Filmy Disneya / Pixara
Wierzę w ploty o budżecie,  nie pierwszy raz gdy Disney wywala ślepo na coś gruby hajs. Do tego te Webbowskie Spider-many też były drogie, więc myślę że facet mógł po prostu nie zapanować nad kosztami takiego widowiska.

Ale... tak samo nie wierzę, że Disney będzie to jeszcze jakoś poprawiał i wyrzucał w to dodatkowy pieniądz. Przesunęli premierę, żeby ludzie ochłonęli albo zapomnieli. + Zegler, jak ruszy promocja, dostanie długą listę rzeczy, o których ma zakaz mówienia :D
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(04-11-2023, 14:26)zombie001 napisał(a): Ale... tak samo nie wierzę, że Disney będzie to jeszcze jakoś poprawiał i wyrzucał w to dodatkowy pieniądz.
Ależ oczywiście, że nic nie będą poprawiać. Może 10 czy 20 lat temu, ale teraz? Jeśli już to na pewno znów będą kombinować przy wyglądzie krasnoludków. Będę szczerze zdziwiony, jeśli te okropne dizajny zostaną do 2025 roku.

Odpowiedz
(04-11-2023, 14:10)OGPUEE napisał(a):
(04-11-2023, 14:07)Kryst_007 napisał(a): Podobno klapa tego może zakończyć erę rimejków :))) 

O Jezu, niech tak się stanie!

Kurde. Gdyby faktycznie Śnieżkę widzowie zlali i Disney zatrzymałoby machinę to bylby to chyba najszczęśliwszy dzień w moim życiu. <3

Odpowiedz
South Park zabił karierę Meghan Markle, więc jest nadzieja że zabije też biznesowe plany Disneya
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(04-11-2023, 14:26)zombie001 napisał(a): Wierzę w ploty o budżecie,  nie pierwszy raz gdy Disney wywala ślepo na coś gruby hajs. Do tego te Webbowskie Spider-many też były drogie, więc myślę że facet mógł po prostu nie zapanować nad kosztami takiego widowiska.

Heh, dopiero się zorientowałem, że Webb to reżyseruje (a przynajmniej się podpisuje pod tym, jeszcze) - tak nisko upaść...
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mi się wydaje że po prostu hamują zbyt rozpędzoną machinę. Ostatnio jest zalew całej masy newsów gdzie mówi się że opóźnia się to i to, bo pracuje się nad jakością i jednocześnie sugerujące często że wystarczy poprawić jakiś drobiazg tu i tam u już będzie/by było w przeszłości tip top.

Zwykle o Disneyu jest cisza a teraz co nadchodząca produkcja idzie to samo info tylko w innej formie. "Opóźniamy i pracujemy nad jakością".

Odpowiedz
Mysza dziś już ma 95 lat. I tym samym po 1 stycznia część jego jestestwa w końcu trafia do domeny publicznej (coś czemu Walt Disney wbrew pozorom nie miałby nic przeciwko):

Odpowiedz
Widzę, że ten nowy Disney na stulecie studia, czyli "Wish", zbiera słabiutkie noty u krytyków. Na Rottenach ledwie 55%. Na razie tylko 60 recenzji, więc pewnie nie można jeszcze przesądzać, ale czyżby wyszedł jeszcze większy chłam niż ten ostatni wielki flop - "Strange World", którego nikt nie oglądał?
Życie to nie tylko filmy, więc prowadzę sobie blog o książkach:
https://mowisietrudno.blogspot.com

Odpowiedz
Trochę jestem zaskoczony, bo mimo rehashu już znanego (swoją drogą na świecie jest tyle ludowych baśni w domenie publicznych, że mogliby się w Disney coś zaadoptować) jakoś to wygląda, zapowiada się na w miarę szczery list miłosny do klasycznych Księżniczek Disneya i nawet rozważam wizytę w kinie.

Odpowiedz
Byłem na Marvela i leciał zwiastun tego i nie dziwię się recenzjom. Wygląda to jak letnie animacje Kino Świat, a jedna postać bardzo chce być comic relief jak Olaf z Krainy lodu.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Przyznam, że o ile teaser jeszcze jakoś wyglądał (aczkolwiek też bez szału), to pierwszy zwiastun mnie już nie przekonał. Wygląda to, jakby Disney chciał wrócić do tego swojego starego baśniowego klimatu, ale już nie umiał. Jak sobie porównać z takimi "Zaplątanymi", którzy też byli przygotowywani jako film jubileuszowy (jako 50-ty film z disnejowskiego kanonu) i z tej przyczyny byli pewnym powrotem do baśniowych korzeni, to to jest niebo i ziemia. "Życzenie" na tym tle wygląda po prostu biednie.

Oczywiście piszę to tylko, sugerując się zwiastunami. Koza wydaje się niestrawna. Główna bohaterka zachowuje się dokładnie tak, jak każda bohaterka Disneya od czasu Roszpunki (ma być roztrzepana i zakręcona w ujmujący sposó). I miejscówka niby wzorowana na Hiszpanii, ale obsada jak zwykle multi-kulti.
Życie to nie tylko filmy, więc prowadzę sobie blog o książkach:
https://mowisietrudno.blogspot.com

Odpowiedz
Szybko to jebło, jeszcze mi się nie dawno gdzie obiło o uszy (youtube, czy jaki artykuł), że powrót Disney'a do formy/formuły i już po ptokach, prawda jest taka, że te wszystkie animacje ostatnio to wyglądają jakby tworzył je super zaawansowany AI, brak w tym tej "magii".
Dithipline ith doing what you hate to do but doing it like you love ith - Mike Tyson

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon