02-07-2013, 13:47
|
Ghost(Uwierz w Ducha)
|
|
Nagiej broni nie znasz, taaa :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 02-07-2013, 13:50
Nie, nie muszą "pierdolić" przez 4 lata (choć w temacie o Pacific Rim już od pół roku trwa fapowanie i końca nie widać), ale żeby nikt w tym czasie tego filmu nie oglądał i ani razu się nie wypowiedział? To dziwne.
Parodia w Nagiej broni nijak wpływa na odbiór tej sceny z oryginału. Nie wiem też co ma wiek filmu do jego jakości, bo IMO te 20 lat działają na jego korzyść przy tym jaki poziom trzyma obecne kino. 02-07-2013, 13:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2013, 13:52 przez Juby.)
Właśnie szukałem Uwierz w ducha w rankingu KMF na najlepsze filmy 1990-2000 i... źle się działo jak mnie tu nie było, oj źle.
02-07-2013, 14:08 (02-07-2013, 13:51)Juby napisał(a): Nie, nie muszą "pierdolić" przez 4 lata (choć w temacie o Pacific Rim już od pół roku trwa fapowanie i końca nie widać) Dlatego tam nie wchodzę, bo to przegięcie dla góra dwuletnich dzieci - cały film już zresztą można złożyć z tych klipów, które tam co chwila wklejają. Cytat:ale żeby nikt w tym czasie tego filmu nie oglądał i ani razu się nie wypowiedział? To dziwne. Bo wiesz, w ciągu tych czterech lat wyszła cała masa innych filmów, więc jest cała masa innych rzeczy, o których warto pogadać, niż film sprzed 20 lat, który każdy widział i większość ma wyjebane :) Cytat:Parodia w Nagiej broni nijak wpływa na odbiór tej sceny z oryginału. Oczywiście, że wpływa - trudno brać to całe lepieńsko garnuszków na poważnie (zresztą i bez nagiej broni ta scena zwyczajnie trąci myszką już i jest tak radośnie kiczowata, że hej).
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 02-07-2013, 14:11 (02-07-2013, 10:49)Juby napisał(a): ... i na które nagrywało się nawet po 4 filmy? Nie. Nigdy nie miałem kasety na której zmieściłbym 4 filmy. Bo nie miałem wideła, które obsługiwało te spowolniacze. przyspieszcze, czy coś. Bo wnioskuję, że o to Ci chodzi z tym "mieszczeniem się". Ten film to klasyk. Prywatny top i maksymalna ocena. Niestety nie mogę go już oglądać bo znam. Bo znam na pamięć. I absolutnie nie zgadzam się, że efekty bardzo się zestarzały.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 02-07-2013, 18:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2013, 18:07 przez shamar.) (02-07-2013, 14:11)Mefisto napisał(a):(02-07-2013, 13:51)Juby napisał(a): Nie, nie muszą "pierdolić" przez 4 lata (choć w temacie o Pacific Rim już od pół roku trwa fapowanie i końca nie widać) Nie, nie można. A co do "Ghost" to widziałem z dwa razy. Wiadomo klasyk, ale jakoś nie czuję potrzeby po raz trzeci wracać. Co najwyżej do ładnej muzyki Jarre'a. 02-07-2013, 20:11
Uwielbiam ten film za wszystko. To co natomiast mnie w nim zadziwia, to karkołomna mieszanka konwencji - mamy tu i thriller, i romans, i poważny dramat, a nawet komedię. Że też udało się to wszystko tak genialnie połączyć, wyobrażam sobie, że w rękach innych scenarzystów/reżysera mógłby wyjść z tego niezły gniot.
02-07-2013, 20:22 Właśnie obejrzałem kolejny raz (Nie wiem dokładnie który, bo od dziecka oglądam go regularnie przynajmniej raz do roku).
Ghost to jeden z tych filmów, o których nie potrafię powiedzieć złego słowa, po prostu ideał. Świetny film z piękną historią, wspaniałą muzyką i obsadą. Zawsze ogląda mi się go, tak jakbym oglądał go po raz pierwszy. Przy wielu scenach ciągle odczuwam autentyczne wzruszenie, a najbardziej w trakcie dwóch moich ulubionych scen z filmu, czyli tych: Oscar dla Whoopi Goldberg i za scenariusz jak najbardziej zasłużony, szkoda tylko, że nie wygrał za muzykę i za najlepszy film. Nie ma sensu, żebym pisał coś więcej, bo tak jak napisałem na początku... po prostu ideał i jeden z moich ulubionych filmów. Właśnie dla takich mam przeznaczoną ocenę 10/10, choć gdybym mógł to wystawiłbym mu ∞/10, bo na tyle zasługuje. Tak jak już wspominałem, wychowałem się na tym filmie i nigdy nie przestanę do niego wracać. ARCYDZIEŁO.
"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!" - Kyle Reese
Baretto - Filmweb 30-10-2016, 20:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2016, 20:43 przez Baretto.)
Za muzykę nie wygrał, bo nie licząc tematu miłosnego to koszmarna elektronika tła.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 30-10-2016, 22:18
A ja nigdy nie oglądałem tego filmu. Zakorzeniło się we mnie przekonanie że to Harlequin dla kobiet z pierwszą miesiączką i tych którym już się nie zdarzy. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 31-10-2016, 03:32
A ja bym nawet obejrzał po raz dziesiąty, ale nie wiem którego z 14-tu lektorów wybrać :)
31-10-2016, 08:09 (30-10-2016, 20:35)Baretto napisał(a): Oscar dla Whoopi Goldberg i za scenariusz jak najbardziej zasłużony, szkoda tylko, że nie wygrał za muzykę i za najlepszy film. W obu przegrał z Tańczącym z wilkami (nie oglądałeś, więc nie krytykuj akademii za te decyzje) i w przypadku muzyki na pewno zasłużenie: 31-10-2016, 14:43
Wcale nie krytykuję.
Nie napisałem, że powinien wygrać, tylko szkoda, że nie wygrał. Tańczącego z wilkami nie widziałem - masz rację - ale widziałem wszystkie inne nominowane filmy i Ghost jest dla mnie z nich najlepszy. Gdy obejrzę film Costnera i będzie dla mnie lepszy, to już nie będę mówił, że "szkoda", tylko przyznam rację akademii, a jeśli będzie gorszy, to będę mówił, że Ghost "powinien" zgarnąć statuetkę ;)
"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!" - Kyle Reese
Baretto - Filmweb 31-10-2016, 16:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2016, 16:38 przez Baretto.) |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Ghost Writer | Albertino | 137 | 25,656 |
20-11-2024, 11:07 Ostatni post: Wyatt Earp |
|
| True Spirit / Siła Ducha (2023r.) Netflix, reż.Sarah Spallane | Debryk | 1 | 877 |
15-04-2023, 12:46 Ostatni post: Snappik |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
Spoiler