Nowy
Liczba postów: 472
Liczba wątków: 6
Nie wiem jak pozostałem ale TLJ jest potwornie... nudna! W pewnym momencie słuchając któregoś tam kazania jakiegoś mnicha czy kapłana dołownie zasnąłęm. Już lepiej byłoby wymienić Syberię - jest bardziej "skondensowana", cóż z tego że liniowa.
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."
03-01-2007, 11:04
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
Ja chce film GTA : VICE CITY! Mogłaby z tego wyjść naprawdę świetna opowieść o zdradzie, o lojalności i o jeszcze innych paru wartosciach ;) Już mi się obsada układa przed oczami - Tommy - Ray Liotta (zresztą podkłada pod niego głos), Sonny Forelli to wykapany James Gandolfini (ale on pasuje mi też w roli Diaza). Ktoś ma jakieś typy na inne postacie??
06-08-2007, 15:51
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Snuffer....nie o tym jest ten temat :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
06-08-2007, 16:00
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
Sorry :oops: No to jeśli chodzi o temat to Fahrenheit byłby świetny, nie trzeba by było się natrudzić, gra jest do tego stworzona. Czy ktoś pamięta jeszce grę Kill.switch? Miała klimacik i fabułę podobną do "Memento" a była strzelaniną na całego, myśle że mogłoby z tego wyjśc kino akcji ze świetnymi efektami i w miarę inteligentną fabułą. Teraz lepiej?? :(
06-08-2007, 17:07
Nowy
Liczba postów: 79
Liczba wątków: 9
Widze ze watek powoli schodzi na "fabularnosc gry" podczas kiedy autor pierwszego postu zwrócił również uwage na produkcje gier ktora dzis juz przypomina produkcje filmu. Otoz nie tylko muzyka czy dubbing sa norma w grach ale takze niekiedy czyste aktorstwo.
Warto tu wspomnieć o serii gier Command & Conquer (4 częsci + dodatki) oraz C&C Red Alert (3 częsci + dodatki). Kazda zawiera wstawki filmowe z prawdziwymi aktorami. Ba... mało tego, niektórzy z nich, to mniej lub bardziej znane nam twarze:
http://uk.media.pc.ign.com/articles/775/775282/imgs_1.html
http://uk.pc.ign.com/articles/775/775282p1.html
http://cc-series.pl/news/id,2208/Znani-aktorzy-w-Command-and-Conquer-3-Gniew-Kanea-.html
http://www.gram.pl/news_8gzjGu24_Command_Conquer%28tm%29_Red_Alert_3%28tm%29_z_doborowa_obsada.html
i poniżej kilka trailerów odnośnie obsady:
10-01-2011, 00:40
Nowy
Liczba postów: 126
Liczba wątków: 0
Metal Gear Solid oczywiście, no i Heavy Rain bezapelacyjnie.
Listen to them. Children of the night. What music they make.
10-01-2011, 22:26
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Stały bywalec
Liczba postów: 2,026
Liczba wątków: 1
O adaptacji Heavy Rain:
http://www.gamespot.com/news/6287027.html
edit
Ok, zauważyłem właśnie, że parę minut wcześniej Simek napisał o tym w innym dziale :P
28-01-2011, 13:54
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Może w wersji filmowej fabuła będzie miała sens.:)
28-01-2011, 14:05
Stały bywalec
Liczba postów: 2,026
Liczba wątków: 1
Wystarczy zmienić raptem parę scen i mogło by to się trzymać kupy nawet :]
A tak na marginesie - po co kręcić adaptację gry, która w zamierzeniu miała "udawać" film?
28-01-2011, 14:17
.
Liczba postów: 28,048
Liczba wątków: 62
Miejmy nadzieje, że film będzie po prostu opowieścią o seryjnym mordercy, a oparty na grze z przyczyn czysto marketingowych, dla kasy. Nie wierzę, żeby Milch mógł to spieprzyć.
28-01-2011, 15:03
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Heavy Rain? To będzie film dla dzieci które jeszcze nie mogą oglądać Seven?
Cienki to musi mieć scenariusz, skoro tożsamość mordercy odgadnąłem czytając oficjalny opis fabuły.
28-01-2011, 18:32
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,485
Liczba wątków: 4
(12-12-2006, 01:33)Hitch napisał(a): Na przestrzeni osttanich kilku lat można zauważyć coś bardzo ciekawego. Produkcja gry komputerowej coraz bardziej przypomina produkcję filmu. Jest reżyser, scenariusz, duży budżet, kompozytor, i jesli sa wstawki z aktorami to nawet i montażysta, zdjęciowiec itd. Do tego coraz częściej znana obsada podkładająca głosy i użyczająca swoich twarzy (w formie skanu 3d albo jak w/w we wstawkach aktorskich).
Daje tutaj, storytelling w grach i jego ewolucja na przestrzeni ostatnich lat:
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
22-10-2024, 12:18
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,626
Liczba wątków: 30
Może tu? Bo chyba nie ma tematu z recenzjami gier. A więc w ramach przygotowań do premiery Tron Ares, ograłem "Tron 2.0"
Screenki
Który to dzieje się PO pierwszym filmie a grasz synem Alana. Przeglądając gameplay myślałem, że sprawdzę to ale pewnie zaraz odpadnę. Bo po prostu łazisz po podobnych różnokolorowych lokacjach i robisz "to samo". ALE NIE. Znaczy łazisz po podobnych różnokolorowych lokacjach, i robisz "to samo" ale serio wciąga. Te wizualia są często ŚWIETNE. A jako, że to wizualia tronowe to praktycznie nie widać, że to grafika sprzed 20 lat.
7/10
Teraz czas na "Tron: Evolution", które jest ponoć słabsze. Dzieje się (chyba) przed filmem dwójką. Ale też wygląda bardzo fajnie. Tu już mamy grafikę z filmu drugiego.
O ile to KURVA odpalę bo ma jakieś zabezpieczenia star-cośtam, którego nie da się obejść bez patchy-sraczy itp.
A w miedzyczasie powtórki filmów.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
03-10-2025, 01:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2025, 01:24 przez shamar.)
|