Eastern Promises
Jaki znowu film sensacyjny? Jedno i drugie to dramat odziany w łachy przemocy i odrobiny akcji. Inna sprawa, że EP nie ma już ani mocy, ani głębi jaką serwował HOV.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):Jaki znowu film sensacyjny?
Dlatego to dobra nazwa. Dramat sensacyjny to nie film akcji.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Perfik napisał(a):
shamar napisał(a):tak samo jak żenująca Historia Przemocy
<ok>

Jesteśmy chyba jedynymi osobami na tym forum, które nie znoszą tego filmu. High Five Uśmiech
Dopiszcie jeszcze mnie :wink:
Historia przemocy, po wszystkich ochach i achach, jakie o niej słyszałem, wydała mi się być jednym z najbardziej przereklamowanych filmów w dziejach. EP jeszcze nie obejrzałem, bo po seansie HoV po prostu nie miałem ochoty, ale kiedyś pewnie, choćby z ciekawości, nadrobię.

Inna sprawa, że z Cronenberga podchodzi mi tylko Mucha, Nagi Lunch i Scanners, jego wczesne produkcje też uważam za słabe.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Spotykałem się już z konstruktywną krytyką "Historii przemocy", ale niestety nie tutaj. Tylko, że jest be, bo "przereklamowane". "Eastern Promises" też mnie nie jara, bo zbyt wydmuszkowate jak na Cronenberga, ale przecież miłe dla oka i, tak czy siak, lepsze od większości tego co się kręci, więc proszę nie hejtować.

Odpowiedz
A kto tu pisze "be, bo "przereklamowane" " ? . I co tu analizować, to jest kiepski film i tyle.
A co mnie bawi ? To, że nie moge się wypowidać na jego temat bo wyparował mi z pamieci, zaraz po seansie na Polsacie.

zaraz... zapamietalem zasmarkaną Marie Bello ( już coś )
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
shamar napisał(a):To, że nie moge się wypowidać na jego temat bo wyparował mi z pamieci, zaraz po seansie na Polsacie.

Ogladales film w Polszmacie? Trzeba było tak od razu, trudno sobie wyobrazic bardziej niekomfortowe okolicznisci niz lektor + 20 minutowe reklamy (w tym telezakupy mango) co 20 minut. Ty tego filmu nawet nie widziales, wiesz?

Jesli chodzi o Cronenberga to moj TOP to "Videodrom", "Historia przemocy", "Eastern Promises" oraz "Nagi lunch"

Odpowiedz
Historia Przemocy, Mucha i Eastern Promises - to mój top. Jego "niezależnej", "niszowej" twórczości nie trawię.

Odpowiedz
Gwahlur napisał(a):Trzeba było tak od razu, trudno sobie wyobrazic bardziej niekomfortowe okolicznisci niz lektor + 20 minutowe reklamy (w tym telezakupy mango) co 20 minut. Ty tego filmu nawet nie widziales, wiesz?

Taaa. Oglądałem reklamy przerywane " Historią Przemocy". Czy zblizamy sie do stwierdzen, że filmy w TV nie są tymi filmami z kina / DVD? to czym ? ich asylumowymi podróbkami ?

HP to nie jest akurat epicki film wojenny / historyczny gdzie trzeba oglądać w panoramie, bez przerw, bez lektora itd. To jest film skromny więc ogladajac go w TV nie widze żadnej straty.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ja oglądałem Historię... w bardzo sprzyjających warunkach, bez przerw, a i tak uważam go za piece of shit Oczko Sorry, że nie zacznę sypać argumentami, ale ulotnił mi się ten film z pamięci 5 minut po obejrzeniu i jedyne co pamiętam, to to, że oceniłem go na 3/10 Uśmiech Podobnie jak Motoduf z Cronenberga cenię sobie tylko Muchę, Nagi Lunch i Scanners. Choć w przypadku Nagiego Luchu, który za pierwszym razem zrobił na mnie ogromne wrażenie, drugie podejście okazało się męczarnią i skończyło się po 40 minutach. Mimo to, swojej wysokiej oceny nie zmienię. Widocznie to film na raz... Pozostałe filmy Cronenberga, które widziałem (z Crash i Historią przemocy na czele) to dla mnie nieoglądalny crap Smutny

Odpowiedz
shamar napisał(a):Czy zblizamy sie do stwierdzen, że filmy w TV nie są tymi filmami z kina / DVD? to czym ?

Wyrobem filmopodobnym. To tak jakbyś smak posiłku miał ocenić w kanałach ściekowych.
Smakuje znakomicie gorzej, bo powinno.

Odpowiedz
Akurat HP to - Będą spoilery -

Co wyluskałem z pamieci ? A mam skleroze wiec to nielatwa sprawa.

A wiec HP -
początek / rozwiniecie / zakonczenie :

* Rodzinka mieszka na wsi.
*Okazuje się, że ojciec jest jakims byłym cynglem mafii i stara ekipa chce go sprzatnąć. Nieswiadomy synalek wypala ze strzelby w zbirów, dawnych kumpli ojczulka.
* Na koncu: były, nawrócony killer załatwia swoich dawnych zleceniodawców w ich rezydencji.

TO JEST ZAJEBISTY FILM ? Przeciez to jest tak prostacka, nieskomplikowana historia, że członki zwisają.

A tak, byłbym zapomniuał, Ed Harris miał fajną blizne... ( szkoda , że tak krótko ) Daj spokój, przecietniak czy kepeski film bedzie ciagle takim.

Nawet jak bedziesz go oglądał na czeskiej TV , bez okularów to nie bedzie usprawiedliwienia.

Odpowiedz
shamar napisał(a):Przeciez to jest tak prostacka, nieskomplikowana historia, że członki zwisają.
Mylisz pojęcia prosta i prostacka, to raz. Dwa - od kiedy to o jakości filmu świadczy stopień skomplikowania fabuły? Skoro tak, to rozumiem że 99% filmów powoduje u ciebie zwis członków (sic!)?

Odpowiedz
Ale w tym filmie nie widziałem NIC dobrego. Nic. Prostacka - zero skomplikowania. To był jakis majstersztyk : "były zabojca i dawni zleceniodawcy" ?

- Mnie sie to skojarzyło z ( nie wiedzieć czemu ) Raw Deal. No dosłownie film jakby powstały obok tamtego.

Więc co w tym filmie było godnego uwagi ? Bo czekałem pzrez cąły seans na coś co potwierdzi te "ciepłe słowa". Równie dobrze mógłby nie powstać. nih\kogo by to nie obchodziło.

Jak chce tandetne kino zemsty to sobie sciągne jakiś stary C czy C film z VHS . Takich jest
dostatek.

Powtórze się :

gdyby nie było nazwisk : Cronenberg, Mortensen, Harris to ten film nie został by nawet zauwazony.

Odpowiedz
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie i dalej brniesz w używanie słowa "prostacki".

Odpowiedz
Ale ja nie zarzucałem, że główną wadą jest - kiepska fabuła. Mam odpowiadać pytaniem na pytanie ?

No to : czym dobrym opakowana jest ta prosta fabuła ? ( bo ja oglądając to - abstrahując od prostoty - miałem uczcie : " i już " ? to już koniec ? )

Stopień skomplikowania ? Cóż , np. takie Commando nie jest skomplikowane a ogląda sie 30 razy lepiej.

I tak - wiekszosc filmów powoduje u mnie zwis :

np. dziś postanowiłem obejrzeć Eagle Eye ( już czuje oddech przeciwników TV ). Dlaczego dziś ? Bo podejrzewałem , że to shit , który można obejrzeć na TV podczas kolacji. I miałem racje. Wtórności mnie irytują. Oglądanie nowych filmów przestało sprawiać mi frajde. Bo już nic nowego w nich nie ma.

Odpowiedz
Też chętnie napisałbym coś konstruktywnego, ale mam ten sam problem, co Perfik - chwilę po seansie już o tym filmie nie pamiętałem. Jedyne, co mi zostało z niego w głowie, to taka jakaś ogólna bezcelowość.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Zapamiętałem, że nominacja do Oscara dla Hurta to kuriozum na miarę statuetki dla Judi Dench...

Odpowiedz
Przecież Hurt jest w tym filmie kapitalny!

Odpowiedz
Nie, nie jest. Co najwyżej dobry, ale jego rola ocierała się o groteskę.

Odpowiedz
Bo taka miała być. Nie zrozumieliście ani zamysłu, ani stylistyki filmu, a jedziecie po nim, jak po burej suce.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości