Ankieta: Jak oceniasz "Ghost in the Shell"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Ghost in The Shell (2017)
(22-09-2016, 13:45)Bucho napisał(a): Uroda Skarletki w ogole mnie nie rusza, kompletnie tez nie rozumiem jej fenomenu - swinski ryjek, krotkie (srednio zgrabne) nozki.

6/10 czyt. piec piw i seta zeby byla milosc :)

Mam tak samo, odnoszę wrażenie jakbyś ktoś zdecydował, że ona jest piękna i kropka, i na pewno ci się podoba, niemabata. To samo miałem z Meg Ryan ;)

Między innymi obecność Szkarlety w produkcji powoduje, że mam mieszane uczucia co do produktu finalnego. 
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Dla mnie ScarJo to jeden z wizualnych ideałów, więc zapewne to kwestia gustu.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Proszę, ale tutaj malkontenci się znaleźli i pewnie gdyby nagle spotkalibyście Scarlett Johansson i powiedziałaby do Was swoich seksowym głosem, że nie może się oprzeć aurze męskości jaka od was emanuje i bardzo chciałaby spędzić z Wami noc, to oczywiście powiedzielibyście: "Nie dzięki, wolę spędzić tę noc na forum KMFu". Tak? ;)

@Huntersky O tak Antje Traue też by mi pasowała, ale mnie szczerze nie przeszkadza Scarlett Johansson. Bardzo lubię pierwszego i drugiego Ghost in the Shell, ale potem było chyba jeszcze parę wersji, a więc dla mnie to nie jest taka świętość, że może istnieć tylko jedna jedyna wersja.
Ja daję temu filmowi szansę.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Inaczej, gdyby Scarlett (aktora) mialaby na mnie chcice to wiadomo, ze dalbym jej posmyrac mnie po jajach. Gdyby natomiast zwykla lasia (wygladaja jak ScarJo) chcialby mego przystojnego pindola to bym podziekowal, nie moj typ.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Bucho - mój Pan Myiagi romantyzmu.
Dziękuję sensei

;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Scarlett wygląda trochę osobliwie w tej fryzurze i stylówie. Jak już postanowili Kusanagi zrobić białą, to mogli już pójść na całego i kompletnie przerobić jej design, tak by pasował do Scarlett. A nie zmienić rasę, ale pozostawić psuedo-japońską stylówę, przez co Scarlett wygląda trochę jak cosplayówka z Comic-Conu.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Proteus, a jakiej Twoim zdaniem Major jest rasy? Znaczy na jakiej niby była wzorowana, bo to cyborg.
Bo na moje to żadna z jej cech fizycznych nie sugeruje, że to azjatka. Można by oczekiwać, że agentka służb specjalnych dostanie ciało wyglądające na rezydentkę, ale kto wie.
Pytam poważnie, bo nie kojarzę żadnej "kaukaskiej" laski z anime.
W samym GITS jest amerykański doktorek i ja tam różnic za bardzo nie widzę, ale to facet...
Albo Togusa? Ten to dopiero kaukasko wygląda.

Odpowiedz
Na razie ciężko cokolwiek powiedzieć. Wybrali ujęcia bez większego użycia CGI (modły, aby nie wylewało się z ekranu raczej na nic się nie zdadzą), bo to pewnie na tym etapie produkcji najrozsądniejsze rozwiązanie. Nie ma w tych fragmentach wiochy, ale nic też dupy nie urywa. Generalnie największym problemem tej produkcji jest osoba reżysera i z tego względu w ten projekt nie wierzę, ale te fragmenty dały więcej nadziei niż się spodziewałem.

Odpowiedz
(22-09-2016, 18:36)Corn napisał(a): Bucho - mój Pan Myiagi romantyzmu.
Dziękuję sensei

;)

Ze mnie to taki bardziej Master Roshi bedzie:

plus Jasper z CoF - na emeryturze mam zamiar siedziec na jakims lesnym zadupiu, sluchac muzy, ogladac filmy na 200 calowym ekranie i jarac tluste lolki. Dziewczyny beda dojezdzac na weekendy :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Cytat:Filmy w 1,78:1 w kinie ogląda mi się bardzo źle

W ostatnich latach byłem tylko na:
- Avengers
- Pacific Rim
- In The Heart of The Sea

I na każdym z tych seansów tak mnie to wkurwiało, że naprawdę nie mam ochoty na więcej i poszedłbym do kina na film w takim formacie tylko gdyby było to coś co NAPRAWDĘ "umrę jak nie zobaczę, już/teraz/zaraz:.

No, byłem też na Dumb & Dumber To - ale tam, raz, że to typ filmu gdzie taki format może sobie być, dwa - ekran był do tego przystosowany, a obraz był "wall to wall". W takim wypadku ujdzie.
Dla mnie to jest z grubsza rzecz ujmując format telewizyjny, więc jak mi taki serwują, to go będę oglądał na TV.

Back on topic:

[Obrazek: ioj4eyky6orndo4w8xpe.jpg]

Odpowiedz
Cytat:na emeryturze mam zamiar siedziec na jakims lesnym zadupiu, sluchac muzy, ogladac filmy na 200 calowym ekranie i jarac tluste lolki. Dziewczyny beda dojezdzac na weekendy :)
Pamiętaj o mnie mistrzu, gdy ten dzień nadejdzie :)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(22-09-2016, 19:11)tchopz napisał(a): Proteus, a jakiej Twoim zdaniem Major jest rasy? Znaczy na jakiej niby była wzorowana, bo to cyborg.
Bo na moje to żadna z jej cech fizycznych nie sugeruje, że to azjatka. Można by oczekiwać, że agentka służb specjalnych dostanie ciało wyglądające na rezydentkę, ale kto wie.
Pytam poważnie, bo nie kojarzę żadnej "kaukaskiej" laski z anime.
W samym GITS jest amerykański doktorek i ja tam różnic za bardzo nie widzę, ale to facet...
Albo Togusa? Ten to dopiero kaukasko wygląda.

Postać z japońskim nazwiskiem, w japońskim settingu, z czarnymi włosami i generalną stylówą, która kojarzy się raczej z tym jak w anime przedstawiali azjatki, tworzona w genre japońskim w którym kaukaskość postaci jest zazwyczaj jakoś zaznaczona. Więc nie byłby to strech założyć, że miała ona reprezentować cyborga azjatyckiego. Oczywiście nie ma w tym niczego konkretnego, niczego wyrytego w kamieniu, nie ma niczego co nie dopuszczałoby możliwości, że Katsunagi jest japońska tylko z nazwiska, a fizycznie jest albo kaukaska, albo cyborgowo-nijaka. Ale ja przecież nie to tym. Bo ja nie kłóce się o dobór aktora, czy wybraną przez twórców etniczność, tylko o stylówę, która tak czy inaczej kojarzy się ludziom raczej z japonkami i Scarlett w tymi japońsko-schoolgirlowym, czarnym rondlu wygląda dziwnie. Srednio to do niej pasuje wizualnie, i tyle.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Wygląda jak te celebrytowe przebierańce które chwalą się na instagramach strojami na halloween.

btw. tutaj wygląda śmiesznie ;D

[Obrazek: 5-brief-teasers-for-scarlett-johanssons-...1400%2C788]

Odpowiedz
Zupełnie już zapomniałem o czym był oryginał, ale tyle pamiętam, że to dobry film był, w każdym razie tym się nie jaram, chociaż jestem trochę zaciekawiony. Scarlett może będzie pasować, może nie, póki co nie mam zdania, tak jak niektórzy bardziej boję się o reżysera i w sumie o to, że będzie to tylko kolejny hollywoodzki skok na kasę.

Scarlett zajebistą laską to była niestety kilka lat temu, najlepszy jej okres to 2003-2009, teraz jest tylko niezła, ale za to nadal ma najseksowniejszy głos świata.

Odpowiedz
Lawrence napisał(a):gdyby nagle spotkalibyście Scarlett Johansson i powiedziałaby do Was swoich seksowym głosem, że nie może się oprzeć aurze męskości jaka od was emanuje i bardzo chciałaby spędzić z Wami noc

Gdybyś mi to napisał te 15 lat temu to może bym przyznał rację, a dziś odpowiem tak: Jak się ma w domu lodówkę pełną najlepszej jakości polędwiczki wołowej to podstawienie mi pod nos parującej z gorąca golonki wieprzowej nie robi na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia. Gdybym jeszcze lubił golonkę i miał pustą lodówkę to może, ale ja wolę steki. ;)

Proteus napisał(a):Ale ja przecież nie to tym. Bo ja nie kłóce się o dobór aktora, czy wybraną przez twórców etniczność, tylko o stylówę, która tak czy inaczej kojarzy się ludziom raczej z japonkami i Scarlett w tymi japońsko-schoolgirlowym, czarnym rondlu wygląda dziwnie. Srednio to do niej pasuje wizualnie, i tyle.

Zgoda. Myślałem, że kontynuujesz wątek etniczny.

A odnoście tych dziesięciosekundowców to nie potrafię ich sobie umieścić w fabule. Dla pewności obejżałem wczoraj anime i nie pasuje tutaj nic. Jedyne skojarzenia mam z serialem, ale widziałem go w całości tylko raz i może mi się tylko zdawać. Także nie zdziwię się jeśli to będzie zupełnie nowa historia. Niby dobrze, ale się boję.

Odpowiedz
O proszę Kenji Kawai (ten z blond włosami) kompozytor do kultowo-wybinych ścieżek do pierwszego i drugiego 'Ghost in the Shell' odwiedził swego czasu plan filmowy. Hm, czy tylko tak gościnnie, czy jednak może coś z tego wyjdzie...

[Obrazek: Cl8o0iHVEAECNbC.jpg]
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Dopiero teraz sobie uświadomiłem, że reżyserem jest gość od królewny i łowcy... no to rzeczywiście są spore szanse na dobry film :D
Do tej pory, holywód nauczył się robić filmy komiksowe, ale te oparte o gry czy mangi nie... więc nie wiem czy ten GitS czy Death Note ma szanse się udać.
W tym roku dwie adaptacje kultowych gier, jedna przepadła, a AC czeka na swoja kolej.

Odpowiedz
Jeżeli potrafią robić filmy komiksowe, to i mangi powinni umieć ekranizować, bo przecież to komiksy :)

Ale ten film się nie uda. Nie z tym gostkiem za kamerą i nie z tymi ludźmi przed kamerą. Z tym że rysunkowy "Ghost in the Shell" też do mnie jakoś nie trafił (klimat bardzo fajny, ale fabuła taka se), więc oglądając syf Ruperta Sandersa (bo kiedyś trzeba to będzie przecież obejrzeć), nie będę miał przynajmniej poczucia, że zbrukano jakąś filmową świętość.

Odpowiedz
Cytat: Jak się ma w domu lodówkę pełną najlepszej jakości polędwiczki wołowej

pics or didn't happen.

Odpowiedz
Adaptacje mang czy anime zaczynają się rozrastać, ale nawet sami Japońce nie potrafią ich zrobić, już w produkcji jest adaptacja Fullmetal Alchemist i trwają zdjęcia, a Bleach ma mieć premierę w 2017 albo 2018... już nie pamiętam.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon