Death Stranding
Hmm, pierwsze materiały były intrygujące i klimatyczne, teraz widzę tu tylko bełkotliwy pierdolnik :P

Odpowiedz
To imo teraz jest już przynajmniej całkiem klarownie :P dopuszczam, że wyjdzie z tego bełkot nawiedzonego artysty, ale wizualnie jest cudownie.

Odpowiedz
Niekoniecznie, to całe gadanie o Ameryce będzie tam tylko chyba tłem, czymś przyziemnym do wytłumaczenia jako podstawowy "cel gry".

Embargo na recenzje spada 1 listopada, więc już niedługo wszystko będzie jasne. W każdym razie nastawiam się już na najdziwniejszy film tego roku. ;)

Odpowiedz
Technicznie prezentuje się to znakomicie:

Odpowiedz
Giera ma podobno trwająca 2h cutscenke końcową :P a na pewno bardzo, bardzo długa.

Co ciekawe wszystko wskazuje na to, że fabuła i przesłanie pomimo oczywistej pretensjonalności to najmocniejsze punkty dzieła Hideo.
Ogra się w wakacje :P

Odpowiedz
No i generalnie gra to symulator kuriera DHL przyszłości :)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Mam nadzieje, że jest osiągnięcie za kopnięcie dwudziestu paczek a Kojima nie zapomniał o mechanice informowania odbiorcy, że nie zastano go w domu :)

Odpowiedz
Recka na IGN nie zachęca, wygląda jak coś kurewsko nudnego niestety.

Zresztą na tyle na ile znam je z fragmentów to żadna gra Kojimy pod względem gameplayu nie wydała mi się zbyt interesująca.

Odpowiedz
Problem z ostatnimi MGS był taki, że wszystkie mechaniki były wykonane perfekcyjnie, ale zabrakło czasu/kasy/pomysłu na stworzenie czegoś dobrego aby je wykorzystać. Dlatego tam faktycznie jest kurewsko nudny świat i powtarzalne, żmudne aktywności ciągnące się przez 100 godzin :) tutaj na pewno będzie tak samo, ale jak dobrze rozumiem intencje Kojimy wynikające z trailerów czy recenzji to tym razem jest to w pełni zamierzone.

Słucham właśnie soundtracku. Super jest <3

Odpowiedz
Jakby ktoś chciał ograć, to teraz na Epicu wychodzi za 85 zeta.
Polski już nie ma.

Odpowiedz
2 dni temu kupiłem w Media Markt na pS4 za 79,99.

Odpowiedz
(30-10-2019, 20:36)Kuba napisał(a): To imo teraz jest już przynajmniej całkiem klarownie :P dopuszczam, że wyjdzie z tego bełkot nawiedzonego artysty, ale wizualnie jest cudownie.
Generalnie Kuba to jasnowidz.
Ogolna ocena to właśnie wyzej zacytowany post.
Zeby nie bylo, gra pod wzgledem technicznym to mistrzostwo swiata. Wyglada nawet lepiej niz twor od Naughty Dog z tego samego roku mniej wiecej. Projekt swiata i to wszystko co w nim znajdujemy, te wszystkie szczegoly i smaczki, ale...
To jednak tylko symulator kuriera opakowany w fabule ktora jest jednym wielkim sztucznie rozciagnietym belkotem. Kojima ma chory leb bo tylko ktos chory moze cos takiego napisac i stworzyc. W dodatku gra miejscami kurewsko irytuje, wkurwia malymi bledami w mechanice czy skrótami fabularnymi oraz tym ze trzeba przebrnac przez mase przydlugich cut scenek i mase zakonczen. Tak gra jest tak stworzona, ze kilka razy myslisz sobie, ze wlasnie ja przeszedles, a tu klops. Przeciez po tym jak gra zaczela mi sugerowac, ze przeszedlem ja wreszcie i nawet wlaczyly sie napisy końcowe po nich gralem jeszcze z 10 minut plus 30 min cut scenek. Kojima nie potrafi sie powstrzymac i nie zna umiaru. Ktos go tam powinien stopowac przy nastepnej grze.

Odpowiedz
Niby czemu? Właśnie opisałeś praktycznie każdą jego grę od MGS2 w górę i za każdym razem jest okrzykiwany geniuszem. Gość odkrył idealną formułę pseudogłębi i albo nie ma za grosz skrupułów w jej wykorzystywaniu albo sam uwierzył we własną wielkość.
Ja już dawno olałem jego radosną twórczość. Niech sobie robi co mu się tam podoba.

Odpowiedz
Tak naprawde to jest pierwsza gra Kojimy ktora przeszedlem w całości. I jestem wrecz zszokowany konstrukcja tej gry, tym jak mocno mozna skomplikowac fabule. Doslownie jestem ta gra zmęczony, zwlaszcza ostatnie 4 rozdzialy to jest wielka meczarnia chociaz wczesniej wykonywanie misji bylo mocno relaksujace.

Odpowiedz
Fakt, ostatnie cutsceny które się ciągną jakby trwały 12 godzin to przegięcie ale to akurat znak rozpoznawczy Kojimy więc jakoś specjalnie zaskoczony nie byłem. Sama gra całkiem w pytę, pomysł na to, że gracze grając online pomagają sobie w konstruowaniu świata to 10/10. Jakie było moje zdziwienie jak pewnego razu wszedłem do gry a tam ktoś pobudował autostrady i praktycznie całe stany można było przejechać autem / motocyklem.

Odpowiedz
Nie no sama gra tak mniej wiecej do podlaczenia wezla granicznego to byl miod. Niesamowicie relaksacyjna gra i wciagajaca mimo, ze praktycznie nic sie nie dzieje.
Ale potem jak juz wchodzi "pierwszy final" i nastepny i nastepny i nastepny, a potem widzisz napisy koncowe lecz to jeszcze nie koniec bo masz jeszcze jakby dwa zakonczenia. Wszystko trwa cholernie dlugo, przejscie przez cutscenki i przez ten dilogowy belkot to mordęga. Po 2 godzinach cutscenek mamy ponownie napisy koncowe.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości