Ankieta: Jak oceniasz "Godzilla: King of the Monsters"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Godzilla
Cytat:coś w tym jest :D hejt Gieferga to jak filmowa gwiazdka Michelin

Wiadomo, Skyfall, Batman Reevesa, Last Jedi, Terminator 5 & 6, Matrix 4 - same zajebiste filmy :)

Odpowiedz

Ideał kobiety ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Ale ja tam pytalem czy na POLSKICH plytach wyszedl ;)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(31-03-2025, 14:12)slepy51 napisał(a):

Ideał kobiety ;)
Wiadomo:). Aż mi się przypomniała moja zabawka, którą miałem pod koniec lat 90/na początku 00. To była Godzilla, która wypuszczała z pyska dym i chyba też chodziła. Nie wiem czy ktoś z was też ją miał

To chyba to. W każdym razie tylko raz zetknąłem się z zabawką z tak nietypową funkcją

Odpowiedz
Świetny materiał:

Odpowiedz
Bardzo ładnie. Kilka uwag. Trochę szkoda, że powiela mit jakoby w 1954 nie było w Japonii nikogo od animacji poklatkowej. Już w pierwszym filmie jest kilka takich ujęć więc to była głównie kwestia czasu i pieniędzy (produkcja mogłaby im wtedy zająć aż siedem lat). I koniec końców to był właściwy wybór bo problem z animacją poklatkową w takich filmach jest taki, że ma o wiele mniejsze możliwości jeśli chodzi o sceny destrukcji. Jak się porówna np.z Bestią z Głębokości 20,000 Sążni tam sporym wyzwaniem była choćby scena zniszczenia ceglanego muru bo każdą cegłówkę trzeba animować tak jak wszystko inne. Kostiumy i modele dają o wiele większą swobodę (połączenie zarówno aktorów na planie jak i ekipy np. poprzez osłabianie konstrukcji w strategicznych miejscach i pociąganie za żyłki w odpowiednich momentach) dlatego też Gorgo użył już suitmation.

Później wspomina też o wypadkach na planie i o tym że Katsumi Tezuki doznał prawie śmiertelnego porażenia prądem. To jest mit. Po pierwsze w filmie z 1954 Tezuka występuje w kostiumie tylko w jednej scenie (ujęcie Godzilla koło budynku DIety) a plotka o porażeniu prądem nie ma raczej pokrycia w źródłach i wg mnie jest taką fuzją rożnych anegdot bo faktycznie czasami aktorzy grający w basenie mogli zostać popieszczeni prądem ale raczej bez zagrożenia życia.
Uszkodzenie szczęki w kostiumie w Mothra vs. Godzilla gdy Nakajima wpadł na model zamku w Nagoyi to tez mit który sam Nakajima zdementował ale był i nadal jest bardzo popularny w anglojęzycznej części fandomu pewnie przez jakąś książkę.
Na końcu powielił też kolejny mi o tym, że strój Baragona był w kiepskich stanie w 1968 roku i dlatego miał tak małą rolę w Destroy All Monsters. W rzeczywistości strój był w dobrym stanie i brał udział w kampanii promocyjnej ale przed swoją największą sceną doszli do wniosku, że z uwagi na duże uszy kostiumu bezpieczniej będzie podmienić go na innego potwora.

To tyle. Takie głupie detale ale piszę to tylko dla tego bo po co powielać pomyłki? Z kolei o Ultramanie nie wiem prawie nic więc się nie wypowiem.

Odpowiedz
Alan Grant będzie w filmie z Godzillą.

Odpowiedz
To mam nadzieję, że będzie miał sen, w którym Godzilla powie do niego: "ALAN!". Inaczej nie oglądam.

Odpowiedz
[Obrazek: Gon7tn-TXs-AAB5-SQ.jpg]

Odpowiedz
Lashly, prychłem :D

Sam Neill coś nie może uwolnić się od tych gadów. W Żółwiach Ninja też zagra?

Odpowiedz
[Obrazek: 61657.2.jpg]

Space Godzilla?
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Jest też zwiastun.

Odpowiedz
Coś mnie ominelo? Nie bylo juz filmu o identycznym tytule?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Chyba production announcement, a nie trailer :)
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(09-05-2025, 20:31)marsgrey21 napisał(a): Space Godzilla?
Znając życie, pewnie będzie jakiś nowy monster.

PS. W pierwszej chwili odczytałem Superman.

Odpowiedz
Space G, Gigan albo ktoś nowy. Do filmu daleko ale dobrze, że nie bawią się w jakieś sekrety co do tytułu bo to już się robi nudne jak filmy to robią. SpaceGodzilla w tej serii miałby mało sensu w swojej pierwotnej formie bo trzeba by wyjaśnić jak komórki Godzilli znalazły się w kosmosie. Ale jacyś kosmici pewnie będą.
Swoją drogą chwilę przed tym Toho wypuściło ten teaser

Czyżby nowy model do sequelu Minus One? Mam nadzieję, że zostawią zielony kolor bo to jest dość rzadkie. już któryś raz ma miejsce taka skoordynowana akcje. Toho i Legendary już od pewnego czasu współpracują bardzo blisko.
No ale w końcu Monsterverse to też jest pomysł i inicjatywa Japończyków chociaż filmy są oczywiście produkowane w Stanach.

Odpowiedz
Plotki dotyczące fabuły. Jeżeli są prawdziwe to tak średnio bym powiedział. Ewentualne spoilery.

https://naekranie.pl/aktualnosci/wyciek-fabula-godzilla-i-kong-2-1741680800

Odpowiedz
Bardzo średnio, czy Godzilla nie może być głównym bohaterem, wokół którego kręci się fabuła? Znowu będzie pełnił rolę tarana dla Konga jako protagonisty.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Te ploty to juz wczesniej czytalem (zreszta widac, ze data to marzec, kiedy jeszcze nie podali poprawnego roku premiery). I raczej nieprawda, zwlaszcza w kontekscie tytulu sugerujacego zagrozenie ze strony kosmiciakow. Wiec na moje oko ten wyciek to bulszit.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości