"Disaster Movie" i tego typu wybryki...
Przypadkiem na wikipedii natrafiłem na to... - http://en.wikipedia.org/wiki/Disaster_Movie

Kurcze! Liczyłem że Jason Friedberg i Aaron Seltzer po takich dziadostwach jak "Epic Movie" czy "Meet the spratans" zostaną pozbawieni praw do filmowania a nie dojść że planują owy "Movie" to jeszcze w planach mają coś co się nazywa "Sci-Fi Movie" ( :? )

Całość będzie parodią Cloverfield plus nawrzucana cała masa elementów z innych, obecnie popularnych dzieł filmowych.
Jaki będzie poziom parodii w tym filmie możemy się domyślać po fakcie że na plakacie widać Hellboya, Handcoc, Kung-Fu pandę czy Hulka (co kolwiek te filmy mają wspólnego z katastrofami) mimo że produkcja film została rozpoczęta nim owe filmy trafiły do kin.

P.S.
W czasie pisania tego znalazłem zwiastun i na jeszcze większe gówno się zapowiada niż myślałem :

(Na Iron-mana spada krowa, Hulkowi zrywają się spodnie a Handcock wali się w głowę o latarnie...Słowem - nawet już się nie starają by to wyglądało jak próba "o robimy parodię".. Aż miotować się chce!)

Odpowiedz
Przez takie "parodie'' gatunek filmowy :parodia całkiem się zeszmacił niestety, nie ma już fajnych, śmiesznych prawdziwych parodii jak np. Robin Hood faceci w rajtuzach, tylko badziewia dla bezmózgowców, szkoda.

Odpowiedz
To raczej parodią jest ale tylko i wyłącznie samego siebie. Takie filmy nie mają racji bytu co potwierdzają jednak box officy. Choć i tak dalej produkuje się takie gówna.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon