Dzielny Despero
Bajka, zdecydowanie dla dzieci ;) Było sobie królestwo, gdzie obchodzono dzień smakowania zupy ;). Pewnego dnia do królestwa przypłynął statek, a na nim szczur. Szczur chciał posmakować zupy i wleciał do talerza królowej. Królowa dostała zawału i zeszła była. Król zakazał gotowania zupy i wygnał z królestwa wszystkie gryzonie. Pewnego dnia urodziła się mała myszka z wielkimi uszami. Nie bała się kota, pułapek na myszy, lubi czytać, poznaje księżniczkę (córkę króla-wdowca), zakochuje się. Przyjdzie mu zmagać się z niechęcią otoczenia, wrednymi szczurami, wielkim kocurem i polującymi na gryzonie ludźmi.

Bajka jak bajka. Wygląda ładnie, aczkolwiek ludziom w wieku 8+ może być trudno polubić głównego bohatera ;P mysz nie jest miły, raczej irytująco szlachetny, księżniczka jest dość rozlazła, reszta słabo zauważalna, najfajniejszy jest szczur - marynarz i kucharz :D (wątek z kucharzem, mistrzem zup w ogóle najfajniejszy)... Dydaktyczna bajka - społeczeństwo może się ciebie wyrzec, rodzina uważać za czarną owcę, możesz nigdzie nie pasować, ale bądź gentlemanem, ucz się, a zostaniesz bohaterem i wszyscy będą cię kochać...
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties
And long-leggedy beasties
And things that go bump in the night,
Good Lord, deliver us!

Odpowiedz
czyli scenarzysta zrobił copy+paste, i tylko nazwiska pozmieniał... Na film pewnie wpuszczają jedynie z dzieckiem 3-12 lat?

Odpowiedz
Nie wiem :D ja nie mam na stanie dziecka ;), ale myślę, że tylko ktoś w wieku 3-9 jest w stanie ten film docenić...
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties
And long-leggedy beasties
And things that go bump in the night,
Good Lord, deliver us!

Odpowiedz
Kurczę, mam deja vu... Wydawało mi się, że już oglądałem kiedys bajkę, gdzie główny bohater miał duże uszy i mógł dzięki nim fruwać. :wink:
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
W ogole, coz za odwazny krok nazywac bohatera bajki ksywka policjanta z Pittbulla :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości