Brwi Marlona Brando
Właśnie obejrzałem Appaloosę i, przypomniawszy sobie Apocalypse Now! oraz Ojca chrzestnego, jestem pod ogromnym wrażeniem gry aktorskiej brwi Marlona Brando. Aż dziwne, że nie dostały jeszcze nagrody dla najlepszej ekranowej pary, bo naprawdę - trudno o bardziej pasującą do siebie, zgraną i utalentowaną dwójkę.

[Obrazek: donhands.jpg]

Repertuar brwi Marlona Brando nie jest może zbyt rozbudowany, ale nie zaprzecza to ich geniuszowi - wszak Ken Kesey też napisał tylko jedną dobrą książkę, a Falco zagrał tylko jedną dobrą piosenkę. Skrótowo mówiąc, brwi Marlona Brando potrafią wykonać trzy układy choreograficzne, które ilustruje poniższy rysunek.

1. powaga
2. zdziwienie
3. smutek

[Obrazek: brandogs3.jpg]

Co jednak zachwyca, to ich niesłychana gibkość i rozciągliwość, odpowiadająca sprawności najlepszych cyrkowców. Nie bez powodu krążą plotki, że to właśnie brwiom Marlona Brando powierzono choreografię w najlepszych filmach Bruce'a Lee. Zastanówmy się, co odpowiada za ten niezwykły sukces. Lata ćwiczeń czy wrodzony talent?

Moim zdaniem to nietypowa budowa brwi Marlona Brando pozwala na te spektakularne numery. Brwi zaadaptowały się do najwyraźniej do środowiska ziemnego, gdyż budową i zachowaniem przypominają to oto stworzenie:

[Obrazek: artykul_clip_image002.gif]

Mogę się co prawda mylić, ale to nieważne. Mniejsza o to, czy to zdolności wyćwiczone czy nabyte. Liczy się efekt, a ten jest powalający. Zresztą czy można przejść obojętnie obok brwi Marlona Brando, wiedząc że ich występy od dawna starają się naśladować brwi np. Jacka Nicholsona? Zapraszam do dyskusji o najbardziej niedocenionej parze aktorskiej w historii filmu.

Odpowiedz
Military, to, obok 'Pokazujemy Bicepsy', najbardziej zryty temat na forum, gratuluję. :D
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Brwi to ważny, choć często niedostrzegany element gry aktorskiej, Steven Seagal wie o tym najlepiej :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Military wlasnie obejrzal Appaloose, ja jestem tuz po seansie On the Waterfront. Wydaje mi sie, ze co jak co, ale to wlasnie tam jego brwi osiagnely szczyty aktorskiej wirtuozerii. Ale ma racje kolega Azgaroth - w tej kwestii niekwestionowanym panem i wladca jest mr. Seagal.

Odpowiedz
Przez trzy ilustracje prawie spadlem z krzesla :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Slipknot ma utwor gdzi jest tekst : "You cant see California without Marlon Brando`s eyes" 8) taka ciekawostka :P

Odpowiedz
Niesamowite jest to, że on w tym absurdzie ma rację :wink:
Coppola 12... Pfff

Odpowiedz
Teraz dzięki Military wiemy czym jest "to coś" w grze Marlona o czym wspominają wszyscy którzy nie umieją porządnie uzasadnić czemu on jest taki zajebisty.Tak w ogóle to jakieś dziwne to zdjęcie z Godfathera, które wkleiłeś, wygląda jakby to nie Brando był... dziwne. Przy okazji chce powiedzieć, że mina jaką robi don Vito gdy Bonasera pokazuje mu w kostnicy zmasakrowaną twarz Sonny`ego to dla mnie najlepsza mina jaką zrobił aktor w całej histori kina. Sam bym chciał taką umieć, ale mi nigdy nie będzie dane, może dlatego że nie mam takich brwi...

Odpowiedz
simek napisał(a):Tak w ogóle to jakieś dziwne to zdjęcie z Godfathera, która wkleiłeś, wygląda jakby to nie Brando był... dziwne.
Bo to nie jest zdjęcie prawdziwego Brando tylko jego figury woskowej :lol:

Odpowiedz
Aha. No to jak dla mnie rzeźbiarz(wigury woskowe się rzeźbi czy co się z nimi robi?) tej figury to się tak średnio postarał. Niektóre figury są takie że można odróżnic je od prawdziwej osoby tylko po tym że się nie ruszają :D

Odpowiedz
Dlatego że to chałtura zrobiona w celach promocyjnych gry Godfather :twisted:

Odpowiedz
Brwi Marlona są nie do podrobienia :wink:

Odpowiedz
Pstryknijmy sobie foty naszych pieknych brwi i porownajmy ,ktore najbardziej przypominaja brwi M.B łehłehueue

Odpowiedz
Czy ktoś wie, kto dokładnie napisał tą scenę i ten monolog? Bo nie wiem, do kogo się zgłosić, by zostać seksualnym niewolnikiem jegomościa.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości