Drive
To wygląda jak okładka Heartbreaker Greatest Hits vol. 29.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
[Obrazek: drive_ver5.jpg]
Jest też taki, dużo lepszy, nawet powiedziałbym, że dobry.

Tak w ogóle to nie mówcie, że nie czaicie tego klimatu jaki wali z trailerów(a głównie z tego clipu z Cannes) w połączeniu z plakatem z białą koszulką! Ale w sumie tutaj praktycznie nikomu nie podobała się, ubóstwiana przeze mnie Valhalla, więc co ja się dziwię Oczko

Odpowiedz
Simek, to nie jest jakiś fan art? Bo ma tagline z No Country For Old Man Uśmiech

Klimat filmu jako takiego czuję (w każdym razie trailer mi się podobał), ale plakatów nie do końca Oczko
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Mnie się ten ostatni akurat podoba. W każdym razie rzeczonego pedalstwa nie dostrzegam.

Odpowiedz
Cytat:Coraz bardziej pedalsko się robi widzę - i sztucznie

Spoko wodza, Mefistotelesie, będzie git Uśmiech

Odpowiedz
Marketing tego filmu to jeden wielki burdel, nawet jednego wspólnego logo nie ma.

Pierwszy plakat z Goslingiem w białej koszulce był najlepszy.

Odpowiedz
Ano marketing jest bardzo taki se. W sumie ja też nie byłbym przekonany do tego jak reklamować taki film - reżyser dosyć niszowy i specyficzny, nie kręcący pod publiczkę zabiera się za temat, z którego śmiało mógłby powstać blockbuster, np. kolejna część szybkich i wściekłych. Tworzyć atmosferę tru sensacyjnego filmu jak w klipie z Cannes, czy może "modniś w białej kurteczce bawi się w GTA" jak na plakacie na poprzedniej stronie?

Odpowiedz
Świetne:

Uśmiech

Odpowiedz
Rewelacyjne Uśmiech

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Takie "Gwiezdne wojny" mogę obejrzeć Oczko

Odpowiedz
Na pewno lepsze niż oryginał.

Odpowiedz
No już nie przesadzajmy. I ostrożnie, żeby nam się tutaj nagle nie zachciało brać za porównywanie "Drive" (którego i tak żadne z nas nie widziało) i "Star Wars".
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ależ ja tylko piszę, że lepsze, bo zupełnie nowe i śmieszne. A Drive ma potencjał na dobrego akcyjniaka. Żeby tylko nie przegieli pały w stronę kina samochodowego, bo takiego nie znoszę.

Odpowiedz
Ok, głosujemy, czy Gosling wbije temu śmieciowi nabój w czaszkę. Ja głosuję na "nie", choć po tym, co pokazał Winding Refn w "Puszerze 3" wszystko się może zdarzyć.

Odpowiedz
Dla mnie wbicie jest wykluczone z czysto praktycznego punktu widzenia, choć filmowo to pewnie fajny pomysł.

Na Joblo pojawiła się recenzja filmu z oceną 9/10:

http://networkedblogs.com/mpY1L

As far as the violence is concerned, while it may not be as horrific as you may think, it sure as hell sneaks up on you at all the right moments. One sequence finds Driver protecting Irene. Once he realizes this stranger on the elevator with them has a gun, he goes into predator mode. In this boxed in space, Driver attacks the man and does some serious damage to his skull. This moment also feels considerably familiar to WILD AT HEART and what Sailor does to protect Lula?s reputation early on in the film. This is gruesome stuff, yet it is not overpowering nor is it offensive. The violence is as much a part of the fable as it truly adds to this world on the verge of destruction.

Niech ktoś przypomni, kiedy jest polska premiera?

Odpowiedz
(01-09-2011, 14:34)Jakuzzi napisał(a): Niech ktoś przypomni, kiedy jest polska premiera?

16 września. Tytuł pozostaje oryginalny, żadnego cyrku z wielce wymyślnymi tłumaczeniami.

Odpowiedz
I dobrze, gdyż już się bałem możliwych polskich tytułóww stylu: "Przejażdżka", "Jadę" itd.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Początkowo polski tytuł miał chyba brzmieć "Jedź". Aczkolwiek "Drive" jest lepsze i dobrze, że zostawili tytuł w spokoju.
Mam nadzieję, że film trafi u nas do jakiejś sensownej dystrybucji, a nie dwie w dwóch kopiach, które będą jeździły z kina do kina przez pół roku.
Swoją drogą, francuski zwiastun, bardzo podobny do ostatniego, ale jednak trochę inny, jest naprawdę rewelacyjny Uśmiech
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Wystarczyło by przetłumaczyć film jako "Kierowca" albo nawet "Kaskader" i byłoby po krzyku. Oczywiście na Drive nie narzekam :]
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Kierowca? Znając polskie realia bardziej prawdopodobny byłby Szybki i wściekły.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości