Głupi i głupszy
News o tym pojawił się 1 kwietnia, miałem nadzieję że to tylko żart :(

Odpowiedz
Jim wciąż potrafi być piekielnie zabawny; pokazują to niestety bardziej jego różne występy na żywo niż filmy - do tych nie ma za bardzo szczęścia.

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):btw, co sądzicie o wersji unrated?

Nie widziałem i nie mam zamiaru oglądać. Wersja kinowa jest dla mnie skończona, nic nie da się w niej poprawić - genialny film, przykład, jak można fajnie połączyć czystą głupotę z wirtuozerią dialogową i wcale niegłupim morałem.

According to the map we've only gone 4 inches.

:) :)

Odpowiedz
(03-04-2012, 14:35)Mefisto napisał(a): Późno? Czemu w ogóle?

Bo oryginał to druga najlepsza komedia ever?

Odpowiedz
I dlatego warto go zabijać sequelem? :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(04-04-2012, 15:08)Mefisto napisał(a): I dlatego warto go zabijać sequelem? :)

Park Jurajski uważasz za zabity? Robocopa albo Nieśmiertelnego też? W tych wypadkach się nie powiodło, ale w innych się udało - wracając do komedii pierwszy nasuwający mi się przykład to Hot Shots - jedynki nawet już nie pamiętam, dwójeczka wymiata. Z Głupim i głupszym też mogło się udać, a czy teraz może? Nie wiem, nie znam żadnych komedii nakręconych w ostatnich 15 latach, które miałbym ochotę obejrzeć po raz drugi.

Odpowiedz
No właśnie - powroty po latach (a minęło ich już ponad 15) nigdy nie wychodzą na dobre - to raz. Dwa - cały sęk w tym, że G&G nie posiada ani mocy wymienionych przez Ciebie tytułów, ani ich kultowości. To zwyczajnie dobra komedia, która absolutnie stands alone i sequel to ostatnia rzecz, jakiej potrzebuje - bo też i trudno byłoby tam coś nowego pokazać.

Odpowiedz
Cytat:No właśnie - powroty po latach (a minęło ich już ponad 15) nigdy nie wychodzą na dobre

Rocky Balboa jakoś wyszedł :P

Cytat:To zwyczajnie dobra komedia, która absolutnie stands alone i sequel to ostatnia rzecz, jakiej potrzebuje

Ale jeśli go zrobią i nie wyjdzie to zostanie "zabita" lub stanie się gorsza?

Odpowiedz
(05-04-2012, 09:45)Gieferg napisał(a):
Cytat:No właśnie - powroty po latach (a minęło ich już ponad 15) nigdy nie wychodzą na dobre

Rocky Balboa jakoś wyszedł :P
Dobry żart :)

Odpowiedz
Faktycznie - Rocky Balboa to najlepsza część Rocky'ego zaraz po jedynce. Jakoś wyszedł? Świetnie wyszedł!

A i Rambo ogląda się z przyjemnością, choć to już nie ten kaliber.

Odpowiedz
Drewniane aktorstwo Sylwka plus walki które mają niewiele wspólnego z rzeczywistością. Jedyny Rocky, na którym warto zawiesić oko to jedynka, resztę sobie można odpuścić. Już wolę sobie Ali'ego odpalić czy Wściekłego Byka.

Odpowiedz
Yeah, whatever.
Aktorstwu Sylwka nie mam NIC do zarzucenia. Od sześciu lat oglądam co roku całą serię i ostatnia część jest najlepszą obok jedynki :P (Rambo też dobry, ale jakoś wolę wszystkie poprzednie)

No ale Głupi i głupszy to komedia, a dobrych komedii się już nie kręci.

Odpowiedz
Wszystko zależy od scenariusza, bracia Farrelly w latach 90. nawet dawali radę; teraz już mniej, więc sam mam wątpliwości.

Odpowiedz
(05-04-2012, 09:45)Gieferg napisał(a): Rocky Balboa jakoś wyszedł :P

Tjah, porównuj dalej kozę z bykiem :)

Cytat:Ale jeśli go zrobią i nie wyjdzie to zostanie "zabita" lub stanie się gorsza?

Podejrzewam, że nawet jakby wybili całą wioskę w Kambodży i puścili to na żywo w tv pod tytułem Głupi i głupszy 2, to nie wpłynęłoby to na jedynkę. Niemniej: PO CO?

Odpowiedz
(05-04-2012, 12:52)Albertino napisał(a): Wszystko zależy od scenariusza, bracia Farrelly w latach 90. nawet dawali radę; teraz już mniej, więc sam mam wątpliwości.

Ale jeśli się nie mylę za scenariusz sequela odpowiadać mają Sean Anders i John Morris, czyli panowie od m.in. niezłego Hot Tub Time Machine i świetnego Sex Drive.

Odpowiedz

:)

Odpowiedz
Pierwsze zdjęcie z planu kontynuacji
[Obrazek: 542259_10151780859265808_1641862129_n.jpg]

Odpowiedz
:)

Nie przypominam sobie kiedy ostatnio czekałem na jakąś komedię. Teraz czekam.

Odpowiedz
Ło! Masakra jakaś :D
postarzeli się panowie, ale liczę, że humor im pozostał.

Odpowiedz
Staram się odpędzać złe myśli, ale obawiam się o ten film. Mam wrażenie, że bracia Farrelly mieli swój "one hit wonder", wszystko inne co od nich widziałem było słabe (Sposób na blondynkę, Ja Irena i ja, Dziewczyna moich koszmarów), lub przeciętne (Bez smyczy). Mam nadzieję, że zmobilizują się na sequel swojej flagowej komedii, zwłaszcza, że za scenariusz odpowiada twórca niezłych Millerów, Dziewczyny z ekstraklasy i Hot Tub Time Machine.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości