Castlevania (2017-) Netflix
Nowy zwiastun.

Odpowiedz

Ugh. Już czwarta seria była, poza wątkiem Izaaka i ewentualnie Hektora, bezwartościowa. A to wygląda jak dziesiąta woda po Ellisie. Bathory np. to ewidentnie Carmilla 2.0.

Odpowiedz
Mi się podobała pierwsza, obejrzałem z kumplem na jednym posiedzeniu. Wymusiłem na nim polski dubbing, skurczybyk chciał na napisy zmieniać. Obejrzeć nową animacje (taką dla starszych) z polskim dubbingiem to dla mnie zawsze gratka, bo kojarzy się z oglądaniem edgy kreskówek na Fox Kids/Jetix. Potem drugi sezon był tak męczący, że nawet fajna polska obsada mnie nie utrzymała przy ekranie. Chyba obejrzeliśmy cały drugi sezon i ja po tym odpadłem. Może kiedyś dam znowu szansę.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Nie mam nic przeciwko polskiemu dubbingowi, który jest dobry, ale oglądać Castlevanie bez głosu Grahama McTavisha to zbrodnia:)

Odpowiedz
Strasznie to słabe, już 4. sezon oryginalnej Castlevanii odlatywał w rejony politycznej poprawności, a Nocturne to potęguję mocno, czego tam nie ma: walka klas, niewolnictwo i biedni uciskani czarni, homoseksualizm, wzmianki o rdzennych Amerykanach i ich zagrabionych przez Europejczyków ziemiach, najazdy na kościół w ilościach hurtowych itd. W dodatku słaba fabuła z głupimi pomysłami i animacja, której zdecydowanie brakuje klatek do jako takiej płynności nie pomagają. Odradzam, bo nie ma tu w sumie nic godnego uwagi.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon