Ankieta: Jak oceniasz grę?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Cyberbug 2077
Kotora 2 parę lat fani patchowali przywracając wycięty content.

Odpowiedz
Tyle że to było w ramach ciekawostki a Kotor 2 był od początku jak najbardziej grywalny i kompletny.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
CD Projekt Says Rumored Cyberpunk 2077 Development Details are 'Simply Not True'

https://www.ign.com/articles/cyberpunk-2077-cd-projekt-rumor-development-details-simply-not-true

Moze lepiej byloby po prostu robic swoje i siedziec cicho w tej sprawie?

https://mobile.twitter.com/CyberpunkGame/status/1346877421535035392
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Wierzę im, tak samo jak w przypadku kiedy mówili, że:

- gra była ukończona już ponad rok temu
- wydadzą ją kiedy będzie gotowa
- stawiają jakość ponad wszystko i nie wydadzą gry jeśli nie będzie w pełni ukończona i nie będą pewni jakości
- tym razem ograniczą crunch
- tytuł chodzi zaskakujący dobrze na konsolach
- Cyberpunk będzie miał te wszystkie ficzery-bajery
- biorą przykład z Rockstara i chcą wydać grę dopracowaną do ostatniej śrubki
- nie są jak inne korpo i wyznają filozofię od graczy dla graczy
- premiera listopadowa jest pewna jak amen w pacierzu

Czyli nie wierzę :)
Polski już nie ma.

Odpowiedz
(06-01-2021, 20:53)Snappik napisał(a): Tyle że to było w ramach ciekawostki a Kotor 2 był od początku jak najbardziej grywalny i kompletny.

Grałem na premierę i pamiętam to trochę inaczej. Bugi, crashe, klatkowanie w konkretnych miejscach, nie odpalające skrypty, niedokończone, ewidentnie przerwane w połowie questy. Pozostawione postacie, które miały do czegoś służyć, ale nie służyły. Jak w tym fragmencie recenzji:

A really good RPG, but only if you’re part of the lucky minority that can run the game with none of the huge technical problems everyone else is suffering from.

Przypomina inny tytuł, nie? :)

Swoją drogą ogrywam teraz na kiblu i do poduszki na telefonie i pomimo tony community patchy już dwa razy na samym Nar Shadaa spotkałem zwalone skrypty.

Odpowiedz
A najśmieszniejsze jest to, że zgasili plotkę, która w gruncie rzeczy napawała optymizmem i dawała nadzieję na sporą poprawę.

AI policji i tłumu w zasadzie jest opracowane i działało świetnie, trzeba tylko wyeliminować bug? - Simply not true.
Kod gry na stare wersje konsol zostanie w dużej mierze przepisany, aby działało lepiej? - Simply not true.
Gra doczeka się scenariusza NMS i za pół roku wyjdzie wersja 2.0 z dodanymi elementami? - Simply not true.
Duża część zawartości została wycięta i prawdopodobnie pojawi się w dodatkach? - Simply not true.

:)

That was cold.
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Najpewniej chodzilo im o pojedyncze fragmenty wypowiedzi tego rzekomego deva, a wyszlo juz klasycznie, jako kolejny strzal do wlasnej bramki. Nie wiem kogo oni tam maja od PR i prowadzenia konta na Twitterze, ale na moje rownie dobrze moga (a nawet powinni) zatrudnic Shamara.

Gdybym pracowal dla Redow to bym powiedzial IGN, ze to nie jest wypowiedz zadnego deva, ale zwykla internetowa plotka, przy czym owy plotkarz ma chyba zainstalowany jakis cyperpunkowy cyberware i wiesci prosto z siedziby, bo rzeczywiscie twardo pracuja nad patchami, polepszeniem jakosci rozgrywki, DLC, kwestia NPC oraz policji itd. By zylo sie lepiej.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Ta, bo korporacje nigdy nie dementują plotek, nawet tych ewidentnie w 100% pokrywających się z faktami :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Siur, chodzi o sposob w jaki to robia. Mnie to jakos specjalnie nie przeszkadza, bo rozumiem co mieli na mysli, natomiast reakcje pod ich wpisem sa miejscami dosyc jednoznaczne. Mowiac krotko, czasem lepiej siedziec cicho, albo nawet cos ugrac na takiej plocie. PR u Redow mocno kuleje, bo nie tylko nie wykorzystali szansy, co jeszcze ta odpowiedzia dolewaja tylko oliwy do ognia. Oczywiscie odebna kwestia jest fakt, ze to wszystko jest oczywistscia (tzn. przeslanie tej wypowiedzi), a gracze to czesto bipolarna banda debili, ktorej nic nie zadowoli i z euforii potrafia w ciagu sekundy przejsc w depresje, a nastepnie agresje, o brakach w czytaniu ze zrozumeniem nie wspominajac.

Odpowiedz
Okej, przeszedłem Cyberpunka. Zrobienie fabuły (w tym wszystkich czterech zakończeń) i wszystkich zadań pobocznych (poza kupieniem wszystkich aut) zajęło mi... 127 godzin. Jest to fenomenalny wynik, pokazujący, ile faktycznego contentu Redzi wrzucili do gry, gdyż jak już tutaj wytknięto w 2077 nie ma sandboxowych bzdur. Najlepsze, że kusi mnie zaczęcie od nowa zupełnie innym buildem i dorobienie platyny.

Rzeczywiście, chujowa ta gra :)
--
Laozi

Odpowiedz
Okej, porzuciłem Cyberpunka. Zrobienie fabuły (w tym żadnego z zakończeń) i paru zadań pobocznych (poza kupieniem wszystkich aut) zajelo mi... za dużo godzin, chyba z 15-20. Jest to żenujący wynik, pokazujący, ile faktycznej cierpliwości i nadziei wobec gry Redów miałem, gdyz jak już wytknięto w 2077 nie ma za wiele wartościowej rozgrywki. Najgorsze, że nikt mi nie odda tych zmarnowanych godzin.

Rzeczywiście, super ta gra :)

;P

Odpowiedz
Kluski napisał(a):- gra była ukończona już ponad rok temu
- stawiają jakość ponad wszystko i nie wydadzą gry jeśli nie będzie w pełni ukończona i nie będą pewni jakości

Kłamali gorzej niż korporacje farmaceutyczne, odpowiadające za setki tysięcy zgonów w USA z powodu przedawkowań opiatów.

Evil korpo opowiadająca historię o tym, jak evil korpo robi evil things.

Redzi muszą zostać zniszczeni.

Odpowiedz
(07-01-2021, 14:51)Mental napisał(a): Evil korpo opowiadająca historię o tym, jak evil korpo robi evil things.

Przynajmniej wiedzą o czym mówią :) Może research poszedł za daleko, jak u tych gliniarzy pod przykrywką co zostają kryminalistami?

Sceny seksu w grach wywracają mi oczy na drugą stronę od ładunku żenady, ale ta z Panam ma u mnie plusa za pomysł.

Odpowiedz
(07-01-2021, 14:51)Mental napisał(a):
Kluski napisał(a):- gra była ukończona już ponad rok temu

Kłamali gorzej niż korporacje farmaceutyczne, odpowiadające za setki tysięcy zgonów w USA z powodu przedawkowań opiatów.

Evil korpo opowiadająca historię o tym, jak evil korpo robi evil things.

Redzi muszą zostać zniszczeni.
Dzień później: Mental w siedzibie CDP.

[Obrazek: image.png]

Odpowiedz
--
Laozi

Odpowiedz

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Za granaty wybuchające po wrzuceniu do wody jak w roku 1998 nie przeprosił. A na to tylko czekałem.

Odpowiedz
Dziwne, testerzy raportowali, że wyglądają co najmniej jak z 2012.

W ogóle co on tam pierdoli, że brak loading screenów to w zasadzie jedyny ficzer jaki dowieźli?
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz

Odpowiedz
Też oglądam recki AngryJoe.

Dość dobrze skomentował przeprosiny Iwińskiego - z jednej strony ładnie z ich strony, z drugiej wciąż nawet w przeprosinach było trochę bullshitu + czy to takie w pełni szczere przeprosiny skoro robią je dopiero po tym całym backlashu?

Z mojej strony plus dla Iwińskiego za to, że powiedział wprost by nie winić ludzi, którzy nad grą pracowali, bo to nie ich wina, tylko kadry zarządzającej i jego samego.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości