Donnie Brasco Extended Unrated Cut
Mogą wystąpić Delikatne Spojlery
[Obrazek: 2phpde7.jpg]
Wersje Reżyserskie Starszych i Tych nowszych filmów to już dziś normalka. Kiedyś jeszcze 6 lat temu było to wielkie wydarzenie, każdy z nas pamięta czasy kiedy kopara opadała nam podczas projekcji wersji specjalnej Aliens na TVN czy Leona na Polsacie. Teraz jednak jest to tak powszechna metoda że dochodzi do tego stopnia że nawet marne 30 sekund dodatkowej sceny sprawia że wielkie studia filmowe staja na głowie aby sprzedać swój nowy ulepszony produkt głownie na rynku DVD teraz już coraz częściej BL i HDDVD. Bardzo mnie to cieszy że możemy zobaczyć to na co nie mogli zgodzić się ogólnoświatowi cenzorzy. Reżyser ma tak zwana wolna rękę może eksperymentować , odkurzyć stare materiały i powrócić do swojego filmu ulepszyć go a czasem nawet schrzanić jak to miało miejsce z Alien 4 który i tak już był do bani :). Ale jeśli film typu Armageddon trwa dokładnie 3 czy 2 min dłużej uzupełniony o głupią rozmowę Willisa z ojcem która nic nie znaczy to nie oszukujmy się zostajemy nabici w butelkę. Pełno jest takich wymiocin pozostawionych gdzieś w montażowni. Jeśli jednak reżyser jest w stanie pokazać nam coś więcej coś co naprawdę było dobre a niestety nie ujrzało światła dziennego wtedy można nazwać to prawdziwą wersją reżyserską których nie oszukujmy sie jest coraz mniej. Dziś zabrałem sie za Donniego Brasco Extended Unrated Cut. Jak usłyszałem ze ma ukazać sie owa wersja zaśmiałem sie lekko. Pomyślałem co pokażą więcej flaków podczas Egzekucji 3 bosów Nowojeorskiej Mafii. Jednak miałem racje. Donnie Brasco pod tym względem przedstawia się w pewnych miejscach jak Hostel :). Rozpryskiwanie sie mózgu, ćwiartowanie ludzkich zwłok przez Donniego Brasco jeszcze bardziej ukazują tragedie tego tajnego agenta FBI. Ową wersje ogólnie bardzo przyjemnie sie ogląda praktycznie co 10 min mamy dodane nowe fragmenty filmu, które są tak naprawdę uzupełnieniami ciężkiego psychicznego położenia agenta Pistone. Wyjaśnia sie kilka nieścisłości które zawsze mnie prześladowały w tym filmie. Jest kilka scen w których Madsen wymiata prześladując Donniego na temat interesu Lewego z Mafią na Florydzie. Mamy nawet kilka smaczków ukazujących Pacino z Lwem na smyczy robiącym kupkę na chodniku i kilka dodatkowych konwersacji które jeszcze bardziej podkreślają ryzyko bycia tajnym agentem FBI. Ogólnie można nazwać to wersją reżyserską która mogę wam polecić. Podczas egzekucji Bosów przygotujcie wiadra na krew i inne przysmaki możecie sie trochę pobrudzić. Już bardziej krwawo nie mogło być . Miłego oglądania chłopaki :) .Jeśli ktoś nie widział filmu to raczej mogę polecić mu tę wersje a może raczej kinową która jest bardziej stonowana sam już nie wiem mętlik w głowie. Tak czy inaczej Fenomenalna chyba moja ulubiona kreacja Deppa o Pacino to nie ma co wspominać chłopak trzyma fason do końca zawsze. Obowiązkowa lektura dla fanów mafii i tych klimatów :D

Odpowiedz
kurde, pred, masz to na dvd czy skąd? bo DB to zajebisty filmik. bardzo chętnie bym sobie obejrzał wersję hardcore.

Odpowiedz
kupiłem go w jednym z największych sklepów na świecie zwanym eMule :P

Odpowiedz
w moim sklepie, z tej samej sieci tej wersji nie idzie znaleźć :/
My parents hit me. You are gay

Odpowiedz
Jeśli ktoś chciałby sobie na półce takie postawić, to może zanabyć - wysyłka gratis ;)
http://www13.cd-wow.com/detail_results_2.php?product_code=1911877
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties
And long-leggedy beasties
And things that go bump in the night,
Good Lord, deliver us!

Odpowiedz
z tego samego źródła: http://www13.cd-wow.com/detail_results_2.php?product_code=1948429

ci w tej Ameryce za dobrze mają :)

Odpowiedz
a czy ta wersja EX to nie jest przypadkiem SE z wklejonymi scenami niewykorzystanymi? pytam, bo chcę teraz kupić ten film i nie wiem, za co się łapać :wink:
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej

Odpowiedz
(18-06-2007, 23:18)Predator895 napisał(a): Nowojeorskiej Mafii

OWNED xD

A powtórka filmu po laaaatach baaaaaaaardzo udana - świetne kino, zwłaszcza od strony Deppa. Plus końcówka, która niszczy system. Co prawda dalej mam wrażenie, że jakoś lepiej mogli pociągnąć i rozszerzyć motyw zarówno rodziny, jak i relacji Lefty'ego z Donniem, który bierze go niemal dosłownie z ulicy i wkręca we wszystko, ale generalnie to bardzo dobry film jest po prostu. Ocena idzie w górę.

8 / 10
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon