Stały bywalec
Liczba postów: 3,286
Liczba wątków: 5
Tym razem zgadzam sie z Jubym, kostium Daredevila jest TRAGICZNY, jeden z najgorszych w MCU i jeden z najgorszych ever.
Serial jest swietny, ale no ten nowy kostium wyglada naprawde jak karykatura. Kostium z odc. 1-12 byl ekstra, taki jaki powinien byc. Kostium z konca s01 i ten ze zwiastunow s02 jest po prostu smieszny.
Szpeku,
Cytat:Po pierwsze ty masz zawsze taki ton znaffcy, po drugie skoro porównujesz maskę z drugiego sezonu do maski West'a, to znaczy, że masz spaczony gust.
Masz racje, ta Westa wygląda 100 razy lepiej ;) Ja bym raczej wdzianko DD przyrównał do "Spider-mana" z lat 70. ;)
Cytat:a oczy połyskują wyłącznie w świetle
Niedość że wstretnie połyskują to jeszcze do tego są totalnie zbędne, biorac pod uwage, że rozmawiamy o ślepym gościu. Kostium z 1. serii jakoś nie miał oczów i wyglądał kozacko ;)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
09-03-2016, 14:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2016, 14:54 przez szopman.)
chuck
Liczba postów: 1,527
Liczba wątków: 0
Czyli nie mamy o czym gadać, ta maska jest tragiczna na poziomie maski Batmana Westa w której kręgu nie znajduje się maska Bale'a z TDK, spoko, żyję w innym świecie gdzie nie widzę w obecnej masce karykaturalności.
Można mówić o niedopasowaniu kiedy różnie się odbiera maskę gdy aktor się uśmiecha, a gdy nie okazuje żadnych emocji, ale mówić o samej masce, że jest tak tragiczna to już jakieś wonderland.
rzeczywiście tragiczna... okropna, blee....
A ta nowa? patrzeć się nie da...
09-03-2016, 15:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2016, 15:08 przez Szpeku.)
Stały bywalec
Liczba postów: 783
Cytat:Tym razem zgadzam sie z Jubym, kostium Daredevila jest TRAGICZNY, jeden z najgorszych w MCU i jeden z najgorszych ever.
Serial jest swietny, ale no ten nowy kostium wyglada naprawde jak karykatura. Kostium z odc. 1-12 byl ekstra, taki jaki powinien byc. Kostium z konca s01 i ten ze zwiastunow s02 jest po prostu smieszny.
Kostium czy tylko maska? Bo rozumiem, że można mieć zastrzeżenia do maski, ale reszta wygląda dobrze.
09-03-2016, 15:08
Stały bywalec
Zle sie wyrazilem, sory. Oczywiscie mialem na mysli glownie te fatalna maske :) Reszta kostiumu jest ok, chociaz wolalem ten z s01 :)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
09-03-2016, 15:34
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,940
Liczba wątków: 15
Sorry, ale serialowa mask Daredevila to najsłabszy punkt tej produkcji.
Np. taki Flash ma fajny kostium i nie rozumiem, czemu nie mogli zrobić czegoś podobnego
Albo coś podobnego do tego co miał na sobie Affleck.
09-03-2016, 16:32
Nowy
Liczba postów: 113
Ja chyba też jestem z innego świata, bo nie mogę uwierzyć, że ktoś stawia wyżej maskę Flasha nad NOWĄ maskę Daredevila.
Rzeczywiście "świetnie dopasowana", że o kostiumie już nie wspomnę:
09-03-2016, 16:46
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,940
Liczba wątków: 15
Nie napisałem, że jest idealna, ale przynajmniej bohater w niej nie wygląda komicznie.
09-03-2016, 17:00
Stały bywalec
Maska Flasha, jak i maski Daredevila w filmie z Affleckiem i s02 serialu - wszystkie sa tak samo slabe.
09-03-2016, 17:02
Nowy
Liczba postów: 113
(09-03-2016, 17:00)Corn napisał(a): Nie napisałem, że jest idealna, ale przynajmniej bohater w niej nie wygląda komicznie.
Właśnie w tym sęk, że wygląda. :)
09-03-2016, 17:06
Stały bywalec
Liczba postów: 9,121
Liczba wątków: 44
Flash wygląda koszmarnie, ale jego maska taka zła nie jest, nie do tego stopnia żebym za każdym razem jak na niego spojrzę się śmiał. Takie niekorzystne fotki z planu możecie zachować dla siebie.
(09-03-2016, 14:43)Szpeku napisał(a): Po pierwsze ty masz zawsze taki ton znaffcy, po drugie skoro porównujesz maskę z drugiego sezonu do maski West'a, to znaczy, że masz spaczony gust.
Też mogę powiedzieć, że masz ton znaffcy i że to ty masz spaczony gust, skoro ta maska ci się podoba. :P
(09-03-2016, 14:43)Szpeku napisał(a): Po trzecie, jak dla ciebie maska z TDK jest lepsza od tej z pierwszego sezonu (bo mówiliśmy o tej z drugiej, a ty dałeś grafikę z pierwszą maską)
Bez różnicy. Obie maski Daredevila z tego serialu to najgorsze co powstało w tym temacie od dekad. Porównywania do maski z TDK - please.
(09-03-2016, 15:01)Szpeku napisał(a): rzeczywiście tragiczna... okropna, blee....
A ta nowa? patrzeć się nie da...
![[Obrazek: daredevil_s2_p2-800x600.jpg]](http://www.theactionpixel.com/wp-content/uploads/2016/02/daredevil_s2_p2-800x600.jpg)
No, w końcu piszesz z sensem. ;)
09-03-2016, 17:08
chuck
Sorry, ale nie będę traktował poważnie kogoś komu podoba się Batchicken z TDK, wyglądał okropnie, chuda szyjka, maska z jakimiś wypustkami, długie uszy i spiczasty nos, dłuższy nawet od Daredevila, to po prostu bez sensu. O ostatniej grafice masz żywcem przeniesionego Daredevila i tak samo jak się powołujesz na niekorzystne fotki z planu flasha, tak samo daredevil ma niekorzystne fotki, a tak gość ma fajną maskę, w przypadku Daredevila jest więcej czepialstwa niż przy innych superhero, chyba nawet nie jechano po masce Cap'a z Avengers jak po biednym daredevilu. Maska nr1 i nr2 się różnią i to dosyć mocno, obie jednak próbują trafić w sedno.
Z resztą, jak ktoś twierdzi, że ten kondom jest lepszy od obecnych masek DD, to cześć czołem :)
09-03-2016, 17:16
Stały bywalec
(09-03-2016, 17:16)Szpeku napisał(a): Sorry, ale nie będę traktował poważnie kogoś komu podoba się Batchicken z TDK
Znowu widzę, że wiesz lepiej ode mnie czy maska z TDK mi się podoba.
(09-03-2016, 17:16)Szpeku napisał(a): wyglądał okropnie, chuda szyjka, maska z jakimiś wypustkami, długie uszy i spiczasty nos,
Chuda szyja nie jest częścią maski, żadnych "wypustek" nie widzę, a "długich uszu" nawet nie komentuję, zwłaszcza od kogoś kto uwielbia Batmany Burtona, gdzie filmowy Batman miał najdłuższe uszy.
(09-03-2016, 17:16)Szpeku napisał(a): Z resztą, jak ktoś twierdzi, że ten kondom jest lepszy od obecnych masek DD, to cześć czołem :)
Jest. Oglądałem ten film dawno temu, ale więcej niż raz i jakoś nigdy z Afflecka się nie śmiałem.
09-03-2016, 17:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2016, 17:23 przez Juby.)
chuck
Skoro nie masz żadnych wątpliwości co do maski z TDK, to ewidentnie ci się podoba, a wypustki są, a uszy są długie i bardzo masywne co tworzy komiczny efekt właśnie z tą chudą szyjką, przez co przypomina mi człowieka owczarka, a nie batmana.
09-03-2016, 17:27
Stały bywalec
(09-03-2016, 17:27)Szpeku napisał(a): Skoro nie masz żadnych wątpliwości co do maski z TDK, to ewidentnie ci się podoba, a wypustki są, a uszy są długie i bardzo masywne co tworzy komiczny efekt właśnie z tą chudą szyjką, przez co przypomina mi człowieka owczarka, a nie batmana.
O.o! Wiesz nawet, że nie mam żadnych wątpliwości co do maski z TDK. Fajnie. Czego jeszcze się dowiem?
Długie uszy powiadasz.
Z filmowych Batmanów tylko Batfleck i West mieli krótsze uszy.
09-03-2016, 17:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2016, 17:33 przez Juby.)
chuck
Różnica przy tych długich uszach jest taka, że wszyscy, nawet Clooney wyglądają jak dobrze, a Bale źle :)
ps: widzisz, przy mądrym człowieku to i się dużo o sobie dowiesz :D
09-03-2016, 17:39
Stały bywalec
Liczba postów: 783
Cytat:Jest. Oglądałem ten film dawno temu, ale więcej niż raz i jakoś nigdy z Afflecka się nie śmiałem.
Nie wiem jak można stawiać obcisłą, lateksową maskę sado-maso Afflecka nad ta serialową.
09-03-2016, 17:54
chuck
(09-03-2016, 17:54)Kerev napisał(a): Cytat:Jest. Oglądałem ten film dawno temu, ale więcej niż raz i jakoś nigdy z Afflecka się nie śmiałem.
Nie wiem jak można stawiać obcisłą, lateksową maskę sado-maso Afflecka nad ta serialową.
Exactly!
09-03-2016, 17:58
Stały bywalec
(09-03-2016, 17:39)Szpeku napisał(a): Różnica przy tych długich uszach jest taka, że wszyscy, nawet Clooney wyglądają jak dobrze, a Bale źle :)
No popatrz, a ja widziałem BB ponad 30 razy, TDK chyba 11, TDKR 5 i jakoś dla mnie Bale wyglądał w tych uszach bardzo dobrze, a nawet uważam, że mógłby mieć ciut dłuższe. A nazywanie ich "długimi" jest jeszcze śmieszniejsze niż nazywanie ich zbyt krótkimi, co miało miejsce na forum bodajże dwa lata temu!
Lateksowa maska Afflecka też wygląda słabo, ale wciąż lepiej niż serialowego Daredevila.
3 odcinki już na pendrivie. Dzisiaj zaczynam nadrabiać przed premierą drugiego sezonu.
EDIT:
Obejrzałem pilota. Wygląda dobrze, nie jest tak chamsko zmontowany w scenach akcji jak np. Arrow (tam to amatorszczyzna mająca zasłonić niedoskonałości gównianej choreografii), wręcz przeciwnie, ma dobre walki, niezłe dialogi, nie bije od tego taniością (czego bardzo nie lubię w serialach fantasy/sci-fi), odpowiada mi i klimat i aktorzy. Daredevil w swoim pierwszym "kostiumie" wygląda okej. Pierwszy odcinek na plus. Jedyne zastrzeżenia:
- Odcinek był na tyle dobry pod względem intrygi i śledztwa, że momenty z Daredevilem wypadły najsłabiej.
- Sceny akcji mają ograniczać się wyłącznie do "Daredevil się bije"? Bo to jest fajne... przez jakąś minutę, a potem chciałbym zobaczyć coś nowego.
- Teksty, które są puszczaniem oczka do widza, pokazującym że to świat MCU nie pasują. Totalnie nie mogę uwierzyć, że to ten sam świat co w infantylnych Avengers, gdzie nie było krwi, śmierci na ekranie i wszyscy rzucali żarcikami w luźnej atmosferze.
- Koleś na początku poraża dziewczynę paralizatorem i przy tym ją łapie. No kutwa, przecież sam też by się poraził.
Na razie tyle. Mam już pół pierwszego sezonu i mam nadzieję, że nadrobię całość do premiery drugiego.
09-03-2016, 20:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-03-2016, 21:12 przez Juby.)
chuck
Juby, obrzydzasz wszystko...
Pojawił się wywiad z klipem w tle i widać starą maskę z bliska... oeeezu, jakie to straszne, jaka brzydka, jaka tragiczna, taka bez polotu, bez pomysłu... bleee...
http://www.comicbookmovie.com/daredevil/see-the-punisher-confront-daredevil-as-charlie-cox-and-jon-bernthal-a131924
10-03-2016, 17:47
Fhtagn
Liczba postów: 5,355
Liczba wątków: 9
Cytat:Sceny akcji mają ograniczać się wyłącznie do "Daredevil się bije"? Bo to jest fajne... przez jakąś minutę, a potem chciałbym zobaczyć coś nowego.
Będą też sceny akcji w stylu "Daredevila biją". Co byś chciał jeszcze?
10-03-2016, 17:50
|