Bond - temat ogólny
Bond też dobry, już jakiś czas chodzi z nową kobietą i rzucił dla niej pracę, ale idzie na grób Vesper i mówi jej, że za nią tęskni xd Red flag
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Taa, tym bardziej że cały ten romans jest do dupy, wciskany nam na siłę, między aktorami nie ma chemii, a postać którą gra Léa Seydoux jest tak wyrazista, że nigdy nie zapamiętałem jej imienia ;d

Odpowiedz
(27-02-2025, 16:59)Krismeister napisał(a): Bond też dobry, już jakiś czas chodzi z nową kobietą i rzucił dla niej pracę, ale idzie na grób Vesper i mówi jej, że za nią tęskni xd Red flag

No przecież potem jest jeszcze lepiej, bo lepi się do Any w momencie, gdy myśli, że Lea też zabita xD
Te Bondy pisała incelka, bez kitu.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(27-02-2025, 16:59)Krismeister napisał(a): Bond też dobry, już jakiś czas chodzi z nową kobietą i rzucił dla niej pracę, ale idzie na grób Vesper i mówi jej, że za nią tęskni xd Red flag
Wzdycha do baby, którą znał tydzień, 15 lat wcześniej
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(27-02-2025, 18:38)Corn napisał(a): Wzdycha do baby, którą znał tydzień, 15 lat wcześniej

[Obrazek: giphy.gif?cid=6c09b952bg5vdfe85hsxoe85cy...y.gif&ct=g]

Odpowiedz
Powiem wam, że ten Nolan to byłby jak najbardziej do zgarnięcia..

Co tam Bezosofi szkoda dać mu wszystkiego czego chce*, żeby sobie zrobił 2 filmy back-to-back po swojemu. Przynajmniej mieliby więcej czasu na przemyślenie planu na BondVersum i zachowali pozory, że nadal traktują markę jako towar ekskluzywny Duży uśmiech

*
Nolana pewnie zadowoliłaby pełna kontrola kreatywna + maksymalnie długie okno wyświetlania (+100-120 dni w kinach). Ja bym na miejscu Jeffa już umawiał spotkanie...

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(27-02-2025, 18:38)Corn napisał(a):
Wzdycha do baby, którą znał tydzień, 15 lat wcześniej

To jest dość ciekawe zjawisko ogólnie, bo 15 lat w tej sytuacji jest bardzo słabo odczuwalne. Z perspektywy widza, to on miał tę relację przez 1/5 swojego życia, a jakieś nawiązania, wspomnienia i wzmianki to przewijały się w sumie non stop. Przy jakiejś minimalnej chociaż analizie rzeczywiście jest to absurdalne, ale kiedy ktoś ogląda to i poddaje się emocjom czysto filmowym, to rzeczywiście widzi jakąś wielką historię.

Od tego trochę wzięło się hasło "prawda czasu/prawda ekrany"
.

Odpowiedz
Win win sytuacja Uśmiech Nolan robi projekt marzeń a Bezos zarabia na obu filmach pewnie ponad 2 mld dolarów. Lekko

Plus Nolan weźmie Hardy'ego który na dwa filmy by się nadal perfektUśmiech
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Nie wiem kto tu ciągle forsuje Hardy`ego na Bonda.
Zupełnie się nie nadaje.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Murphy by się nadawał jakby był młodszy

Odpowiedz
Eddie? :>

Odpowiedz
(28-02-2025, 10:25)Gieferg napisał(a): Eddie? :>

Dokładnie to samo pomyślałem :p

Odpowiedz
Podobno Amazon chce, żeby Nolan reżyserował nowego Bonda.

Cytat:While that remains unclear at this time, a recent report from TheWrap indicates that “Nolan remains both the top choice and the perfect filmmaker to reinvigorate Bond,” according to “half a dozen industry insiders” that spoke with the outlet.

https://www.comingsoon.net/movies/news/1933379-james-bond-christopher-nolan-amazon-top-choice-franchise

Odpowiedz
Się okaże że przynajmniej się coś ruszy z tą marką. Może Bezos nie jest na tyle głupi by zacząć trzaskać spinoffy i inne bzdety
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Pierwsze ogłoszenie dopiero po nowym roku (albo pod koniec). Zakup czegoś tak dużego musi być klepnięta przez Amerykańskie urzędy i to zajmuje trochę czasu

Odpowiedz
Cuarón rzekomo spotkał sie z przedstawicielami Amazona w sprawie Bonda. Na początku miesiąca Jeff Sneider sprzedał plotkę, że Amazon się nad nim zastanawia i na tym koniec. Teraz pojawiły się informacje, że do spotkania doszło.

Niby ciekawy wybór, ale nie wiem czy to nie byłby Mendes vol 2. Z drugiej strony koleś ma Ludzkie dzieci i Grawitację na koncie, więc może byłaby to spoko opcja.

Wygląda też na to, że Cuarón dostanie swobodę odnośnie scen akcji, bo przecie kiedyś też miał możliwość pracy przy Bondzie, ale Broccoli chciała żeby ich ekipa kręciła sceny akcji.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Ja byłbym za, Cuaron jest mistrzem kamery a poza tym to następną część musi zrobić ktoś z dużym nazwiskiem i skillem żeby zdobyć zaufanie ludzi a nie ktoś pokroju jakiegoś Osgooda Perkinsa

Odpowiedz
Bondy to w swej istocie twarde nawet pulpowe kino. Wiem, że obecnie jest to marka ekskluzywna promująca produkty luksusowe i raczej zbędne ale uparli się, że każdy nowy Bond koniecznie musi wyglądać jak Diuna albo jak filmy Davida Leana. Właśnie dlatego dostaliśmy najdłuższe Bondy w historii z zawiłymi, epickimi fabułami gdzie największymi numerami kaskaderskimi są skoki na motocyklach.

Odpowiedz
Kiedyś też tak myślałem, ale jestem w trakcie powtórki od początku i po każdym seansie oglądam sobie dokumenty zza kulis, i w zasadzie od Goldfingera starano się by te filmy miały coś więcej od zwykłego kampu, dlatego sprowadzano najlepszych z najlepszych. Prosta rozrywka, ale zrobiona po mistrzowsku.

Spójrz na produkcję You Only Live Twice, masz operatora od Lawrence’a, reżysera od Alfiego, Kena Adama stawiającego od zera cały wulkan. Seria przeszła kryzys tożsamości dopiero w latach 80tych i zaczęła się z niego podnosić ostatnio, niestety poszło to w dziwnym kierunku bo zamiast lekkiego kina robionego z klasą dostaliśmy szarobure smuty.

Jestem więc za tym by te filmy robili najlepsi z najlepszych, ale żeby przy tym dawano nam prostą nieskrępowaną niczym eskapistyczną rozrywkę

Odpowiedz
(23-03-2025, 18:18)Corn napisał(a): Jestem więc za tym by te filmy robili najlepsi z najlepszych, ale żeby przy tym dawano nam prostą nieskrępowaną niczym eskapistyczną rozrywkę

Heh.. czyli wychodzi na to, że powinien kręcić to mix Ritchiego (w swoim najlepszym okresie) i Stahelskiego, a nie Cuaron, który raczej zapowiada kolejne smuty i będzie kimś w rodzaju Mendesa 2.0... 

No nie mówicie, że się to tak nie skończy Duży uśmiech

Bardzo ciekawe kogo tam do tego scenariusza Amazon zatrudnił. 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon