Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes?
(30-07-2023, 23:50)shamar napisał(a): Nowy "Dracula"

Jest czarny, jest Azjata, jest silna postać kobieca. Jest dobrze.

Kurczę, w "Predatorze" nie do pomyślen... Oh, wait!

Odpowiedz
No wiadomo, bo Predator przecież rozgrywa się w XIX-wiecznej Europie.

Odpowiedz
Kiedy to nie było mowy o czarnych ani azjatyckich marynarzach. Oczywiście.

Odpowiedz
Przyznam uczciwie, że myślałem, iż mowa jest o wersji Chloe Zhao. Powstaje to jeszcze w ogóle? Natomiast to jest wyciągnięte przez Shamara z kontekstu (cóż, dałem się nabrać) zdjęcie z jakiegoś "The Last Voyage of Demeter", gdzie rzeczywiście obsada ze zdjęcia to wyłącznie marynarze. Wg Shamara to "Moby Dick" pewnie też jest multi kulti.

Odpowiedz
Po wtopie Eternals akcje Zhoe chyba mocno opadły, więc projekt pewnie jest w zawieszeniu. Zresztą to już byłaby któraś wersja wałkująca w ostatnich latach ten temat (był Renfield, będzie Nosferatu Eggersa), gdzie przecież zysków z tego dużo nie ma.

A co do tego filmu to ja tam się nie znam. Należałoby zapytać speców, czy załoga rosyjskich statków w tamtych czasach była wieloetniczna. Mnie się wydaje, że może niekoniecznie.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Na pewno nie miała czarnych lekarzy :P

Odpowiedz
JohnnyCash napisał(a): Kurczę, w "Predatorze" nie do pomyślen... Oh, wait!

Myślisz, że przed castingiem do "Predatora" czy nawet "Predatora 2" twórcy mieli w głowie wrzućmy kolorowych i kobiety bo TAK TRZEBA?
Czy zrobili to bo akurat pasowały takie postaci?
Przy okazjI - miałeś "Preydatora", gdzie NA PEWNO zrobili ""BO TAK TRZEBA"
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie mam pojęcia.
I nie wiem też, co myśleli twórcy "Demeter".
Zwracam tylko uwagę, że azjaci i czarni na okrętach w XIX wieku nie byli niczym nadzwyczajnym.

Odpowiedz
Jako robole, moze, ale nie jako oficerowie i lekarze.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(31-07-2023, 11:48)JohnnyCash napisał(a): Nie mam pojęcia.
I nie wiem też, co myśleli twórcy "Demeter".
Zwracam tylko uwagę, że azjaci i czarni na okrętach w XIX wieku nie byli niczym nadzwyczajnym.

Tak. Szczegolnie na ruskich.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
W ruskiej armii jest murzyńska mniejszość. Wspominałem o tym, gdy stękaliście się na murzynke w Black Widow.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
A czy w XIX Europie były wampiry? I czy byli wśród nich jacyś oficerowie lub lekarze? Niech jakiś spec się wypowie.

Odpowiedz
(31-07-2023, 17:13)Ted napisał(a): W ruskiej armii jest murzyńska mniejszość.

Szamarowi chodzi najwyrazniej nie o to czy jest, ale czy byla.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(01-08-2023, 05:05)Derelict Machine napisał(a): A czy w XIX Europie były wampiry? I czy byli wśród nich jacyś oficerowie lub lekarze? Niech jakiś spec się wypowie.

To jest ten ostateczny argument z dupy, używany zawsze przez lewaków.
Ale jak to u zjebów używają go wybiórczo, np. zupełnie im nie działa gdy ktoś tego używa przy takim "Black Panther"

Odpowiedz
Sugerowanie, że w XIX wieku ktoś afrykańskiego pochodzenia mógł studiować medycynę na prestiżowych (i drogich) uczelniach w Wielkiej Brytanii (był może jakiś jeden pokazowy przypadek księcia z Etiopii na całe stulecie) jest tak gargantuicznym nagięciem historii, że to brzmi jak coś, co normalnie powinno być napiętnowane jako negacja zbrodni zachodniej cywilizacji czy coś takiego. Według ultra-progresywnej ideologii. A tymczasem to oni to sami wprowadzają. Czy tylko mi wydaje się to nielogiczne? Jakby ktoś na chwilę zamienił im mózgi z konserwatystami spod znaku obywatelskiego nacjonalizmu. Czuję, że za parę lat dostaną nowy upgrade i takie zaklinanie rzeczywistości będzie uznawane za przejaw "wybielania mrocznych kart z historii białej cywilizacji, która chce zakłamać skalę opresyjności przeciw ludziom koloru i bla bla bla" takie pierdoły.

Odpowiedz
Fajny fikołek.

Odpowiedz
Ogladam sobie od par tygodni nagrania czarnej dziczy (nie mylic z normalnymi czarnymi w USA) i musze powiedziec, ze akcja z kraweznikiem w American History X to jakis subwesyjny gaslighting. Czarni podczas bitek maja tradycje nakurwiania lezacych i wbijania ludziom buciora w potylice. Cos, co naprawde jest u nich norma, u bialych to raczej jakas glownie filmowa abstrakcja. I jasne, pewnie sie znajda i bialasy, ktore tak robia, ale gdzie Rzym, gdzie Krym.

[twitter]https://twitter.com/Imbritishnow/status/1688433402221932544?s=20[/twitter]

Odpowiedz
Cóż za niespodzianka. Teraz czas na transow

https://comicbook.com/dc/news/harley-quinn-adds-new-trans-and-non-binary-characters-tefe-holland-swamp-thing/

Odpowiedz
Będąc przy komiksach Chuck Dixon, o tym jak Marvel traktuje Punishera (a traktuje źle):
https://www.cbr.com/chuck-dixon-punisher-marvel-criticism/

Odpowiedz
mówiłem

https://variety.com/2023/tv/news/90-day-fiance-casting-trans-woman-deaf-person-1235692454/

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon