Box Office czyli boks biurowy
Juby, co wchodzi w skład budżetu na marketing? Są to niebotyczne kwoty i zawsze byłem ciekaw na co są konkretnie wydawane takie pieniądze. Bannery na ulicach? Reklamy w TV?

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Ech, wszystko. Od produkcji po druk. Trailery, plakaty, pokazy dla krytyków, okładki też się nie biorą znikąd. Gro zbiera amerykanska TV w PrimeTimie.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Jak myślicie, co w tym roku flopnie najmocniej?

God's of Egypt? Warcraft? Może Tarzan?

ja tam stawiam na Ghostbusters.

Odpowiedz
Ghostbusters może okazać się tak złym filmem, że aż wartym obejrzenia :) I mam nadzieję, że flopnie też druga część Alicji w Krainie Czarów.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
783 mln. Ale słabo...

Odpowiedz
Worldwide: $800,801,288

Tak kuśtykając do miliarda raczej nie doczłapie. Czyżby zanosiło się na spektakularny Knock-Out w wykonaniu Capa?

Odpowiedz
Chyba wprowadzą tą wersję R do kin, żeby się ratować.
I want to belive.

Odpowiedz
Arahan i kolejni - ja tam się domyśliłem, że mówicie o Batman v Superman, bo teraz nic innego dużego w kinach na świecie nie leci, ale jak ktoś za pół roku przeczyta post "783 mln. Ale słabo..." to skąd ma wiedzieć o co chodzi?

Odpowiedz
A kto to będzie za pół roku czytał?

Odpowiedz
Wyobraź sobie, że niektórzy przeglądają forum jak chcą poczytać o czymś starszym, a nie tylko nowe posty.

Odpowiedz
WYobrażam sobie. Ale akurat nie o tym. Poza tym już napisałeś o jakim filmie mowa więc problemu nie będzie :)

Odpowiedz
850 mln BvS. Można spokojnie mówić o porażce

Odpowiedz
Ja rozumiem, że oczekiwania były większe, ale zaraz porażka? serio?

Odpowiedz
Tak, serio, jeśli masz markę która powinna lekką ręką zarobić 1,2 miliarda, a moooże doczłapie do 900 milionów przy bardzo zawyżonym budżecie i grubo przesadzonej i głupiej promocji to tak, to jest porażka, ile zarobią na tym starciu stulecia? 50-60 milionów na czysto? to jest porażka.

Odpowiedz
Ten film, będąc tym czym być powinien, mógłby spokojnie zarobić tyle co The Force Awakens. Tak, ten wynik to porażka, a nawet żenada.

Odpowiedz
Wiadomo, że wynik rozczarowujący, ale przez "porażkę" w BO rozumiem przypadek, gdy film przynosi wytwórni straty. Tutaj mamy sequel, który zarobił przeszło 150 baniek więcej od poprzednika, który za porażkę uważany nie był, a budżet miał niewiele mniejszy.

Odpowiedz
Zarobił 150 mln więcej przy większych kosztach produkcji i promocji? ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Poczytałem trochę spoilerów o Civil War, bo mi to różnicy nie robi bym się dobrze bawił na filmie i powiem tak, obstawiałem, że zarobi koło 1,2 miliarda, ale myślę, że ten film będzie tak dobry i tak często polecany, że zarobi ponad 1,5 miliarda.

ps: w Civil War konflikt jest naprawdę i jeśli te spoilery są prawdziwe, to naprawdę będzie to najlepszy film MCU, bo "the konflikt is real" w tym filmie w przeciwieństwie do BvS.

Odpowiedz
Kontynuując wątek "co bardziej flopnie" :

The Huntsman: Winter's War - weekend otwarcia: 20 baniek (pierwszy film miał 55).

Odpowiedz
No robić sequel bez Kirsten Stewart, która bądź co bądź napędza trochę młodzieży do kina to faktycznie dziwne posunięcie. Poza tym dla mnie największym pozytywem jedynki był Sanders na stołku reżysera - facet jest bardzo kreatywny jeżeli chodzi o wygląd potworów jak i całego świata. Tutaj to wszystko wygląda tak jak w Warcrafcie - plastikowo i bez jakiegkolwiek ciężaru...
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon