19-11-2023, 18:49
Captain Marvel (2019)
|
Wszystko wina tych przeklętych homofobów, mizoginów, faszystów, seksistów, rasistów i innych -stów.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
19-11-2023, 19:04
E, raczej nie.
To są recki z kanału Sfilmowani (sam kanał taki se) Captain Marvel The Marvels Gusta i oceny są różne ale nikt mi nie wmówi że "Captain Marvel" jest lepsza od "The Marvels". 19-11-2023, 19:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-11-2023, 19:13 przez Rozgdz.)
W Usa chyba nie będzie nawet 85 milionów...
Powiem szczerze, że jak już około 2016 przejadał mi się marvel i zaczynałem sobie marzyć o jego upadku, to nie myślałem, że o ile do niego dojdzie to będzie tak srogi, no ale cóż, główna widownia dojrzała, dorosła, a Marvel zamiast iść z wiekiem widzów tak jak np. przy Harrym Potterze, to cofnęli się jeszcze bardziej w rozwoju jednocześnie mijając się z generacją sraktoka i progresywnymi szczekaczami którzy ich nie oglądają. Marvel vs rzeczywistość ![]()
Dithipline ith doing what you hate to do but doing it like you love ith - Mike Tyson
19-11-2023, 21:48
Na ten moment myślę że do kosza trafili "Young Avengers" - Ms. Marvel, Kate Bishop, Ant-Girl i America Chavez. Nie sądzę aby taki film powstał, chyba ze będzie postać która go pociągnie.
19-11-2023, 22:27
Dobrym przykładem jest tutaj Oppenheimer, 3 godzinny przegadany behemot któremu brakło 50 baniek do miliarda.
Z tych wszystkich obecnie zapowiedzianych produkcji to sporo poleci, co z tego, że fani lubią Kamale i aktorka wydaje się sympatyczna, skoro to ten sam postaci jaki oglądaliśmy już w marvelowskich Spider-Manach (Iron Boy, Zendaya i gruby), Wakandzie (czarna Iron Woman), to samo tyczy się Kate Bishop i córki Ant-Mana, dosłownie ten sam archetyp nadpobudliwej nastolatki/nastolatka który się już dawno znudził, Ms Marvel miała najniższą oglądalność ze wszystkich seriali, ale pewnie zrobią drugi sezon ze względu na główną aktorkę, ale o filmie z nią, czy Young Avengers można zapomnieć. W przyszłym roku tylko Deadpool 3, później moooże Thunderbolts gdzie zatrudniono azjatę (tego z Walking Dead) do roli wysokiego, potężnie zbudowanego białego blondyna (szok) do roli Sentry'ego (ciekawe czy mu zostawią żółty kostium), mają obsadę, nie mają scenariusza, Czarny Sokół ma 3 miesięczne reshooty, FF dalej na etapie castingów, Blade jest w czarnej dupie (hehe), no i to tyle, więcej seriali niż filmów, a połowa z nich już na etapie castingu i scenariusza ma problem.
Dithipline ith doing what you hate to do but doing it like you love ith - Mike Tyson
19-11-2023, 22:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-11-2023, 22:52 przez marsgrey21.)
Z tego wszystkiego tylko Deadpool 3 się pewnie wybroni, bo to jedyny film, gdzie ewentualny scenariuszowy burdel i pierdyliard zbędnych cameosów, można będzie wykorzystać i w meta sposób obśmiać.
Reszta to kicha. Nie widzę nic interesującego dla siebie co chciałbym oglądać w kinach. - Thunderbolts aka Black Widow 2? Dajcie spokój, ja nadal nie obejrzałem jedynki; - Captain Muricca? Nie byłem fanem Evansa, tym bardziej nie jestem fanem Mackiego; - FF? 2 razy nie powiodło się FOXowi z próbą zrobienia czegoś ciekawego z tymi postaciami, nie udałoby się to pewnie MCU nawet w ich szczytowej formie i nic nie wskazuje na to, że uda im się to teraz; -Blade? Snipes vs. Ali? Wybór jest prosty. Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
19-11-2023, 23:02
Bajer polega też na tym że Ms. Marvel ma teraz "papiery" na jedną z najbardziej "pałernych" postaci w MCU .
Prawdopodobnie to było planowane do czegoś na przyszłość bo trochę to "za dużo" aby "tak po prostu" dać postaci. 19-11-2023, 23:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-11-2023, 23:09 przez Rozgdz.)
Thunderbolts aka Suicide Squad i to dosłownie, pamiętam to dziś jak wszyscy nabijali się z pomysłu, że SS zostało zebrane w odpowiedzi na pojawienie się Supermana i że walczyli z wiedźmą, tymczasem Thunderbolts będą walczyć dosłownie z bogiem który nie tylko posiada moce Supermana, ale ma nieograniczoną moc manipulacji energią, wymiarami i pokonać go mają 2 dziewczyny i 4 superżołnierzy.
Jeśli o Black Widow chodzi to ja do tej pory nie mogę ścierpieć jak spierdolili jednego z lepszych złoczyńców z komiksów czyli Taskmastera, to taki bondowski villain który dużo gada, kpi, a oni zrobili z niego kobietę która nie wypowiada ani jednego słowa i będzie teraz częścią zespołu... Jak tak to zamieniają każdą poważną postać w śmieszka, jak mają villaina z ciętym językiem to mu go ucinają, typowy marvel. ![]()
19-11-2023, 23:08
Ta, parodia z tym Taskiem, ale to nic przy Ultronie.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
20-11-2023, 05:55
Ok, obejrzałem drugi raz i - dla ciekawych - trochę moich wrażeń "technicznych".
Generalnie można powiedzieć że problematyka jest wzięta z "Supermana" z 1978 - Superman mimo superpołera nie może być wszędzie, zrobić wszystkiego, uratować wszystkich (chyba że ma sprzyjający scenariusz :) Tutaj dodatkowo dochodzi to że Carol jest pilotką, ma swój statek który tylko ona umie pilotować i kwestia wyboru - supermanić czy pilotować. A jak będzie supermanić i statek trafi szlag to... Sekwencyjność jest zrobiona trochę dla funu widzów ale nie jest jakoś potrzebna do czegoś w filmie (np wykonania misji). To Carol jest koksem i chodzi tutaj aby wyrwać ją z sytuacji gdzie by sobie świetnie poradziła albo z misji którą wykonuje i nagle wrzucić tam inne postacie. Trochę jest to też w filmie używane inaczej ale głownie o to chodzi - Carol rozwali wszystko na swojej drodze i przetrzyma wszystko ale Kamala i Monica - już nie. I to - dopóki trwa - daje Kapitance potężny problem/kłopot. Generalnie też ten film i sytuacja służy aby z Kapitanki mocno spuścić zadęcie. Bo w sumie postać jaką pamiętam z poprzednich produkcji można zawrzeć w jednej scenie Czyli twarda baba z dużą mocą. I w sumie tyle. I film wcale temu nie zaprzecza ale wybijając ją z rytmu "polecieć gdzieś i tam komuś dowalić" pokazuje ją niemal przez cały czas od innej strony. Np zwalając ją znienacka na stół, jak worek kartofli :p Tez wpuszczając inne postacie w jej prywatną przestrzeń i emocje. Aby postać nie była tym posągiem jak do tej pory tylko np.. Czyli generalnie "The Marvels" starają się sprzątnąć całą tą koszmarną partaninę jaką narobiły wobec postaci poprzednie filmy z nią, i... to jest cel tego filmu (jeśli ktoś się zastanawia o co chodzi w tym filmie i po co powstał- serio, ta kwestia chyba niektórych przerosła). Natomiast postać Dar-Benn.. cały czas mi coś chodziło po głowie, dopiero jednak przy okazji innej dyskusji kliknęło - przecież to.. Zod z "Man of Steel". Przywódca z motywacją "wszystko dla moich ludzi", ale też pewne przesadzenie postaci w różnych aspektach aby tez dzieciaki widziały bardziej "kreskówkowego złola". Inna sprawa że nie ta klasa aktorska i jest zdecydowanie mniej tej postaci.. I właśnie, z tym filmem coś robiono. Tak do finału wydaje się że go po prostu "odchudzono" - wywalono mniej znaczące sceny, może niektóre mniej istotne tłumaczenia, może niektóre poważniejsze momenty. Np w pewnym momencie postacie dostają nowe kostiumy i w sumie.. dlaczego? Bo tylko w przypadku Kamali jest to w sumie uzasadnione. Scenka trochę jak z "Batman i Robin". Albo kwestia Dar-Benn. Wydaje się że A w to wszystko wpadła Kapitanka wymachując swoim "Magnum 44" i strzelając do wszystkiego co się rusza. Wydaje się że ta sytuacja została "złagodzona" w filmie a na pewno nie starano się tego "podkreślić". Ale jest. Ale z drugiej strony jest cały wątek "The Annihilator" i scena Wydaje się że stwierdzono że ma to być "lekki, szybki film" i pod tym kątem przycinano, starając się jednak nie zmienić tu za bardzo niczego. w finale jest już bardziej. Mamy np W walce z Dar-Benn no i Monica wydaje mi się że ktoś tutaj (Bob Iger?) uznał że jest za dużo powagi, dramatyzmu i tłumaczeń jak na "lekki, szybki, wesoły" film a za mało "tańców Starlorda" (choć tą funkcję miała w filmie pełnić sekwencja z kotami) - no i stąd to. Nie oceniam filmu źle, ale wolałbym zobaczyć wersję wg oryginalnego zamysłu. Natomiast jeśli gdzieś były/będą doniesienia o jakichś dużych dokrętkach to to raczej bzdury. Tutaj dokręcono parę mikroscenek i dialogów totalnie "po taniości" a reszta to kwestia wycinania różnych rzeczy a nie dodawania czy przerabiana. 25-11-2023, 16:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2023, 15:32 przez Rozgdz.)
:)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
26-11-2023, 13:18
A, o co chodzi w sekwencji na pewnej planecie bo na tym też się wszyscy roztrzaskują
Generalnie poziom zrozumienia "The Marvels" jest strasznie niski. Chyba najciekawszy materiał był - ku mojemu zaskoczeniu - na Napisach Końcowych. Ale większość materiałów jakie ludzie robią o tym filmie to jakieś totalne popierdółki na poziomie Jasia z Filmweba (patrz zresztą materiał ze "Sfilmowanych" który dałem wyżej). Naprawdę przypominają się czasy DCEU gdy widzowie i khytycy wykładali się na najprostszych rzeczach ^^ 26-11-2023, 19:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2023, 20:16 przez Rozgdz.) |
|