nie jest super film na 80%, ani tym bardziej absolut na 100%.
Nie jestem podstawionym promotorem, postanowiłem dołączyć do tego Forum, by móc czasem coś popisać o filmie :D . A napisałem o "Boisku...", bo premiera to taka nawet w git okazja, nie? Pisać rok po wszystkim, kiedy nikt nie będzie pamiętał, to bez sensu trochę. ;)

Cytat:Zabawne, ale akurat TO mnie najbardziej wkurwia w polskim kinie ostatnio :)

Dzisiaj przeczytałem w "Co Jest Grane?" (dodatek do piątkowej GW), że Adamik (reżyserka) studiowała na amerykańskiej uczelni i czuć to oglądając "Boisko...". Chodzi o to, że jest ten szary klimat (oprócz "Tereski..." to mnie nie wkurwia :D ), ale nie ma dołowania i podcinania żył. Ok, podnoszę ocenę - 6,7/10. Pozdro.

Odpowiedz
Kurcze, jakby bylo 7/10 to jeszcze bym sie skusil i poszedl do kina, ale 6.5 to jednak troche za malo...

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Kurcze, jakby bylo 7/10 to jeszcze bym sie skusil i poszedl do kina, ale 6.5 to jednak troche za malo...

Heh. :D Powiem Ci tak: nie pożałujesz, będziesz się naprawdę dobrze bawił. Krzepiący i optymistyczny film. Oceny powyżej lub równe 7,0/10 rezerwuję dla przezajebistych, mocarnych i rządzicielskich filmów.

Odpowiedz
Ej burczybas co jest, raz mówisz "szara, smutna, i w ogóle przesrana rzeczywistość", a potem "Krzepiący i optymistyczny film". To wreszcie jak jest z tym filmem, bo w zasadzie to się przez Ciebie pogubiłem. :?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
:D Bo to jest tak: jak zacznę wyjaśniać co i jak, to będą spojlery. Sam lubię oglądać filmy nie znając ich zakończenia (jest ktoś, kto lubi? ;) ), dlatego Wam też go w tym przypadku nie zdradzam licząc na to, że "Boisko..." obejrzycie. I tak już zresztą za dużo napisałem. :) Elo.

Odpowiedz
Kurcze, Burczybas, przekonales mnie. Dzis rezerwuje bilet do kina, jutro wybieram sie na seans!

Wiecej - namowie pokazna grupe znajomych, zeby poszli razem ze mna. A tych, ktorzy akurat tego dnia nie mogli z braku czasu wyskoczyc do kina, bede przekonywal, aby koniecznie wybrali sie pozniej!

Wiecej! - od dzisiaj bede do wszystkich osob - znajomych, jak i kompletnie obcych - wysylal maile z zaproszeniami na seans Boiska Bezdomnych. Bede im wmawial, ze film to najpiekniejszy polski film jaki widzialem, nawet jesli mi sie nie spodoba. Na gadu-gadu ustawie sobie opis: "Boisko Bezdomnych to najlepszy film, jaki widzialem! W kinach od dzis - zasuwajcie czym predzej!". Zaczne rejestrowac sie na filmowe fora i tworzyc tematy o Boisku Bezdomnych, w ktorych swoimi opiniami bede reklamowal ten jakze zacny film...

A tak na serio - ile mozna wyciagnac z takiej forumowej reklamy?

Odpowiedz
Dorociński strasznie dziwnie dobiera sobie te role ;) raz gra coś ciekawego, twórczego a potem takie nic jak w tym "Idealny chłopak dla mojej dziewczyny" :? Chociaż tam to go reżyser na wejściu zniszczył.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości