19-09-2014, 21:44
|
Constantine
|
|
Osobiście lubię filmy o rzadko spotykanej fabule i tematyce. Kolejny z rzędu film o misji wojskowej albo, ktoś poznał kogoś i się zakochał to totalna porażka. Constantine może nie jest całkowicie unikalny fabularnie ale jednym z niewielu o tak szerokiej skali. Film warty polecenia.
Odświeżyłem sobie dzisiaj ten film i choć bardzo różni się od komiksu to nie można mu odmówić stylu i fajnie zbudowanej atmosferze która na myśl przywodzi mi Silent Hill. Jedyny zarzut mogę mieć jedynie do efektów które choć trochę się postarzały to zupełnie nie wpływają na jakość filmu. 8/10
W dodatku dzisiaj dowiedziałem się po 15 latach, że w tej produkcji znajduje się scena po napisach o której z jakiegoś powodu nigdy nie słyszałem. 04-06-2020, 10:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2020, 10:54 przez marsgrey21.)
Moim cichym marzeniem jest kontynuacja :P
04-06-2020, 19:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2020, 19:42 przez Rozgdz.)
Jeśli to nie trolling z jego strony to się cieszę, bo uwielbiam pierwszą część.
13-11-2020, 21:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-11-2020, 21:29 przez marsgrey21.)
Impossibru! Jedynka była przegenialna.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
13-11-2020, 21:46
Kilka miesięcy temu była informacja, że reżyser jedynki i Keanu rozmawiają z wytwórnią o pomyśle na sequel. Może na razie do tego pije Stormare. Do opracowywanego konceptu. I nic ponadto.
Bo wiecie... To WB. Nie uwierzę w realizację tej produkcji, póki nie zobaczę jej napisów końcowych :) Ale "Constantine 2" byłby spoko. Oryginał troszkę finansowo niedomóg, ale został w miarę przyzwoicie doceniony. Notowania Reevesa w ostatnich latach poszły mocno w górę. Robią 4 Matrixa. Kurczę.. jak teraz nie spróbują, to już pewnie nigdy nie będzie okazji. Trzymam za nich kciuki.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
13-11-2020, 22:41
Gdzie to bywa w TV? Nie widziałem lata
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 14-11-2020, 03:23
Ostatnio 2 razy w ciągu miesiąca na HBO trafiłem i raz na pulsie.
Zresztą według Filmweb znów będzie na HBO. Acha - ten film ma najlepszą wizję piekła EVER! 14-11-2020, 12:54
Kurde. Jak nie lubię sequeli to tutaj też trzymam kciuki. W sumie to wystarczy mi znowu Stormare jako Szatan. Wybitna kreacja :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
14-11-2020, 14:59
Ja się wcale nie zdziwię jak będzie sequel/sequele i włączą to do DCEU :)
Ekipa która tym zarządza ma hopla na punkcie starszych filmów DC - to znacznie zwiększa prawdopodobieństwo wszelkich "powrotów". A John Wick spokojnie może wejść do "głównej linii" zamiast być jednym ze "światów multiversum" (w sensie że Keanu wciąż świetnie daje radę w filmach akcji) ;) Podobna sytuacja jest zresztą z Ryanem Reynoldsem. 14-11-2020, 15:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2020, 15:05 przez Rozgdz.)
W sieci co drugi komentarz na temat sequela odnosi się do tego jak bardzo filmowy Constantine różnił się od komiksowego pierwowzoru co jest moim zdaniem powielaną bzdurą przez ludzi którzy nie przeczytali pewnie nawet jednego komiksu o tej postaci.
Tak jakby większość komiksowych postaci nie posiadało jakichś zmian względem komiksu, tak naprawdę jedyne co różni Keanu od komiksowego Johna, to jego ubiór, to, że nie jest Brytyjczykiem i to, że jest bardziej ponury, co nie znaczy, że stroni od humoru i sarkazmu. Życzyłbym sobie, aby większość filmów komiksowych tak dobrze przenosiła te postacie na duży ekran jak w przypadku "Constantine'a". 14-11-2020, 15:15
Z tego co wiem tylko w usuniętych scenach. Ale można znaleźć na YT :)
14-11-2020, 15:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2020, 15:27 przez Rozgdz.)
Nie wiedziałem o tych scenach z Monaghan. Ale po obejrzeniu nie ma czego żałować, dobrze że to wycięli bo nie wnosi to nic ciekawego.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 14-11-2020, 16:22
Sam to "odkryłem" stosunkowo niedawno. Mi się podoba ta jednak bardzo bliska relacja Constantine'a ze "złą dziewczyną" ;)
14-11-2020, 16:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2020, 16:50 przez Rozgdz.)
Gdyby jeszcze te relacje były jakoś bardziej demoniczne (coś w sensie że Johna kręci bzykanie laski w jej łuskowatej formie) to może a tak to takie niepotrzebne ciepłe kluchy. :)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 14-11-2020, 17:59
Masz pomysły typu hardcore :p
Fajny jest pomysł że on się do niej zbliża i jej potrzebuje pomimo że wie że jest "złą dziewczyną" a i ona traktuje ich relację jednak dość osobiście. Całkiem ciekawa relacja :) Ale gdyby ten wątek zostawiono lub rozbudowano wyszedłby rodzaj trójkąta z postacią Angeli (Weisz) na zasadzie opozycji "zła dziewczyna - dobra dziewczyna". Pewnie dlatego to poszło do kosza a skupiono się na relacji Constantine/Angela. 14-11-2020, 18:13 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| [oddzielony] Constantine | Arahan | 0 | 485 |
04-10-2013, 12:26 Ostatni post: Arahan |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |