Daredevil [Marvel/Netflix]
3 sezon jest genialny, zaraz po pierwszym, o ile nie na równi. Co do scen z walczącym Mattem, nie zwróciłem uwagi - pamiętam jak w 3 sezonie próbował w cywilu wydostać się z więzienia, i podobało mi się jak realistycznie i minimalistycznie walczy, tylko po to by przetrwać.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
To wróć do scen gdzie trenuje na worku :D

Co do 3. sezonu to zdania są chyba podzielone, ja od początku obawiałem się tego gościa z Arrow jako showrunnera i pamiętam, że moje główne obawy się potwierdziły. Ale też miałem okrutnie duże oczekiwania wtedy. Więc zobaczymy jakie będą moje wrażenia tym razem.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Przecież to i tak nie on będzie walczył tylko CGI animek.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Może będą sceny jak się bije bez maski?
Albo tym razem aktor poczuł chec realizacji niektórych scen bez pomocy dublera. Niech się porusza na macie, zawsze to jakiś plus.

Co do CGI, martwi mnie to prawdę mówiąc, w She-hulk wyglądało to okropnie. Cały urok bijatyk w DD to był ten realizm, wąskie pomieszczenia, sprytne wykorzystanie low budgetu i praca kamera, był klimat. Nie chcę oglądać Spider-Mana 2.0 w akcji.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Też się obawiałem gościa z Arrow jako showrunnera, i byłem w szoku że facet odkręcił taki sezon. W dodatku ten facet, pracował przy jednym z gorszych sezonów Arrow, a nie lubianych dwóch pierwszych. Daje to do myślenia, ile fajnych twórców skrywa się w lipnym teamach kreatywnych.

Odpowiedz
Netflixowy Punisher oficjalnie powraca w Born Again, co dziwne Karen i Foggy dalej nie są w obsadzie, mam wrażenie, że Born Again będzie cierpiał na to samo co poprzednie seriale Disney'a, zamiast skupienia na bohaterze i jego historii, dostaniemy cameo fest w każdym odcinku, będzie Kingpin (to spoko), będzie Echo, Punisher, She-Hulk ma mieć występ, a to tylko początek.

Odpowiedz
To dobry znak :) Szczerze uważam że gdyby cały czas rządził Bob Iger to nie byłoby powiązań i postaci z "brutalnymi" serialami Netflixa. Ale najwyraźniej skoro już się stało nie zamierza z tym walczyć tylko kontynuować trend.

Odpowiedz
Co do Born Again to mam jeden ból tyłka odnośnie tytułu. Otóż wzięli go od historii Franka Millera i Davida Mazzucchelliego. Komiksowe Born Again było mroczną i dojrzałą w stylu Requiem dla snu i dużą ilością chrześcijańskiej symboliki, niekiedy subtelnej. I mało tu trykociarstwa - ponoć to pierwszy komiks superbohaterski, gdzie superbohater przez cały zeszyt nie ma sobie swego kostiumu/tajnej tożsamości.

Można się domyśleć, że serial nic nie będzie miał z tym wspólnego. I będzie to wesolutka naparzanka. Choć z drugiej strony coś mi się wydaje, że mogą się czerpać z runu Marka Waida, gdzie Daredevil po nagromadzeniu syfu w jego życiu niejako miał przebudzenie i na wszystko patrzył z optymizmem, a historie były lżejsze. Więc tytuł Born Again w tym kontekście może jednak pasować. 

Odpowiedz
MCU ma w tym doświadczenie, filmowe Civil War też miało tyle wspólnego z komiksem co Rock z aktorstwem, tak samo będzie z Born Again, World War Hulk i całą resztą.

Odpowiedz
OGPUEE napisał(a):Choć z drugiej strony coś mi się wydaje, że mogą się czerpać z runu Marka Waida
Ach tak, słynny run Waida. Najgorzej sprzedający się run od czasu rebootu Smitha i Quesady, który był tak zajebiście popularny, że Charles Soule brutalnie skasował wszystkie ważniejsze pomysły poprzednika.
Jak wzorować się, to na naj... eeee...

Odpowiedz
Będą recasty i to spore, na pierwszy ogień idzie lisica Vanessa, szkoda w chui :(

[Obrazek: tumblr_nwecwbl7lD1ub6fvso3_250.gifv]

Odpowiedz
Też obowiązuje zasada "25% inne"? Mam co do tego złe przeczucia. Netflixowy Daredevil był naprawdę dobry. Nawet sam Netflix nie dał rady powtórzyć tego sukcesu z innymi bohaterami (za to ja dałem radę zasnąć gdy oglądałem jednego z nich chyba Luke'a Cage'a). Potem stało się jasne, że wszystkie te seriale będą jedno po drugim kasowane i już dałem sobie spokój z produktami Marvela, czego trzymam się do dzisiaj. Chyba jeszcze zdążyłem obejrzeć całą druga fazę. A ten serial raczej nie pomoże mi wrócić. Bo czy to w ogóle kontynuacja? Chyba nie więc nawet nie można mówić o recastingu. Inna historia, pewnie wg Marvela będzie to oficjalnie inna linia czasowa czy wszechświat. Po trzech sezonach rozwijania historii i postaci wygląda to jak strata czasu i to tylko dlatego bo Disney stworzył ten szwindel z góry skazany na porażkę znany jako Disney+. Daredevil to postać, której origin story nie powinien być pomijany, ale ten już został doskonale opowiedziane więc teraz albo to całkowicie pominą albo dostaniemy skróconą, gorszą wersję.

Odpowiedz
W sumie recast Vanessy jest mi obojętny. Póki co, cieszę się że wraca Punisher.
Nawet jeśli go trochę przytemperuja do PG-13, to jakoś wydaje mi się że aktor nadrobi charyzma i sposobem grania.

Teraz czekam na recast Karen <3 albo w ogóle brak Karen.

Jedyny recast jakiego bym im teraz nie wybaczył to Elektra.

Odpowiedz
Punisher Bernthala w PG13 będzie walił po oczach ściema na kilometr. Ja wiem, że w MCU mają w to wyjebane ale kurwa...

Odpowiedz
No w MCU nie zobaczymy pastora któremu obciąga jakaś prostytutka w motelu (Punisher season 2), to będzie Piunisher Light, w stylu Moon Knight, czyli trailery takie sugerujące przemoc, a potem jej brak w serialu.

Odpowiedz
Strzelać i zabijać będzie mógł bez limitu, ale nie będą mogli pokazywać krwi. W przypadku Blade'a to żaden problem - ustalasz się w MCU wampiry mają czarną krew i robisz siekę do woli. I nawet fajnie by to mogło wyglądać, ale u jakiegoś zdolnego reżysera, bo pewnie nakręci wyrobnik albo zdolny który się ugnie pod MCU. Nie ma jednak co płakać o tego Franka w PG13, będzie pewnie na jeden odcinek. Jak potem dostanie swój serial to będzie Rka, bo potrzebuje jej nawet bardziej niż kiedykolwiek potrzebował Wolverine.

Odpowiedz
Serial będzie się dział podczas blipu, a przynajmniej jego część, nie wiemy jak duża. Może tylko 1 odcinek będzie się wtedy rozgrywał... Wszystko co widzieliśmy to zdjęcia z planu. Ale jest to bardzo fajne rozwiązanie, bo w serialu o prawniku rodzi to szereg możliwości na fajne scenariusze. Murdock będzie pewnie pomagał wszystkim prawnym ofiarom pstryknięcia Thanosa, a to temat który liznął już delikatnie Falcon and Winter Soldier.

Uspokoić to może też osoby, które rozżaliły się wieścią o braku Foggy'ego i Karen w serialu. Mogą wrócić gdy historia dojdzie do okresu zaraz poEndgame lub teraźniejszości. Foggy był doskonale obsadzony i aktor miał idealną chemię z Coxem, więc liczę na jego powrót.

A jeśli chodzi o Karen, mogą recastować. Najlepiej na jakąś czarnoskórą kobietę ;-)

Odpowiedz
Zrezygnowali z fat suit i hawajskiej koszuli.

[Obrazek: 06obfrmwraqa1.jpg?width=640&crop=smart&a...85c2bb331c]

Odpowiedz
O nie... Oby to były retrospekcje gdy był młodszy. Hawajska koszula była tymczasowym nawiązaniem do szat Fiska z jednego komiksu, wiadomym było że w serialu o DD nie będzie się tak nosił. Ale fat suit mi się podobał, bo przypominał bardziej komiksowego Kingpina, i odróżniał od wersji z Netflixa.

Odpowiedz
(27-03-2023, 19:55)marsgrey21 napisał(a): Zrezygnowali z fat suit i hawajskiej koszuli.

[Obrazek: 06obfrmwraqa1.jpg?width=640&crop=smart&a...85c2bb331c]

Uffff, odrazu lepiej

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon