Widać dbałość o szczegóły, tylko kolorystyka jakas wesoła jak na Fallouta. Ale chyba trzeba będzie sprawdzić.
28-11-2023, 18:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2023, 18:50 przez Reno.)
|
Fallout 1, 2 (i reszta)
|
|
Niestety. Na przeniesienie F1/F2 na ekrany nie ma co liczyć. Jeśli fabularnie pociągną dobrze temat, świat będzie spójny i bogaty w szczegóły, może będzie można łyknąć. Oby to nie był kolejny Wiedźmin.
Captain Obvious
28-11-2023, 19:37
No właśnie szkoda że nie eksplorują lore z F1 i F2, gdzie była masa mrocznej treści i syfu, zwłaszcza w takich lokacjach jak:
A zamiast tego idą w kolorowe rejony, jakie zafundowała fanom Bethesda w F4 i F76. Zresztą jedno zdjęcie z tego artykułu aż woła "PATRZCIIE TO PRAWIE FALLOUT 4!!!!" ![]() Tak czy siak, dalej się jaram. Te uniwersum zasługuje na kinową trylogię na poziomie LOTRa, tyle że nikt nie da 150-200 milionów na film dla dorosłych (echhh), a serial miał po prostu większe szanse na realizację bo też inny rodzaj klienta.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
28-11-2023, 20:05
Wydaje się że to bardziej będzie Rings of Power niż LoTR. Chętnie dam się zaskoczyć, ale oczekiwania mam przyzerowe.
Ech, ile bym dał za serial w klimacie/na bazie wątków z F1 i muzyką Morgana, ale na to jest tak z 10 lat za późno. 28-11-2023, 20:29
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
02-12-2023, 18:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-12-2023, 18:52 przez slepy51.)
Lasia jako główna bohaterka będzie mi średnio pasować, no ale gry były tutaj bardzo tolerancyjne. Wygląda to jednak... dość epicko? Nie wieje biedą, są miliony wpompowane w efekty i scenografie, jest próba uchwycenia groteskowej przemocy i klimatu z gier. Oby tylko humor nie był rodem z Nagiej Broni (scena z kawą i advisorem krypty).
Jestem na tak, chociaż mój wewnętrzny wastelander mówi mi, że nie wykorzysta to nawet 10% potencjału tego świata.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
02-12-2023, 18:47 Snappik napisał(a):Oby tylko humor nie był rodem z Nagiej Broni (scena z kawą i advisorem krypty). Nie no, najlepszy żart to ten z "(...) and the studio behind "The Boys" and Free 2-Day Shipping*" :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
02-12-2023, 18:55
Stylistyka czwórki, tylko na zachodnim wybrzeżu, fetyszyzacja piosenek z przełomu lat 30-60 (co miałoby sens w przypadku jakiegoś viralowego video Vault-Tec, a tak jest bo jest i tyle). Czyli Bethesda po staremu.
02-12-2023, 18:56 (02-12-2023, 18:55)slepy51 napisał(a):Snappik napisał(a):Oby tylko humor nie był rodem z Nagiej Broni (scena z kawą i advisorem krypty). To akurat jest spoko :) Tylko to zasługa osób klejących zwiastun.
02-12-2023, 18:59
Najlepszy żart to że Todd jest acclaimed.
Wygląda spoko. Ella Purnell to utalentowana młoda aktorka która na wczesnym etapie kariery miała nieszczęście wylądować w jednym z "filmów" Snydera. Życzę jej jak najlepiej. Tylko co z tego, skoro wszystko czego dotknie się Lisa Joy zamienia się w gówno? 02-12-2023, 19:06 (02-12-2023, 18:47)Snappik napisał(a): Lasia jako główna bohaterka będzie mi średnio pasować, no ale gry były tutaj bardzo tolerancyjne. Wygląda to jednak... dość epicko? Nie wieje biedą, są miliony wpompowane w efekty i scenografie, jest próba uchwycenia groteskowej przemocy i klimatu z gier. Oby tylko humor nie był rodem z Nagiej Broni (scena z kawą i advisorem krypty). ja grałem laską, bo misja w F2 z rodziną Mordino polegała na konsekwentnym kurwieniu się, żeby ubić żonę bossa i dostać zniżki na szpej tu i tam. Poza tym, bycie babką dodawało nowe opcje dialogowe przy niskiej inteligencji. No i babka miała lżej w Vault City z High Citizenką :) Natomiast co się tyczy potencjału, to najbliższej sagi ekranizacja to oczywiście Book Of Eli - najlepszy film post apo to date i najlepsza adaptacja Fallouta :) Jako, żem świr na temat wastlendandu i ogołnie tych klimatów a także turbofan Book of Eli, to wiem co mówię :p
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
02-12-2023, 21:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-12-2023, 21:02 przez Debryk.)
Gier nie znam, na serial nie czekałem, ale to co zobaczyłem wygląda na tyle fajnie, że trafia na listę "do obejrzenia".
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
02-12-2023, 22:01
:rollingeyes
Film robiony dla fanów części 3 i 4 (gdzie legacy to 1 i w dużej mierze 2, takie 90% fanbase) a pewnie zostanie skierowany po prostu do widzów, którzy nie znają legacy ani gier specjalnie Nie piję do Ciebie, zombiaku, ale normalnie widać budżet i jest fajnie tylko znając życie, wyjdzie sraka. Casus TLoS, bo nie za bardzo wiadomo, czym będzie historia i jaki silnik fabularny użyją. Jedynka miała swoją stawkę, dwójka miała stawkę dość głupawą, ale ewoluowała fabularnie w kosmos scenariuszowy, trójka miała z kolei dobrą fabułę a słaby gameplay, Nev Vegas załatwiała fabułę dla filmów, ale jest za krótka na serial... Tu jest tyle wątków, od Krypty przez FEV i Enclavę, że jest co obrabiać, i jakoś kompletnie nie czuję, aby którykolwiek z "korzennych" wątków był wykorzystany, tylko stawiają na schemat: znana marka + nowa fabuła. I pewnie dlatego jest milczenie na temat plotu. Więc każdy, kto nie zna marki od strony gier, będzie pewnie ukontentowany :( I na koniec będzie: j3bać fanów! To film dla widzów!
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
02-12-2023, 22:08 (02-12-2023, 22:08)Debryk napisał(a): :rollingeyes Różnica między tym a TLoU jest jednak taka, że HBO w 100% bazowało na fabule gry i jej bohaterach (a to, że wyszło The Srak Of Us to już osobna kwestia) i nie wychodzili poza ten schemat bo gry też za wiele nie eksplorowały poza bohaterami tego świata. W Falloutach jest tak, że mamy przeskoki o lata do przodu, mamy inne lokacje, innych bohaterów i tutaj Amazon ma większe pole do popisu bo może tworzyć de facto "swojego Fallouta". Nie są przywiązani do jednego rozwiązania. Fabuła New Vegas jest mocno filmowa i westernowa, mogłaby być na swój sposób zaadaptowana 1:1 (zwłaszcza wątek mr. House'a miałby megapotencjał), F4 to już nudna buła gdzie Bethesda za bardzo się nie wysiliła (bo woleli iść w mechanizmy village buildera). Pod kątem serialu to jednak F2 ma najlepsze referencje - przebogaty świat, pełen różnych motywów (od gangsterki rodem z kina noir po hard s-f), szkoda że po tym zwiastunie nie widać grama inspiracji tą częścią.
02-12-2023, 22:20 (02-12-2023, 22:20)Snappik napisał(a):Zgadzam się, ale mam zastrzeżenia merytoryczne:(02-12-2023, 22:08)Debryk napisał(a): :rollingeyes jak się robi film na bazie kultowej gry, to jednak - w moim odczuciu - warto iść w stronę tego, co zbudowało markę: czyli Fabuła. Mamy trzy szkielety bazowe, a z tego co widzę, tylko wyście z podziemia jest tutaj grane jako element zaczepny. Więc nie piją do fandomu, który jest ogromny, ale piją do wszystkich. Tych co znają i nie znają, więc wyjdzie tak (mark my words) że będzie skraka fabularna z głupotami do potęgi. Nie mam nic do bohaterki, bo jak już napisałem wyżej, postać kobieca miała swoje perki (cycki, dawanie dupy, więcej dialogu itd. - i była silnie uzasadniona. Normalnie można było się sprzedać za sprzęt i to działało fabularnie) a tutaj jest babka. Czy będzie dawać dupy za talerz zupy? I dont think są, więc to jest kolejny, standardowy w tych czasach SFC. A to już źle wróży. No chyba że faktycznie babka po wyjściu z krypty da dupy za zniżkę w sklepie, to twórcy mają mój szacunek :D A jak jeszcze facet zapali cigareta i powie, że było słabo w obciąganiu, to już normalnie stawiam ołtarz :D Ale tak nie będzie :p
02-12-2023, 22:32 Debryk napisał(a):Więc nie piją do fandomu, który jest ogromny, ale piją do wszystkich. Ale wiesz, że takie właśnie jest zadanie zwiastunów filmów/seriali? Nie żeby zadowolić jakąś tam grupkę najzagorzalszych fanów, którzy i tak po to sięgną, a zareklamować swój produkt tym, którzy z marka nie mieli nigdy do czynienia. I tak też jest tutaj - pokazali trochę ładnych widoczków, różnych bohaterów, trochę krwi i humoru, czyli coś, żeby każdy znalazł tutaj jakiś punkt zaczepienia i miał chęć to później odpalić. O fabule to będzie można dyskutować, jak wyjdzie kilka odcinków, a nie po obejrzeniu pierwszego zwiastuna.
03-12-2023, 16:57 (02-12-2023, 21:00)Debryk napisał(a): ja grałem laską, bo misja w F2 z rodziną Mordino polegała na konsekwentnym kurwieniu się, żeby ubić żonę bossa i dostać zniżki na szpej tu i tam. Poza tym, bycie babką dodawało nowe opcje dialogowe przy niskiej inteligencji. No i babka miała lżej w Vault City z High Citizenką :) :) ta gra jest taka piękna. Przez ciebie muszę zagrać laską z niską inteligencją. 05-12-2023, 15:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2023, 15:28 przez zdzichon.)
nie wiem czy było:
Koleś stara się rozgryźć dlaczego Bethesda nie zrozumiałą originu
10-12-2023, 22:34
Ja tam ze światami Bethesdy nie mam problemu typu, że truposz sobie gdzies tam leży a jakiś bar jest otwarty.. Problemy wynikają z kijowych dialogów, które polegają na użyciu w pierwszym drzewku odpowiedniej opcji, wynikającej z inwestycji w skill i perki.
W F1 czy F2, a nawet New Vegas, aby w ogóle uruchomić jakiś skill, trzeba było chociaż na chwilę pogłówkować jaką opcję wybrać, aby potem mieć możliwość użycia skilla. Bethesda spłyciła to na maksa otwierając skille już od pierwszej linijki w rozmowie. A właśnie te drążenie po dialogach w starych Falloutach było kluczowe.
11-12-2023, 09:44 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |