02-05-2010, 20:04
DVD z importu
|
Nie mam pojęcia czemu, przecież to najzwyklejsze linki :cry: W każdym razie Following za 5,4E There will be blood 2DVD za 8,4E i Kompania Braci na blu za 21,4E
Panie i panowie, która edycja "Fight Club" dostępna na zachodzie jest najbardziej optymalna? Definitive edition? Może któraś inna?
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."
31-05-2010, 15:04 Akaki napisał(a):Panie i panowie, która edycja "Fight Club" dostępna na zachodzie jest najbardziej optymalna? Definitive edition? Może któraś inna?Z UK Definitive Edition, i jeszcze z Australii w digi z polskimi napisami
22.04.2011
31-05-2010, 17:28
Założyłem konto na amazon.co.uk w celu kupna pewnego filmu.
No więc założyłem to konto, złożyłem zamówienie, podałem potrzebne dane itp. Zamówienie jest, wszystko cacy... ... tylko nie wiem jak za to zapłacić :roll: W "payment method" podałem dane karty kredytowej - jak to teraz będzie. Samo mi w odpowiednim czasie ściągnie należność z tej karty? Czy ja muszę gdzieś klikać lub użyć jakiegoś pośrednika (paypala chyba tam nie ma).
Quite an experience to live in fear, isn't it?
That's what it is to be a slave. 31-01-2011, 20:21
Aha, no to spokojnie czekam. Już myślałem, że coś przeoczyłem.
Dzięki wielkie :)
That's what it is to be a slave. 31-01-2011, 20:41
Item(s) Subtotal: ÂŁ3.18
Postage & Packing: ÂŁ3.58 ----- Total: ÂŁ6.76 Jak widać za przesyłkę będzie więcej niż za sam film :)
That's what it is to be a slave. 01-02-2011, 08:05
Jestem zaskoczony tym jak zadziałał Amazon. Wysłali we wtorek BHD na BD, a piątek już miałem paczkę w domu. Od teraz kupuję tylko w amazonie, szybka wysyłka, szybka dostawa DHLem. Do tego świetny kontakt mailowy z amazonem, czy w Polsce kiedyś doczekamy się takiej obsługi?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 10-03-2011, 22:48
Jestem zaskoczony tym jak zadziałał Amazon. Wysłali we wtorek BHD na BD, a piątek już miałem paczkę w domu. Od teraz kupuję tylko w amazonie, szybka wysyłka, szybka dostawa DHLem. Do tego świetny kontakt mailowy z amazonem, czy w Polsce kiedyś doczekamy się takiej obsługi?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 10-03-2011, 22:48
dlaczego nie, ostatnio kupowałem płytki do łazienki w MargoŁazienki - zajebista obsługa i błyskawiczna wysyłka :razz:
11-03-2011, 12:28
dlaczego nie, ostatnio kupowałem płytki do łazienki w MargoŁazienki - zajebista obsługa i błyskawiczna wysyłka :razz:
11-03-2011, 12:28
Jeszcze zabawniej jest jak się Amazon i Empik - Amazon przesłał mi jedną książkę DHLem w 3 dni. Empik.com bredził coś o 30 dniach ).
11-03-2011, 14:24
Jeszcze zabawniej jest jak się Amazon i Empik - Amazon przesłał mi jedną książkę DHLem w 3 dni. Empik.com bredził coś o 30 dniach ).
11-03-2011, 14:24
Zastanawiam się nad zakupem Alien Anthology na blu z sendit.com i chciałem się dowiedzieć jakie są koszty wysyłki do Polski, czy mam się obawiać celników, jakie formy płatności stosowaliście i co się sprawdza najlepiej, itd.?
pozdr
P.H.O.N.I.K.: Positronic Humanoid Optimized for Nocturnal Infiltration and Killing
23-05-2011, 12:32
Celników w przypadku zakupów z UK się nie masz co obawiać. Od paru lat jesteśmy w Unii ;)
Koszty wysyłki ze sklepów z UK bywają różne - od zerowych (Amazon przy zakupach od 25 funtów) przez 1 funta, 2,5 funta do wyższych. Jak kupowałem Alieny to wziąłem z Amazona, dorzuciłem jeszczem jeden film żeby przesyłka była za darmo, doszło w trzy dni. Tego sklepu o który ci chodzi akurat nie znam, ale powinni mieć na stronie info o kosztach wysyłki. Co do form płatności - ja używam wirtualnej karty przedpłaconej, przelewam sobie na nią kasę, jak składam zamówienie, pobierają kasę z tej karty i tyle. 23-05-2011, 12:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-05-2011, 12:49 przez Gieferg.) (23-05-2011, 12:42)Gieferg napisał(a): Celników w przypadku zakupów z UK się nie masz co obawiać. Od paru lat jesteśmy w Unii ;)Niektóre brytyjskie sklepy (np. zavvi) dołączają oświadczenie celne do przesyłek, wtedy taka paczka musi przejść przez UC - teoretycznie mogą doliczyć 3% VATu (różnica między 20% w UK a 23% w PL), ale w praktyce nie powinno się to zdażyć - UC zarobi na takiej paczce grosze, a roboty przy niej jest tyle samo co przy paczkach spoza UE/strefy Schengen. Znaczącej różnicy w czasie dostawy na szczęście nie widać - po prostu przesyłka dochodzi z pieczęcią Urzędu Celnego :) 23-05-2011, 19:27
Amazon zawsze dolicza 3% VATu.
Nie za bardzo rozumiem potrzebę korzystania z innych sklepów, które dodatkowo biorą za przesyłkę, skoro jest cudowny, jedyny i najlepszy amazon :P 23-05-2011, 19:53
No i masz rację, po rejestracji na sendit.com cena nagle podskoczyła (o więcej niż sugerowało info odnośnie wysyłki poza uk) i okazja przestała być okazją, zamówiłem na amazonie ;) <ok>
pozdr
P.H.O.N.I.K.: Positronic Humanoid Optimized for Nocturnal Infiltration and Killing
25-05-2011, 23:58
Zamówiłem płytkę z Amazona i chociaż pisało (i nadal jest napisane) że mają ją "in stock", bez żadnych dodatkowych uwag, to dostałem wiadomość że termin wysłania jeszcze jest nieokreślony i napiszą mi e-mail jak sami się dowiedzą kiedy będą wysyłać. I tutaj moje pytanie: WTF? Ile się czeka na takie powiadomienie? Bo czekam od czwartku. Czemu w ogóle muszę czekać, skoro przedmiot jest "in stock"?
06-06-2011, 17:37 |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |